langer durende dry socket

Author:
Anoniem (niet gecontroleerd)
Posted:
zo, 12/06/2020 - 18:12
Hey,

Iets meer dan 3 weken geleden is een verstandskies aan de onderkant bij me getrokken. 4 dagen later begon het gat veel pijn te doen en ben ik terug naar de kaakchirurg gegaan; het stolsel bleek weg te zijn. Het begon wat beter te voelen, maar ongeveer een week later waren de pijn (en slechte smaak) weer terug bij af. Na nog een controle bleek dat het er netjes uit zag, maar heel langzaam aan het genezen was. Ondertussen blijf ik spoelen met de monoject, maar pijnstillers helpen niet echt meer.

Nou valt er redelijk wat te vinden over hoe dit te voorkomen is en dat het (dry socket) na ongeveer 14 dagen beter zou moeten gaan, maar op het moment heb ik er nog steeds last van. Het uit zich vanaf het begin vooral in hoofdpijn en een gevoelige holte. Hoe weet ik of het aan het genezen is? Moet dat bloedstolsel weer opnieuw vormen? Neemt de pijn heel langzaam af of heel abrupt? Wanneer kan ik weer normaal eten en drinken?
kluun1985

Echt ik ben zo bang hiervoor. 14 dagen moet je overigens rekenen vanaf dat je er last van kreeg.

En mocht je nog kiezen moeten verwijderen, de volgende keer sowieso 5 dagen wachten met roken, geen alcohol, geen rietjes, geen voedsel dat tot slurpen leidt zoals soep, 5 dagen niet spoelen, de eerste 3 dagen de wond niet poetsen.

Ik ben sowieso van plan 24 uur niet te eten. Ik ben bang dat de hechtingen anders loslaten of sneller oplossen.
di, 12/29/2020 - 14:45 Permalink