kiezen weg !!!

Author:
martin
Posted:
wo, 10/31/2001 - 16:03
Ik ben vertrokken naar het buitenland toen ik 17 jaar oud was. Negen jaar later, na studies en wat rond zwerven ben ik terug in Nederland. Toen ik vertrok waren de meeste kiezen gevuld. die vullingen zijn in de loop der tijd losgekomen, met alle gevolgen van dien. Grote gaten, volledig afgebroken. Ik heb in die tijd 2 keer een tandarts bezocht, maar de laatste keer is toch al dik 7 jaar geleden. Mijn voortanden zijn nog in perfecte staat, maar mijn kiezen zijn doffe ellende...
Ik wil graag weten wat de mogelijkheden zijn, ik ben ziekenfonds vezekerd. Ik wil dit zo snel mogelijk oplossen, en ben dus benieuwd hoe lang dit normaal duurt (dagen, weken, maanden?) Het gaat om 6 of 7 kiezen in totaal, boven- en onderkaak zowel links als rechts.

Graag uw advies,

Vriendelijke groeten, M.
de digitale tandarts

De periode waarin de kiezen bij jou behandeld kunnen worden is afhankelijk van welke behandelingen noodzakelijk zijn.

Als je bijvoorbeeld kronen nodig hebt dan zal een tandarts gemiddeld 45 min tot een uur per kroon nodig hebben. Ongeveer twee weken later is de kroon klaar en kan deze geplaatst worden. Mochten meer behandelingen noodzakelijk zijn zoals wortelkanaalbehandelingen en opbouwen dan zullen wat extra zittingen nodig zijn. Maar in principe zal de behandeling m.b.v. kroon- en brugwerk vaak niet meer dan dan twee maanden in beslagnemen.

Mochten je kiezen verloren zijn dan zal misschien een uitneembare gedeeltelijke prothese nodig zijn. Deze behandeling kan ook binnen 1 tot 2 maanden afgerond worden.

Wanneer je implantaten zou nemen op de plaats van de kiezen, dan kan de behandeling langer duren. Op dit moment is het standaard om een implantaat in de bovenkaak 6 maanden te laten vastgroeien. De totale behandelingsduur kan dan op 8 maanden uitkomen.

Het standaard ziekenfonds vergoedt alleen de controle, consult en tandsteenverwijdering. Als je geen aanvullende verzekering hebt dan zul je helaas alles zelf moeten betalen.

Met vriendelijke groet.


[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2001-11-05 10:35 ]
ma, 11/05/2001 - 10:35 Permalink