kloppende pijn, dikke wang

Author:
daniellemitchell
Posted:
wo, 11/14/2007 - 12:49
Ik heb een vulling van vier maanden oud waar ik gisteren kloppende pijn in kreeg en vanochtend werd ik wakker met stijf doof gevoel en dikke wang. Wat is er aan de hand? Ben bang!
daniellemitchell

dank allemaal, ik ben vandaag geweest, naar een nieuwe want de vorige viel me ontzettend tegen waardoor mijn angst weer torenhoog is. Heb alleen een gesprek gehad, en even kijken, en antibiotica voorgeschreven gekregen. Volgende week terug voor foto's en dan hangt het daarvanaf wat er gebeurt. Ben zo'n schijterd, ga nog liever weer bevallen dan naar de tandarts...
wo, 11/14/2007 - 16:59 Permalink
daniellemitchell

Hoi,

dit was een vrouw, ze zei dat het een flinke ontsteking was. Ik kreeg twee soorten AB, 1 een zakje om op te lossen in water, die moest ik z.s.m. innemen, en verder een potje pillen om drie keer per dag in te nemen. Wat er verder gaat gebeuren wilde ze nog niet teveel over zeggen want ik was echt bang, maar ik vrees wkb of nog erger, trekken. Heb nog nooit zoiets gehad, heb alleen 3 vullingen in de kiezen rechtsboven, verder nooit wat gehad. Het voelt alsof het probleem bij de jongste vulling zit, maar de kies ernaast deed ook zeer toen ze erop tikte. Ik zal maar gewoon moeten afwachten. Ze heeft wel beloofd om zoveel mogelijk verdoving te geven, en ook voorverdoving zodat ik de spuit niet voel. Volgende week donderdag weer heen, bah.
wo, 11/14/2007 - 19:56 Permalink
heejil

Je hoeft echt niet bang te zijn voor een WKB. Het valt reuze mee allemaal! Dat zul je zelf vast ook zeggen nadien. Helemaal als je goed verdoofd wordt. Dan is het een 'eitje' is mijn ervaring. Ik was altijd alleen maar heel erg blij dat ik van de pijn verlost was!
wo, 11/14/2007 - 20:41 Permalink
daniellemitchell

dankje, dat hoop ik maar! Mijn moeder zei ook al dat het geen pijn deed, het duurt alleen wel lang. Ik mag me ook niet laten gaan want ik heb geen oppas voor mijn jongste dochtertje dus zij moet mee... In elk geval een reden om dapper te zijn...
wo, 11/14/2007 - 21:00 Permalink
Mignon

Als er sprake is van pusvorming wordt meestal geprobeerd om de pus een uitweg te bieden. Dit gebeurt meestal met een abcesincisie of door het openen van de kies waardoor de pus naar buiten kan. Dit haalt gelijk de druk van de ontsteking af. Er zijn echter omstandigheden (zeer grote ontsteking etc) of persoonlijke opvattingen die een tandarts doen besluiten om eerst AB voor te schrijven.

Beterschap, gr Mignon
do, 11/15/2007 - 15:22 Permalink
daniellemitchell

Ik heb ook gevraagd of ik zo'n sneetje moest, maar ze zei dat kan wel maar we doen het meestal alleen als je tandvlees ook rood is. Dat was dus blijkbaar niet het geval, het was alleen erg dik en ik denk ook een beetje dat ze eerst alleen een AB voorschreef omdat ik zo bang ben. Maar volgende week moet het er echt van komen... Ondertussen zit ik steeds griezelverhalen te lezen hier op het forum... :(
do, 11/15/2007 - 22:19 Permalink
rozeveld

Nou daar zou ik helemaal niet blij mee zijn als ik jou was. Het is echt rommel! En bovendien als het om dentale problemen gaat, nooit meer dan een doekje voor het bloeden. Het haalt de oorzaak van het probleem namelijk niet weg.


Ben ik niet met je eens. Ten eerste redt AB levens. Ten tweede is AB, mits op de juiste wijze toegepast, ook bij dentale problemen een uitstekend medicijn. Maar ja, in de praktijk blijkt dat niet iedereen z'n kuur netjes af maakt, er (tand)artsen zijn (vooral in het buitenland) die dit middel om de haverklap en onnodig voorschrijven, waardoor de bekende resistentie van bacteriën ontstaat. Als je daarop doelt ben ik het wel met je eens :smt002 .
vr, 11/16/2007 - 03:29 Permalink
daniellemitchell

Hoi

dankjewel, nou, ze heeft nog niks gedaan. Alleen foto gemaakt en daarop was eigenlijk niks te zien. Tikken op de kiezen deed ook geen pijn meer, k moet alleen waarschijnlijk die vulling vervangen maar dat doet ze pas 6 december, want als het wel een abscess is wat ze denkt, dan is die dan pas zichtbaar op de foto. Ondanks dat mijn wang vorige week zo dik was, zegt ze dat je een abcess pas op de foto kunt zien na drie weken. Ik heb verder geen pijn en het is niet meer dik, dus hopelijk blijft het rustig en moet ik dan alleen de vulling vervangen. Ze is wel een hele lieve tandarts, neemt de tijd voor je en alles is bespreekbaar. Voel me al wat meer op mijn gemak nu.
do, 11/22/2007 - 16:54 Permalink
daniellemitchell

nou ik ben geweest, het is dus wel een wkb geworden. Ze had me zoveel verdoving gegeven dat ik zelfs mijn neus en tot aan mijn oog niet meer kon voelen, en nog was het gevoelig toen ze eenmaal begon. Dus nog wat bijspuiten. Ik heb verder niks gevoeld. Maandag over een week moet het afgemaakt worden, ze zei dat ik dan niet eens een verdoving hoef want mensen voelen dat gedeelte niet, maar ik wil wel verdoving. en dat was goed. Ze hebben een uur uitgetrokken om de behandeling af te maken, is dat normaal?
do, 12/06/2007 - 19:54 Permalink
daniellemitchell

Hoi!

Nou je hebt gelijk, ze zag het meteen die bobbel en heeft dus alleen weer schoongemaakt en weer een tijdelijke erin. Nou moet ik weer wachten. 7 januari weer heen. Hoe kan dat nou, waarom gaat die bobbel niet weg? Wat een gedoe. Ik kreeg geen nieuwe AB, maar kan het wel vanzelf weggaan? Ik zit weer helemaal in de zenuwen, aan de ene kant omdat dit nu zo lang aan het duren is en aan de andere kant omdat mijn tandarts weggaat en ik 7 januari dus weer een nieuwe heb... Had net een beetje vertrouwen opgebouwd, nu zit ik straks weer te bibberen in de stoel.
ma, 12/17/2007 - 17:49 Permalink