langdurige zenuwpijn

Author:
H. o/d B
Posted:
ma, 10/29/2001 - 12:05
Ik heb sinds een paar jaar last van zenuwen die opspelen. De eerste twee zenuwen zijn verwijderd nadat aan de betreffende kiezen iets was gedaan en de zenuw pijn bleef doen. Een jaar geleden begon in de linkerkaak een kies pijn te doen, ontzenuwd, pijn bleef, maar tandarts weet niet waar het zit. Nu ben ik naar een andere tandarts verwezen, om een nieuwe kijk op het geheel te richten. De pijn zit in de tand zelf en dikwijls ook in het kaakgewricht. Met paracetamol is het te onderdrukken, maar zo kan het natuurlijk niet verder. Enig idee wat het zou kunnen zijn?
de digitale tandarts

Als het levende deel (pulpa) van tanden en/of kiezen, dermate ontstoken en gevoelig is, zal een wortelkanaalbehandeling noodzakelijk zijn.

De tandarts boort bij een kies in de bovenkant een gat zodat hij toegang krijgt tot dit levende deel. Met behulp van vijltjes is hij/zij instaat om de wortelkanalen ook schoon te maken. Na goede ontsmetting met een chlooroplossing kunnen de wortelkanalen gevuld worden. Onder verdoving is een wortelkanaalbehandeling bijna pijnloos uit te voeren.

In principe zou de pijn/gevoeligheis nu moeten gaan verdwijnen. Als er een grote ontsteking zat dan zou het enige tijd kunnen duren, maar uiteindelijk moet de gevoeligheid over gaan. Mocht dit niet het geval zijn, dan zou er nog een rest-ontsteking kunnen zitten of zouden niet alle kanalen over de juiste lengte gereinigd en gevuld kunnen zijn. Mogelijk kan de pijn ook door uitstraling afkomstig van een andere lokatie.

Ik denk dat je doorverwezen bent naar een specialist in wortelkanaalbehandelingen, de endodontoloog. Deze is vaak instaat een niet succesvolle kanaalbehandeling, opnieuw te doen.

Succes![ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2001-11-05 10:15 ]
ma, 11/05/2001 - 10:14 Permalink