Kronen van 60 euro

Author:
wimtand
Posted:
ma, 03/06/2006 - 20:31

Ik denk als kronen en implantatne in het ziekenfonds pakket waren en je kreeg ze gratis dan gaat iedereen dat doen ipv tig keer een wkb of zo.

groet ellen


Kronen zijn vandaag de dag bijna gratis: ze worden in Thailand gemaakt voor 60 tot 80 euro en de tandartsen hier vermenigvuldigen dan die prijs met 6 to 10 omdat de patienten uit te persen.
minique

Zoooo... Dat is nogal een uitspraak die je daar doet... Gebaseerd op ???? Ik bedoel als je zo'n uitspraak doet, lijkt me dat je ook kan onderbouwen...

:smt006 Monique
ma, 03/06/2006 - 20:33 Permalink
wimtand

Zoooo... Dat is nogal een uitspraak die je daar doet... Gebaseerd op ???? Ik bedoel als je zo'n uitspraak doet, lijkt me dat je ook kan onderbouwen...

:smt006 Monique


Stond in een Belgische krant.
Een kroon kost in onze landen 230 euro om te maken. Vroeger ging het dan maal 3, maar nu wordt er besteld in Thailand aan 60 tot 80, maar de prijzen hier zullen niet zakken.

Is vooral een probleem in Belgie omdat hier niks door het ziekenfonds vergoed wordt.

Maar in Nederland zal het wel niet veel beter zijn.

wedden dat dit bericht in zeer korte tijd zal verdwijnen?
ma, 03/06/2006 - 20:40 Permalink
wimtand

Bonus
Of het de kift is of niet, maar met de komst van de lagelonenkronen doen ook geruchten de ronde dat het financieel voordeel van dergelijke kronen niet ten goede komt aan de patiënt maar aan de tandarts en het tandtechnisch laboratorium. Zowel de VLHT als het NTG dringen daarom aan op transparantie in de wijze waarop kosten van tandtechniek aan de patiënt worden berekend. Rodenburg: "Het moet duidelijk zijn wat de tandtechniek heeft gekost en hoeveel wordt doorberekend aan de patiënt. Dan weet je zeker dat wat er in het verre oosten wordt bespaard, hier ten goede komt aan patiënt of verzekeraar."


Bron:http://www.tandartsennet.nl/nmt/Website/nt.nsf/System/3BBE1F8BA0634BC0C…

Voldoende onderbouwt?

Misschien eens de laatste nieuwe wagen van uw tandarts bekijken?
ma, 03/06/2006 - 20:57 Permalink
wimtand

Een vaak gebruikt argument is dat de tandarts zogezegd verantwoordelijk is voor de kroon dat die goed gemaakt is enzo. Maar dat is maar schijn natuurlijk, hij zal er geen 3 keer een nieuwe laten maken als de 2 andere niet goed zijn.

Maar voor die prijs kunt ge er 10 laten maken in Thailand.
ma, 03/06/2006 - 20:59 Permalink
wimtand

Zo ging onlangs het gerucht dat tandartsen die bij Elysee hun werkstukken bestelden, een bonus zouden kunnen ophalen in Hong Kong.

Wat zou de bonus zijn? Kunnen de tandartsen hier dit eens uitklaren?
ma, 03/06/2006 - 21:03 Permalink
dj

hij zal er geen 3 keer een nieuwe laten maken als de 2 andere niet goed zijn.


Actually, dat gebeurt dus wel degelijk. Ik heb twee van die dingen en ze zijn allebei een keer teruggeweest. Ziedaar ook een belangrijke reden om ze lokaal te laten maken. Een tweede punt is dat bij kroonwerk aan de voortanden het devies is om als patient zelf bij de technieker langs te gaan als je prijs stelt op de beste resultaten.

Natuurlijk zijn er mogelijkheden dingen naar lage lonen landen te verplaatsen, dat is niet per definitie slecht.
ma, 03/06/2006 - 21:11 Permalink
minique

In het artikel dat je aanhaalt over VGZ (uit 2004) wordt gesproken over kronen van € 130,=... Dat is wel al een ander bedrag dan jij noemt.
De uurtarieven die de tandtechnieker daar rekent en de tandtechnieker hier zijn uiteraard van andere orde. Een relevante vraag is ook welke materialen de tandtechnieker in Thailand gebruikt vergeleken met de gebruikte materialen door een tandtechnieker hier.

:smt006 Monique
ma, 03/06/2006 - 21:12 Permalink
wimtand

Ik heb het over een artikel in Het Laatste Nieuws (België) van dit jaar.
Ik heb het niet onder elecronisch formaat.


Van mijn tandarts heb ik vernomen dat de goedkoopste kroon zo'n 600 euro gaat kosten. Het is voor de dikste kies waarvan het ganse vlak bijna vulling is geworden.

In dat bewuste artikel stond een prijs van 60 tot 80 euro voor een tand gemaakt in Thailand: dus 60 x 10 = 600 euro

Er zijn weinig bedrijven die een winstmarge van 1000% kunnen hanteren.
ma, 03/06/2006 - 21:20 Permalink
minique

Die vergelijking gaat niet helemaal op: die € 60 - 80 die jij noemt zijn waarschijnlijk alleen techniekkosten. Er komen ook nog kosten voor de tandarts bij: de betreffende kies moet afgeslepen worden, er moeten afdrukken gemaakt worden, de kroon moet geplaatst worden, etc. etc. Die kosten zijn waarschijnlijk wel meegenomen in de prijs die je tandarts noemde. Het is dus nogal kort door de bocht om te gaan roepen dat er 1000% winst wordt gemaakt.

Daarnaast schreef ik al eerder: wat is het verschil in gebruikte materialen? Daar zit ook heel veel prijsverschil in. Je mag niet zomaar appels met peren vergelijken. Aan een kroon met een gouden basis hangt een ander prijskaartje dan aan een kroon met een roestvrijstalen basis...
ma, 03/06/2006 - 22:10 Permalink
Wilma65

Kronen in Nederland zijn goedkoper dan in Belgie. Met implantaten is dit net andersom. Mijn tandarts stuurt me daarom voor implantaten naar Belgie maar laat het kroonwerk hier doen. Ik ben VGZ verzekerd en krijg de kronen vergoed. De implantaten gedeeltelijk. Ik ben daarvoor bijverzekerd.
Een kroon kost op zich geen 230 euro. Waarschijnlijk wel samen met de behandelingen en techniekkosten. Of dit is dus de belgische prijs!
Vergis je daarbij niet in de prijzen in Thailand. Wil je een goeie tandarts daar dan liggen de kosten ookhoger dan de doorsnee tandarts hoor!
Kwaliteit betaal je daar ook. Dan hebje wel goeie kwaliteit maar het is daar wel de tandarts voor de elite, duur dus.
di, 03/07/2006 - 08:37 Permalink
wimtand

De Belgish fiscus gaat een onderzoek instellen naar de praktijken van de tandartsen in België.


Nooit ven de term "Belgian Dentist" gehoord?

Die wordt altijd gebruikt als het over grote obligatie beleggers gaat...
Waar zou al dat geld vandaan komen?

Voor het plaatsen van een kroon betalen we ook hier een ereloon. De 'verkoop' tegen woekerprijzen gebeurt apart en in 'het zwart' zoals we het hier noemen.
di, 03/07/2006 - 22:01 Permalink
Lizzie

Wat kom je voor info zoeken hier op het forum, Wimtand?
Of is het alleen je bedoeling een stevig te flamen?

Jammer dat mensen die altijd klaar staan met raad en daad zich daardoor aangesproken gaan voelen.
Ze doen hier prima werk, helemaal voor nop en dat is een applausje waard.
wo, 03/08/2006 - 18:40 Permalink
wimtand

Wimtand trektt gewoon ten strijde tegen misbruiken die alleen zullen verdwijnen als iedereen geinformeerd is zoals het moet.
Als iedereen denkt , ja die kronen zullen wel zoveel kosten, (terwijl we nu wel beter weten) dan zal er niets veranderen.


Zonder de Hans Anderssen, de Pearls, enz zouden brillen nu nog altijd ook overdreven duur zijn.

Misschien dat jij aan de ontvangende kant staat?
wo, 03/08/2006 - 20:03 Permalink
dj

Ik ook! Daarvan betaal ik mijn Porsche (Unleashed van EA voor 7 euro), een tweede schuurtje, en snoepreisjes naar Thailand (in my dreams). En van gewonnen weddenschappen natuurlijk:
wedden dat dit bericht in zeer korte tijd zal verdwijnen?

wat was ook weer je inzet?

- Je berichten zijn af en toe op het beledigende af.
- De situatie in Belgie bespreken we af en toe, maar, heee, ineens hebben we er even geen zin in!
- Kosten van kronen in Nederland: ik zou zeggen doe eens wat huiswerk. Lees eens over CTG tarieven. Maak eens staatje van de kosten voor de patient. Houdt er rekening mee dat dat je te horen krijgt dat je verhaal niet klopt.
- Doe dat in je eigen thread.

Gesloten.
wo, 03/08/2006 - 20:43 Permalink