langdurig zeurderige pijn na WKB Help !!!!!

Author:
joke1
Posted:
za, 06/06/2009 - 19:45
Hoi, heb me net geregistreerd en hoop dat jullie me kunnen helpen !! Heb zo'n 3 weken geleden een wkb gehad. Is in 3 sessies uitgevoerd. Na definitieve vulling van kanalen echt bizar veel napijn gehad ( en ben wel wat gewend qua kiespijn ). Dacht vorige week dat het langzaam maar zeker beter ging, maar nu sinds aantal dagen weer hele dag zeurderige pijn in kaak/kies. En kies blijft gevoelig als ik eraan kom, kauwen gaat wel mits ik het heel voorzichtig doe.!!! Zijn na behandeling alweer stuk of 4 foto's gemaakt ( mede door jarenlange waslijst aan klachten, wkb's, apex, bruggen, kronen en extracties ) waar vlgs.mijn tandarts ( die echt een schat is met engelengeduld )echt maar dan ook echt niks geks op is te zien. Kanalen zijn netjes gevuld, wel beetje vulling doorgeduwd in kaak maar dit mag geen probleem zijn, en er is niks te zien wat ook maar in de verste verte wijst op een ontsteking.....?????? Wie herkent dit, of heeft handige tips voor mij ? Voel me na 4 maanden kiespijn en tobben alweer aardig moedeloos worden !! Groetjes joke1
paulhartendorp

Hoi joke1,

Je verhaal komt heel sterk overeen met dat van mij. 3 wkn geleden wkb gehad, en alles is direct al afgevuld. Maar vervolgens alleen maar meer klachten gekregen, sterker, nu spontaan ook in de bovenkaak enorm veel last. Slik 6 tot 8 paracetamols op een dag, maar het wordt niet minder. Afgelopen woensdag opnieuw bij tandarts geweest, en heeft opnieuw foto's gemaakt van boven en beneden ... niets op te zien. Heeft kiesvlakken iets verlaagd, zodat er minder druk zou moeten zijn. Helpt, nu 4 dagen verder, nog helemaal niets !. Wat mij frappeerd is dat ik juist s'nachts, als alles tot rust komt, de meeste pijn heb en bij afleiding overdag het beter weet vol te houden. Meestal al na 1 of 2 uur slapen wakker, en moet ik wederom paracetamol slikken. Ik heb geen echte scheuten pijn, maar langdurig aanhoudende drukkende pijn.

Mijn vraag is, zou het te maken kunnen hebben met het nieuwe type vulling dat tegenwoordig wordt gebruikt, ipv het amalgaan van vroeger. Mijn mond zit vol met amalgaan, maar op de plekken waar mijn gebid het gevoeligst is zitten deze witte vullingen ... toeval ?

Tweede vraag is ook, is een antibiotica kuur een oplossing ... tuurlijk weet ik niet of het een (kleine) ontsteking is, maar ip is de zenuw weg, dus waarom voel ik hem dan toch ?

Ik hoop dat iemand een "licht kan schijnen" over dit, want ook ik vraag me serieus af wat je er uberhaupt nog aan kan doen ?

mvg, Paul
za, 06/06/2009 - 20:57 Permalink
joke1

Hoi Paul,

Bedankt voor je reactie ( gedeelde smart is halve smart toch ?!!! ).Het zijn bij mij ook geen pijnscheuten maar inderdaad en continue zeurderige pijn. Heb zelf wel een AB kuur gehad maar heeft mijns inziens niet veel nut gehad ( is ook geen ontsteking te zien dus wrs. overbodig zo'n kuur ). Slaap wel goed trouwens alleen zodra ik wakker ben voel ik al direct weer die zeurderige pijn.

Hoop dat er nog meer mensen reageren op zowel jouw als mijn klachten en wie weet......krijgen we de gouden tip of moeten we alsnog verder het tandartsencircuit in !!! Ben ook echt behoorlijk moedeloos !!

Groetjes joke1
za, 06/06/2009 - 22:43 Permalink
kristin

Hoi,

heb een paar maanden geleden een WKB gehad en het voelt ook nog ni echt goe.

Durf er ook nog steeds niet op doorbijten, het rare is dat ik constant iets voel, maar wat ja, moeilijk te omschrijven, precies of ik voel het opgevulde materiaal in de kanaaltjes en de vulling in de tand zitten, smorgens word ik wakker en dan voel ik het al, precies of er zit een stokje in.

Ik neem nu ook nog twee pijnstillers per dag meestal en dan gaat het wel.

Heb wel één keer een antibioticakuur gehad en dan was het wel beter, maar of het dan voorgoed weg is dat idee had ik niet.

Het is bij mij een laatste kies, maar die daarvoor is ook al weg, maar als het blijft zeuren, gaat die er vroeg of laat toch wel uit denk ik.

Laat eens weten wat jullie juist voelen, wat ik wel al eens durf nemen is brufen of feldene, dat is ontstekingswerend, het tweede is zelfs voor gewrichten en da helpt precies wat, maar ja ben ook geen arts hé.

Groetkes

En ja gedeelde smart is halve, mijn voorste tanden WKB lukten eig wel beter dan de kiezen.
wo, 06/10/2009 - 22:31 Permalink
joke1

Hoi !

Hoe raar het ook klinkt, ben altijd blij om te horen dat er nog meer mensen met van die "vage" klachten zijn !! Is ook gelijk een deel van het probleem want leg je tandarts maar eens uit wat je precies voelt !

Jouw klachten klinken exact hetzelfde als die van mij, zodra ik 's ochtends wakker wordt voel je de kies al. Ik kan er wel redelijk mee kauwen maar heb de hele dag door inderdaad een soort zeurderige pijn die, heb ik het idee, wel erger wordt als ik moe ben of een hele drukke dag heb gehad ( bv op werk of met de kids ).

Herken de pijn wel want ben door dezelfde klachten ook al meerdere kiezen kwijtgeraakt. Zou nu eigenlijk deze er ook het liefst uit willen laten halen maar tís nogal een grote ( 1 na laatste kies li achter ) en heb al nachtmerries bij het idee dat ik daarna nog meer last krijg !!
Na vorige extracties verdwenen uiteindelijk wel die vage klachten.....

Heb nu voor as. dinsdag een afspraak bij de kaakchirug voor een second opinion want mijn tandarts weet het ook niet meer. Als je het op prijs stelt laat ik dinsdag na het bezoek wel even een berichtje achter hoe of wat ?!

Groetjes joke1
vr, 06/12/2009 - 16:23 Permalink
kristin

HOi,

Hoe is het eig gegaan bij de kaakchirurg?

Bij mij hadden ze gezegd een paar maanden af te wachten, mijn kies heeft wel een tijdje beter geweest, maar na een kies daarboven ook een WKB begon die onderste weer te zeuren, denk soms wel dat mijn weerstand het nu wat laat afweten, drie WKB en één stiftand in een 4 maanden tijd, een mens zou van minder moe worden, ook steeds blijven werken ermee , want een tandbehandeling word ni echt als iets serieus gezien hé, e zou je normaal ook ni ziek van mogen zijn.

Groetjes en toch sterkte allemaal.
ma, 06/15/2009 - 23:39 Permalink
MamaLi

Hoi, ik ben 2 weken geleden geweest voor een wkb, dat ging vrij goed, 10 dagen later hevige pijn (in het weekend) Maandag geweest voor weer een wkb, deze bleek niet te verdoven ivm hevige ontsteking (4 verdovingen werkten niet), dus met veel pijn dit doorstaan. Heb een penicillinekuur van 3x500 voor een week meegekregen en slik nu al 4 dagen ibuprofen. heb gisteren gebeld dat het wel ietsje beter ging, maar niet veel. Vooral 's nachts is het slecht en helpen de pijnstillers niet. Overdag is het wel draaglijk maar niet zonder pijnstiller. M'n wang is na maandag ook dik geworden. Als het vandaag slechter ging mocht ik bellen om terug te komen maar het is niet slechter (vannacht wel) het blijft voor m'n gevoel op hetzelfde "niveau", wat moet ik ermee, zal ik het toch afwachten of zal ik toch bellen?
:-? Ik ga vandaag dag 4 van de pen.kuur in.
do, 06/18/2009 - 10:06 Permalink
joke1

Hoi ! Ben afgelopen dinsdag naar de kaakchirurg geweest ! Op de foto's was niets meer te zien wat ook maar in de richting van een ontsteking of iets dergelijks wijst. Na wat onderzoek en doordat ik al jaren van die vage klachten heb kwam hij tot de conclusie dat ik last heb van CMD ! Ik schijn 's nachts erg te klemmen en ook overdag moet ik me er contstant van bewust zijn dat ik m'n kaken ( en spieren ) ontspan. Volgende week krijg ik voor 's nachts een splint aangemeten dus ik ben benieuwd. Mamali, als je nu nog steeds zoveel pijn hebt zou ik zeker even terug gaan naar m'n tandarts, bij mij duurde het trouwens ook wel ruim 2 weken voordat ik zonder pijnstillers weer normaal kon functioneren !!! Wens jullie veel sterkte en hoop dat de klachten snel afnemen, kiespijn is echt afschuwelijk en beïnvloed je hele dagelijkse leven, ja toch ?! Sterkte !!!!
Gr joke1
do, 06/18/2009 - 10:47 Permalink
MamaLi

Nou inderdaad, ik heb dit nog nooit meegemaakt maar wist niet dat het zo erg kon zijn :oops: van zondag op maandag lag ik echt te kronkelen en huilen in m'n bed, had 800 i'profen genomen (beetje teveel) maar dat hielp niet, wat vreselijk zeg. En dan die behandeling die niet te verdoven was, toen ze boven me hingen werd er zelfs gezegd: zo ontstoken zie je het niet vaak :( ik dacht nou heb ik dat :-? De assistente woont bij ons achter in is 's avonds nog even langsgelopen om te vragen hoe het met me ging..
Sinds de pijnstiller van vanmorgen gaat het aardig goed, als ik maar niet buk, ik doe rustig aan en kijk het even aan...

-Joke fijn dat er iig iets gevonden is, wel lastig of niet dat je 's nachts iets in moet hebben..
do, 06/18/2009 - 11:09 Permalink
joke1

Hoi mamaLi, knap waardeloos he die rottige kiespijn !!! Maar als je nu aangeeft dat het al iets beter aan het worden is heb je hopelijk het ergste leed wel gehad !!! Herken dat huilen vd pijn wel, heb na m'n laatste behandeling ( nu een maand geleden ) ook zo'n pijn gehad dat ik 's nachts in de keuken zat te huilen om niemand wakker te maken !!! Vrees dat wij tot de mensen behoren die extreem gevoelig zijn in hun mond, neem daarom die splint 's nachts in m'n mond maar voor lief !!! Nogmaals heel veel sterkte, hou je taai en laat, als je het niet vervelend vindt, nog even horen wanneer en of het beter met je gaat !!!
Gr joke1
do, 06/18/2009 - 13:24 Permalink
MamaLi

het gaat gelukkig beter! :smt006 Gisteren ziekgemeld want werken ging nog niet ivm "bonken" als ik ga lopen (moet op m'n werk continu lopen) en kon niet bukken enzo. Nu weer betergemeld voor zaterdag, want sinds vandaag gaat het een stuk beter. De pijn is een stuk minder en de wang is ook minder dik. Wel nog pijn en heet bij m'n oor, maar alleen in de avond steeds. Ben echt opgelucht dat de pijn weg is :oops: Nu hopenlijk volhouden tot 9 juli, dan wordt de noodvulling vervangen voor een echte als het goed is ..
vr, 06/19/2009 - 22:35 Permalink
MamaLi

Nou, 9 juli is de noodvulling vervangen door een normale, bijna 3 kwartier beziggeweest want de wkb is ook weer gedaan (en opgevuld) met een soort rubber. Toen doorverwezen naar de kaakchirurg omdat er een ontsteking nog zat onderin waar de tandarts niet bij kon.... vandaag daarvoor geweest in het ziekenhuis, het valt me wel tegen :oops: de geluiden van snijden en boren waren het ergste en het gehannes, hechten enz. Nu veel napijn en heb 3x600 brufen p.dag meegekregen en een spoelmiddel. Hopen dat het nu een keer klaar is. :roll:
do, 07/16/2009 - 19:30 Permalink