kiespijn, verstandskiezen

Author:
scott
Posted:
wo, 06/19/2002 - 10:16
Hallo,

ik heb al een tijdje erg veel pijn aan mijn kiezen. Vooral nadat ik net heb gegeten, maar soms ook spontaan. Dan word ik midden in de nacht wakker door kiespijn.
Ik ben van de week naar de tandarts geweest, en hij heeft mij doorverwezen naar een kaakchirurg. Alleen het probleem is dat ik daar pas 1 juli terecht kan, en tot die tijd nog met vreselijke kiespijn zit. Soms kan ik zelfs amper lopen. Ik ben ook bang om te eten, want dan krijg ik kiespijn, maar als ik niet eet, dan heb ik honger.
Ik heb van de tandarts Brufen 600 gekregen, maar die dingen werken niet bij mij.
Wat kan ik het beste doen tot die tijd??

Dan nog een vraagje over het verstandskiezen trekken.
Gaan ze dat echt trekken of wordt dat eruit gesneden?
En doet dit pijn? Hoe erg zal de napijn zijn en hoe lang duurt de napijn ongeveer?
Ik heb ook gehoord dat verdoven niet helpt als het ontstoken is, maar wat kan je daaraan doen?
Verder ben ik erg bang om er heen te gaan, dus is het mogelijk om extra te worden verdoofd ofzo? Alvast bedankt.

[ Dit Bericht is bewerkt door: scott op 2002-06-20 20:33 ]
wendy1981

Hoi
ik weet wat je voelt ik loop al 3 weken met kiespijn en heb nu ook antibiotica en pijnstillers het is echt erg vervelend ik kan pas 16 juli terecht :sad: ik zou ook graag willen weten hoe zo'n kaakchirurg ze eruit haalt want ik ben vreselijk bang voor de tandarts dus ook voor een kaakchirurg
vr, 06/21/2002 - 10:16 Permalink
scott

Werken die pijnstillers bij jou? Bij mij niet namelijk, ik word een beetje misselijk van dat goedje.
Ik vraag me ook af of er geen spoedhulp is, want ik vind het een beetje raar dat je zo lang moet wachten terwijl je vergaat van de pijn.
vr, 06/21/2002 - 10:26 Permalink
wendy1981

nee die medicijnen helpen niet ik heb naproxen dumex 250mg 4xdaags en ze helpen niet en nee het is geen spoedgeval zegt mijn tandarts ik kan hem wel wat aan doen dat hij mij zo lang laat lopen ik heb veel pijn de hele dag en soms word ik s'nachts wakker van de pijn het is gewoon hopeloos en ik weet ook niet hoe de kaakchirurg hem eruit haalt dat is ook nog eng het enige wat je kan doen is ook spoelen met waterstof peroxyde dat zorgt ervoor dat je tandvlees bij je verstandkies niet gaat ontsteken wat bij mij nu wel het geval is
groetjes wendy
vr, 06/21/2002 - 11:00 Permalink
Basset

Een verstandkies wordt vaak op dezelfde wijze weggenomen als een gewone tand. Voor de verstandskoes zijn er regels waardoor je tandarts hem zelf niet mag of kan wegnemen. De kaakchirurg heeft ook veel meer speciale instrumenten om dat te doen.
Is de pijn niet meer onderdrukbaar dan kan je tandarts kontakt opnemen met de kaakchirurg om na te gaan of de behandeling niet sneller kan.
Pijn ontstaat door ontsteking, bij ontsteking komt er in de regio meer bloed en vocht te zitten. In het bot kan er echter nauwelijks meer vloeistof bij en deze extra vochtdruk geeft een druksignaal op de pijnreceptoren: dit is tandpijn. Eventueel kan je gebruik maken van ijs die je in een plastic zak met een handdoek errond (tegen brandwonden) tegen de kaak legt gedurende een kwartiertje . De vloeistof daalt dan onder de 37 graden en wordt dan door je afweersysteem ter plaatse weggehaald, je creert immers een lokale onderkoeling die het lichaam als gevaarlijker aanziet dan de ontsteking. Het vocht wordt weggezogen, de druk wordt kleiner. Na enkel uren wordt de druk stilletjes aan terug opgebouwd. Door het ijs kan je vaak toch de nacht verder uitslapen
zo, 06/23/2002 - 14:52 Permalink
scott

Ik zou dus gistermiddag eigenlijk naar de kaakchirurg gaan. Ik was al helemaal op van de zenuwen. Toen ik daar aankwam, moest ik nog een inschrijfkaart laten maken. Ik moest nog even wachten want ik was iets te vroeg.
Het werd al iets later, dus ik vroeg aan de receptie of ik al aan de beurt was. Toen bleek dat de desbetreffende kaakchirurg helemaal niet aanwezig was. Ze hadden ook niet van tevoren afgebeld, dus ik moest dat hele stuk voor niks rijden. En nu moet ik weer een nieuwe afspraak maken, met andere woorden, ik kan weer een paar weken wachten.
Is dit een normaal systeem?
Want als ik mijn afspraak niet nakom, kan ik wél kosten vergoeden, maar de kaakchirurg kan dit dus zomaar even doen?
Ik moest wel speciaal vrij vragen voor die dag. Wat moet ik nu doen? Gewoon een nieuwe afspraak maken en weer afwachten?
di, 07/02/2002 - 18:45 Permalink
scott

Moest gistermiddag naar de kaakchirurg. Dit maal was hij er gelukkig wel. Ik was al helemaal bang en zag er erg tegenop omdat ik dacht aan de pijn.

Eerst werden er een paar foto's gemaakt.
Toen moest ik even in de wachtkamer wachten. Een paar minuten later was ik aan de beurt.
Ik had nog nooit een prik in m'n mond gehad, dus ik sprong uit de stoel.
Daarna toch die prikken gekregen en ik voelde er eerlijk gezegd niks van.

Daarna begon de verdoving te werken, en moest ik naar een andere kamer. Ik zag allemaal enge dingen, dus weer zag ik er tegenop. Er werd uitgelegd wat ze gingen doen. Ik kreeg een blauw ding over m'n hoofd met een gat erin. Ik hoorde een hoop gekraak en ik dacht dat het erg lang ging duren, maar op een gegeven moment haalde de kaakchirurg dat ding van m'n hoofd af en gaf me een hand en zei dat het klaar was. Ik heb echt helemaal geen pijn gehad van de behandeling!!

De napijn heb ik ook niet gehad, maar misschien komt dat nog, want ik ben net een dagje behandeld. Ik hoop van niet, maar we zullen zien.

Dus voor iedereen die nog moet gaan: ik ben er geweest en ik ben de grootste poeperd op aarde, dus jullie durven dat ook wel!! :smile:
wo, 07/10/2002 - 16:36 Permalink