Last na het plaatsen van een brug

Author:
kiezen
Posted:
wo, 01/16/2002 - 18:07
Half november was de tandarts klaar met het plaatsen van twee bruggen boven, aan beide kanten. De rechterkant zit goed en daar ben ik tevreden over, helemaal geen last van. Maar aan de rechterkant heb ik regelmatig pijn, vooral bij het eten en daarna, ook met koud en warm drinken. Het is een brug die vier kiezen vervangt. Ik voel af en toe steken en een zeurende pijn aan een van de kiezen, ik slik daar soms ook pijnstillers voor.
Na het plaatsen ben ik bijna elke week bij mijn tandarts geweest met deze klachten en het wegslijpen neemt de pijn niet weg, ik heb dit ook aangegeven. Hij zei dat de een er zo mee weg loopt en de ander er last van heeft. Maar hoe lang heeft iemand daar last van? Wat is normaal?
Ikzelf heb de indruk dat de brug er niet juist op zit. Mijn eigen kiezen, waarop de brug geplaatst is, sluiten niet goed aan op de brug in vergelijking met de andere kant. Het is naar mijn idee een minimaal verschil, toch heb ik er last van. Ik vraag me nu dus ook af of de brug opnieuw geplaatst kan worden. Aangezien ik geen duidelijkheid van mijn tandarts krijg wil ik graag een second opinion. Is dit mogelijk en hoe moet ik dit aanpakken?

met vriendelijke groeten.
de digitale tandarts

Het is inderdaad zo dat napijn na het plaatsen van een brug geregeld voorkomt. Meestal ontstaat dit door irritatie van de zenuw door o.a. het boren. In het algemeen verdwijnt deze pijn in de loop van een paar maanden. Mocht de pijn niet verdwijnen dan kan het zijn dat er een wortelkanaalbehandeling door de brug heen uitgevoerd moet worden.

Er kunnen verschillende redenen zijn waardoor een brug niet geheel op zijn plaats komt. Alles moet volledig in de afdruk staan, daar komt bij dat het afdrukmateriaal krimpt, het uitgietgips uit zet, de metalen onderstructuur krimpt bij het gieten en de pijlers in de mond kunnen na het afdrukken zich ook nog verplaatsen. Door deze factoren is het niet altijd even goed mogelijk om de precieze locatie en vormgeving van uw tanden en kiezen over te brengen naar de te vervaardigen brug.

Mocht de brug bij u met definitief cement geplaatst zijn dan is het moeilijk om deze nog los te maken.

Een second opinion over de pasvorm van de brug is te verkrijgen bij het Tandheelkundig Informatie Punt (TIP). Vraag dan wel naar een second opinion bij een aangesloten tandarts. Tel nr. 0900 2025012

Met vriendelijke groet.




[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2002-01-21 09:57 ]
zo, 01/20/2002 - 20:43 Permalink