Klachten na wortelkanaalbehandelingen

Author:
peterderoodt
Posted:
do, 10/10/2002 - 11:30
In september 2001 had ik links boven en rechts onder last van mijn kiezen.

Mijn tandarts heeft vervolgens een kroon geplaatst links boven, echter de klachten bleven. Daarna is aan de onderzijde een wortelkanaalbehandeling gegeven aan een kies. Vervolgens bleven de klachten nog steeds. De tandarts heeft toen de geplaatste kroon opengemaakt en ook een wortelkanaalbehandeling gegeven.
Toen waren alle klachten nog steeds hetzelfde. Vervolgens heeft hij links boven nog een kies een wortelkanaalbehandeling gegeven.

Helaas na één kroon en 3 wortelkanaalbehandelingen zijn de klachten wel iets minder maar nog steeds zijn alle kiezen gevoelig met bijten, soms een branderig gevoel en soms met heet of koud een irritant gevoel.

Ik ben 45 jaar en heb in de loop der jaren mijn gebit altijd goed laten onderhouden door de tandarts. Ik heb echter haast alles gevuld met zeer groote vullingen en heb een aantal kronen. De kleur van mijn tanden word ook steeds geeler.

Ik vraag mij af is er nog iets aan de pijn klachten te doen of begin ik zo zachtjes op een moment af te stevenen dat ik over moet gaan tot het aanschaffen van een kunstgebit?
Moon

Hoi Peter,

Ik bleef klachten houden na een kanaalbehandeling. Ik ben toen door mijn tandarts doorgestuurd naar de kaakmeneer en die heeft alle pijn klachten verholpen!!!
Nu ben ik pijnvrij. Dat je alles gevuld hebt en je tanden gelig worden wil toch niet zeggen dat je gelijk aan een gbit moet?
Aan vullingen kun je niet zo veel doen, maar je kan je tanden altijd poetsen met een withener tandpasta of een electrische tandenborstel. (nooit tegelijk withener en electrisch, waarom weet ik niet, maar stond ik de handleiding van mijn tandenborstel!!!)

Ik hoop dat je er wat aan hebt. En hoop voor jou dat de pijnklachten snel verdwijnen!!!
do, 10/10/2002 - 13:40 Permalink