2 berichten / 0 nieuw
#1
Kiezen breken af na trekken verstandskies!
door Naatje vr, 01/10/2014 - 19:10

Ongeveer 5 jaar geleden begonnen de gebitsproblemen.

Mijn verstandskiezen moesten getrokken worden omdat deze in de weg zouden komen te zitten en daarvoor moest ik naar de kaakchirurg. Om een lang vhaal kort te maken heeft hij de verkeerde kant eruit getrokken. Ik was destijds zo nerveus voor het trekken dat ik er vanuit ging dat het 'allemaal wel goed zou gaan' en dat hij exact wist waar hij mee bezig was.

De kiezen (rechts onder en rechts boven) zijn er met enig subtiel geweld uit getrokken, tandvlees moest ook opengemaakt worden om de onderliggende vestandskiezen euit te halen, immers waren ze nog lang niet door aan die kant. Na het trekken mocht ik GEEN pijnstillers gebruiken omdat het bloedverdunnend zou werken, uiteindelijk werd ik lettelijk ziek van de pijn en heb ik toch paracetamol ingenomen. Bijna 36 uur hebben de wondjes behoorlijk gebloed.

Na een maand of twee brak de kies rechts boven af (degene die naast de getrokken verstandskies stond). De kies bleek dusndandig beschadigd dat deze er direct uit moest. Ik miste nu dus 2 kiezen rechtsboven.

Enkele maanden daarna brak ook de kies daarnaast af. Tot op heden wil ik niet dat deze getrokken wordt, maar de kies is gehalveerd en de vullingen blijven afbreken in die kies. Nu zit ik al 3,5 jaar met een opgevulde kiez die continu blijft afbreken. Zojuist is er weer een stuk af gegaan (mu leek het op een stuk kies en geen vulling) dus ik ben het echt heel zat. Ik vrees dat deze kies getrokken zal moeten worden.

Ik ben een gezonde vitale meid van 27 die 2 of 3 keer per dag haar tanden poetst. Ik heb verder geen gaatjes of andere afgebroken kiezen. Wat ik nu graag wil weten is of iemand hier ervaring mee heeft, ik ben gewoon bang dat als deze kies ook getrokken wordt dat de kies of tand ernaast weer beschadigd en de tanden als omgevallen dominosteentjes beetje voor beetje uit mijn jonge mond verdwijnen!

Ik kijk uit maar julie reacties of aanbevelingen.

Naatje
Offline
Laatst gezien: 2 jaar 10 maanden geleden
Geregistreerd: 01/10/2014 - 18:50
Re: Kiezen breken af na trekken verstandskies!
door vV za, 01/11/2014 - 10:28

Breken de kiezen, of breken er vullingen. Hoe groot zijn de vullingen? En fotos zijn handig, eigenlijk onontbeerlijk...

vV
Offline
Laatst gezien: 3 dagen 11 min geleden
Geregistreerd: 04/26/2004 - 02:00