Binnenkort naar de tandarts? Gebruik de groene button "Vraag een afspraak aan" op de pagina van de tandartspraktijk op deze site waarmee u een afspraak wilt maken. Snel, makkelijk en zonder wachttijd, de tandarts belt u zo snel mogelijk.
Langzaam herstel na vullen gaatje kies? | Tandarts.nl
1 post / 0 nieuw
Langzaam herstel na vullen gaatje kies?
KiesKeurig
Offline
Laatst gezien: 8 maanden 3 weken geleden
Geregistreerd: 10/07/2019 - 17:53
door KiesKeurig ma, 10/07/2019 - 18:13
#1

Hallo allen,

Op 2 september heb ik bij de tandarts een gaatje in een kies laten vullen. Volgens de tandarts was het een redelijk diep gaatje en waren pijnklachten op korte termijn niet uitgesloten; indien sprake zou zijn van aanhoudende en/of toenemende (na)pijn na twee weken, diende ik contact op te nemen.

Van een significante vervolgpijn is gelukkig geen sprake geweest, maar mijn onzekerheid bestaat in die zin dat mijn behandelde kies na een dikke maand nog niet 100% hersteld lijkt, en het herstelproces bovendien met horten en stoten gaat:

- hoewel de gevoeligheid voor koude en warme dranken sinds 2 september is afgenomen, is het nog niet helemaal weg
- té enthousiast kauwen op de behandelde kies resulteert in verhoogde gevoeligheid van de kies voor 36-48 uur. Meer specifiek doel ik op het voelen van "stroomschokjes" bij het tandenpoetsen van deze kies én druk uitoefenen met mijn vinger. Sinds de behandeling is dit nu tweemaal gebeurd, de laatste keer een week geleden.

Op dit moment geeft de kies géén pijnklachten (op nog enige aanwezige gevoeligheid voor koud/heet na dan). Zaken als tandenpoetsen, druk uitoefenen met vinger, tanden op elkaar 'klakken' en er tegen tikken met nagel resulteren nu niet in pijn. Ik kan er zelfs op kauwen, alhoewel ik dit uit voorzorg nog voorzichtig doe.

Is er nog altijd een langzaam herstel gaande? Is het überhaupt mogelijk dat een tand een dikke maand na een (forse) vulling nog herstellende kan zijn?