Kiespijn, waarschijnlijk door kaak klemmen

Author:
Bibbedi
Posted:
wo, 02/25/2015 - 00:49
Sinds 5 dagen heb ik opeens last van de achterste kies (rechts onder). M'n verstandkiezen zijn allemaal al getrokken en de tandarts heeft op de foto's ook niets kunnen vinden. Ook is de kies niet extreem gevoelig bij kou (ik probeer af en toe met koud water te spoelen om te kijken of het zeer doet) hoewel het altijd wel een beetje gevoelig is geweest voor koud water. Ook doet kauwen of druk geen pijn (de tandarts heeft behoorlijke tikken op bijna al m'n tanden gegeven).

Ibuprofen helpt redelijk overdag, maar later op de avond (en zeker als ik wil slapen) is het bijna niet uit te houden.

De tandarts zei dat het waarschijnlijk door kaken klemmen komt. Ik zit in een behoorlijk stressvole periode: ik heb 4 maanden terug een heftige paniekaanval gehad en heb daar nog steeds een, met gebrek aan betere woorden, trauma voor waar ik ook behandelingen voor krijg. Ik heb altijd wel met m'n kiezen op elkaar gedrukt. Vooral overdag maar ik denk dat het 's nachts ook gebeurt.

Herkent iemand deze symptonen?
Ik weet niet goed meer wat ik moet doen... M'n tandarts is op vakantie dus ik moet naar een andere toe als ik geholpen wil worden.... Ik slaap heel slecht wat me nog angstiger maakt. Ik ben bang dat het uiteindelijk toch een ontsteking is, hoewel het niet dik is en geen pijn doet als ik er op druk ofzo...

Sorry voor het lange verhaal, maar ik hoop echt dat iemand me kan helpen.
Bij voorbaat dank!
Bibbedi

Iedereen heel erg bedankt voor de reacties!

De tandarts heeft inderdaad gezegt dat ik een soort bitje krijg. Alleen zie ik hem pas 10 maart (!!!)
Ik wil morgen naar een andere tandarts voor een second opinion, voor als het toch een ontsteking blijkt te zijn...

Maar herkent iemand deze klachten? Ik kan me bijna niet voorstellen dat de pijn zo heftig is puur door dat ik een beetje met mn kiezen op elkaar klem. Het klopt echt als een malle, vooral in de avond, en begin ook een beetje een stijve kaak te krijgen heel lichtjes.

Weet iemand ook hoe snel ik resultaat zie als ik een splint heb?

Anywho, wens me succes... Door het slaap te kort ben ik behoorlijk angstig en ik ben bang dat ik een tandarts bezoek niet eens trek.
wo, 02/25/2015 - 20:31 Permalink
Bibbedi

Misschien is kloppend niet het goede woord dan...

Zeurend past ook wel, hoewel het af en toe toch best hefitg is. Het is alleen geen constante pijn, het komt een beetje met vlagen.

Als ik ga liggen voel ik het in een soort van golven steeds erger worden, vandaar dat ik kloppend zei. Het lijkt wel een beetje alsof er aan getrokken word af en toe.

Maar ik hoor het morgen wel denk ik, mij part trekken ze de kies er gewoon uit en ben ik van het gezeur af.
wo, 02/25/2015 - 21:10 Permalink
Bibbedi

Even een update:

Ik ben bij een andere tandarts geweest, en na wat testjes met koude watjes blijkjt toch dat er iets is met m'n wortel...

Hij wou het ter plekke gaan fiksen maar ik kreeg een halve paniekaanval, uiteindelijk heeft ie een stukje van m'n kies afgeslepen in de hoop dat dat wat verlichting geeft. Ik moet nu een afspraak gaan maken voor een wortelkanaalbehandelijk, maar weet niet of ik dat wel trek. Ik ben vooral bang omdat het bijna een uur schijnt te duren en op een of andere manier paniek ik daar best wel over.

Ik probeer nu een afspraak te maken met een angsttandarts of zoiets om misschien onder narcose te worden behandeld (klinkt heel overdreven maar ik denk dat dat toch de beste optie is).

Iedereen bedankt voor de reacties, en ik hoop dat iemand hier in de toekomst nog wat aan heeft (:
do, 02/26/2015 - 14:29 Permalink
Bibbedi

Oké laatste update (hoewel ik het idee heb dat niemand hier nog naar kijkt)

Het is nu een week geleden sinds de kiespijn begon. Ik ben bij 2 verschillende tandartsen geweest, de eerste kon niets vinden en de tweede zag toch duidelijk dat ik een wkb moet.
Omdat ik last heb van paniek kon ik dat ter plekke niet aan.
Nu heb ik voor morgen ochtend een afspraak bij een weekendtandarts die het eerste gedeelte van de wkb gaat doen.

Ik zie hier verschrikkelijk tegenop. In de afgelopen 2 dagen zijn mijn angsten weer helemaal terug (ik kon eindelijk normaal functioneren) en ik begin om de haverklap te hyperventileren.

Ik heb Dormicum van de doktor gekregen. Dit zou me rustig moeten houden tijdens de operatie, misschien zelfs in slaap brengen, en zorgt ervoor dat ik (bijna) geen herinnering heb van de operatie.

Nu is het probleem dat ik super bang ben voor medicijnen waarvan ik niet weet wat het gaat doen. Ik begin nu zelfs al te trippen van een ibuprofen...

Maar ik heb geen keus, ik kan niet langer met de pijn omgaan en het moet er toch van komen.

Ik hoop dat mensen die last hebben van paniek hier wat aan hebben, ik snap uit ervaring dat dit geen manier van leven is.
vr, 02/27/2015 - 17:16 Permalink
Bibbedi

Hee Romy32,

Ik bedoel er niets beledigends mee, enkel dat deze laatste paar berichten niet bedoelt zijn om iets te vragen maar meer om af te sluiten.

Ik ben in ieder geval hartstikke blij met alle reacties en hulp en ik hoop dat het morgen goed gaat bij de tandarts. (begin hem toch wel te knijpen omdat ik bang ben dat ik al bij voorbaat ga hyperventileren)
za, 02/28/2015 - 00:24 Permalink