kunstgebit bijgevijld en valt nu uit.

Author:
avent
Posted:
di, 09/10/2013 - 11:44
Sinds 3 weken heb ik nu een bovenprothese. Op zich valt het me allemaal niet tegen. Maar het loopt ook niet zoals ik allemaal zou willen. Ik heb een bultje op m'n verhemelte. Heel vervelend. Vermoedelijk met een blaar begonnen (aldus tandarts) en is nu een soort wratje geworden. Dat zou wel weer weg kunnen trekken. Verder komen er steeds botsplinters uit. Als ze er maar uit zijn, is die drukpijn ook weg. Maar veel tanden/kiezen hebben dit. 2 gaten/wonden zijn nog niet dicht, bij 1 zit een ontsteking.
Dan zijn er, door het slinken, op 2 plaatsen behoorlijk uitstekend bot. Dat is pijnlijk bij het in en uitdoen van de prothese. Wellicht dat dit straks allemaal verholpen is als het opgevuld is. Dit mag nu nog niet omdat de wonden nog niet allemaal dicht zijn.
Vanwege het wratje heeft de tandarts gisteren een stukje uitgeslepen.
Verschil was niet merkbaar omdat die plek er al zit. Ze heeft zelf gekeken en moest nog een stukje af. Nu is dus van de achterkant van de prothese een inhammetje gemaakt (zit precies in het midden vh verhemelte en precies waar de prothese eindigd.)
Maar heb er vandaag alleen maar meer last van. Prothese valt nu ook uit bij lachen bijv. Net even een boterham willen eten, blijft de prothese erin hangen. Kan wel janken. Daarbij is het zeer pijnlijk. Gisteren voor de tijd was het beter.
Ik baal zo. Heb het vandaag gewoon even helemaal gehad.
Straks maar een kukident oid halen. Mocht het alleen gebruiken om het hoogste gedeelte, dus op het verhemelte in het midden.
We zullen zien. Denk alleen niet dat daarmee de pijn ook weg is. Dit is gewoon niet leuk. Moet hele dagen praten en bepaalde klanken zijn niet fijn om uit te spreken.

Was onzeker vanwege mijn slechte tanden, maar nu ontzettend onzeker of de prothese niet zomaar uitvalt.
Gelukkig is dat tijdelijk. Kan alleen maar beter worden.