Lang wachten met het vullen van een gaatje/gat?

Author:
IkkeLinnie
Posted:
ma, 03/31/2008 - 19:44
Even een vraagje; Hoe erg is het als je een tijd wacht met het laten vullen van een gaatje/gat??

Ik denk namelijk een gaatje te hebben in mijn kies, weet het eigenlijk wel zeker :oops: .
Maar het liefst ga ik dus nu op het moment even niet naar de tandarts toe.
Wil er eigenlijk mee wachten tot ongeveer augustus/september.
Kan dat gewoon of is dat niet zo een slim idee?
Omdat het bv, snel groter word ofzo als er geen vulling in word gemaakt?
astrid72

Hoi, ik zou nu gaan!!! Een klein gaatje is niet zo erg!! zeker niet met verdoving maar als hij groter wordt dan heb je misschien een ergere behandeling nodig!! Heb nu ook 2 gaatjes en afspraak staan voor juni, dus even uitstellen kan wel. Maar ik zou niet wachten tot september, maar ben niet echt deskundig op dit gebied.
Succes :smt023
ma, 03/31/2008 - 20:23 Permalink
IkkeLinnie

Uhm tja, laat ik zeggen dat ik vind dat ik een geldige reden :oops: heb om dus nu even niet te willen/durven gaan. (uitleg evt. via pb)
Vandaar dat ik me dus nu afvraag of lang wachten (echt) kwaad kan of niet zo heel erg is.
Wanneer het dus wel erg is kan ik er nog eens heel goed over nadenken dan toch eerder te gaan.
ma, 03/31/2008 - 21:08 Permalink
mecánico para …

weet je, als het echt een open gat is waar je gewoon last van kan krijgen is het misschien wel zinvol. als het gewoon een beginnend gaatje is is uitstel van 4 maanden niet zo'n ramp. plaats het in het perspectief van : sommige praktijken hebben tussen controel en behandeling 3 maanden zitten..........en soms wortd een gaatje gewoon niet gezien of krijgt het het voordeel van de twijfel. dan zit er 6 maanden tussen. maar nogmaals, heb je er nu al bij wijze van spreke dagelijks last van of voelt het vervelend, dan moet je echt niet aansturen op een pijnklacht met mogelijk meer en uitgebreider behandeling in het vooruitzicht.
di, 04/01/2008 - 10:55 Permalink
IkkeLinnie

Mecánico, bedankt voor je antwoord.
Nou ja, echt last heb ik er niet van. Ik voel het alleen (dat zelfde gevoel als wanneer er geboord word, bij de tandarts) wanneer ik kauwgom neem en als ik een milkshake drink. Das dan dus eigenlijk wel last hebben he? :-? En gewoon een gaatje, en niet een beginnend gaatje? Oftewel, het beste kan ik gewoon - wat ik natuurlijk eigenlijk niet wilde horen he - (zo snel mogelijk) bellen voor een afspraak om het te laten vullen :( ?

Bij de praktijk waar ik zit, is het meestal zo als er een afpraak gemaakt moet worden, de eerte behandelmogelijkheid binnen 2-3 weken. Dus dat is het hem eigenlijk niet.
di, 04/01/2008 - 14:19 Permalink
Mignon

De progressiesnelheid van caries in het glazuur is circa 0.2 mm per jaar en in dentine gelden ongeveer dubbele waarden. Het loopt in principe dus niet zo'n vaart, maar op het moment dat je al klachten hebt is het dentine reeds ruimschoots bereikt. Ikzelf zou liever geen risico nemen en in ieder geval alvast een keertje de tandarts consulteren. Hij kan eventueel een foto maken om te bepalen hoe diep het gaatje momenteel zit.

Grts, Mignon
do, 04/03/2008 - 02:50 Permalink
Mignon

Hoe vervelend het misschien klinkt, het is wellicht verstandiger om er in een vroeg stadium iets aan te laten doen. Als je de behandeling uitstelt moet je misschien wel naar de weekendtandarts op een nóg ongelukkiger moment. Ik zou dus maar even bellen en een afspraak maken. Dan weet je in ieder geval waar je aan toe bent.

Sterkte! Grts, Mignon
za, 04/05/2008 - 00:34 Permalink
IkkeLinnie

Gister bij de tandarts geweest, het blijkt idd een gaatje te zijn.
Tandarts wilde zo snel mogelijk vullen, en ik dus niet zoals gemeld (eigenwijs :oops: ). Tot eind augustus wachten was naar zijn idee echt te lang.
Uiteindelijk samen besloten om een afspraak te maken over 8 weken, dus 10 juni een afspraak om de kies te laten vullen http://cache2.hyves-static.net/images/smilies/default/smiley_blink.gif.
Groetjes.
di, 04/15/2008 - 12:32 Permalink