6 berichten / 0 nieuw
#1
Kiespijn en kaakpijn na vullen tandhalzen
door Martin63 di, 01/24/2012 - 13:46

Ik ben begin december bij de tandarts geweest, waar verspreid over mijn hele mond bij 8 tanden en kiezen de tandhalzen zijn gevuld. Het tandvlees was terug getrokken en de onderkant van die tanden en kiezen zag er donkergrijs uit (stukje vlak boven het tandvlees). De tandarts heeft die plekken opgevuld met composiet, waarbij ik tijdens de behandeling af en toe pijn had (geen verdoving). Sindsdien heb ik continue kies en tandpijn.

Het begon na de behandeling met gevoeligheid voor warm en koud drinken en eten en een zeurderig gevoel bij mijn tandvlees bij de onderste tanden. De gevoeligheid voor warm werd minder, echter voor koud eten en drinken nam het toe. Zo'n drie weken later kreeg ik ook 's nachts verschrikkelijke pijn in bed, waarbij mijn hele gebit en daar omheen zeer deed. Eind december terug gegaan naar de tandarts, maar die kon niets vinden, ook niet op foto's. Ze dacht dat het misschien kon komen door ontstoken tandvlees, dus ik heb een spoelmiddel meegekregen en het advies om nog meer tandenstokers te gebruiken. In het begin wat bloed, maar dat verdween vrij snel en volgens de tandarts ziet het tandvlees er goed uit. De pijn bleef echter hetzelfde.
Weer terug, en toen heeft ze bij 1 kies een laag fluor aangebracht. Tijdens het aanbrengen zei ze: je zult als ik het aanbreng gelijk verlichting voelen. Ik ging echter door de grond van de pijn, ook van het schoonblazen. En of het helpt is moeilijk te zeggen, het geeft echter geen groot verschil. Ook moet ik 's avonds spoelen met een spoelmiddel met fluor en de gevoelige halzen aantippen met Duraphat van Colgate.
Gisteren weer terug, en toen heeft ze alle gevulde tanden/kiezen voorzien van fluor.

Tijdens koud eten en drinken heb ik overal pijn (gevulde plekken zitten overal). Met warm eten en drinken vrijwel niet meer. Ook heb ik een lichte pijn tijdens het kauwen bij mijn kiezen achter. Vaak als ik praat en een hap lucht haal doet dat ook zeer.

Regelmatig, ook overdag begint de pijn meestal bij mijn voortanden onderin. En dan ook bij de tandhalzen en het lijkt onder het tandvlees. Vrij snel daarna trekt het naar boven, soms aan 1 kant, maar ook vaak aan beide kanten. Net ook weer. De pijn lijkt te komen van boven mijn kiezen, dus in de kaak. Als ik druk op een plek ca 1cm vanaf mijn oor is dat de plek waar de pijn zich vaak concentreert. Deze straalt echter ook verder uit. Zojuist merkt ik dat de onderkant van mijn kaak ook gevoelig is, vanaf mijn oor tot zo'n 8 cm naar voren. Als ik daar op druk voel ik dat ook als een lichte pijn (bovenop de hevige andere pijn. Als de pijn 's nachts komt kan ik ook niet op mijn wang liggen.

De tandarts heeft naar mijn kaak gekeken en volgens haar is daar niets mis mee. Hij maakt geen klik geluid en bij de tandarts deed hij ook geen pijn. Volgens haar zouden het misschien de spieren kunnen zijn, die kon ik dan licht masseren als ik pijn had. Maar dat helpt ook niet.

Op 1 plek linksboven is een plek tussen 2 tanden gevoelig als ik daar op tik met mijn nagel. Dat voel ik ook na het innemen van een pijnstiller als de rest van de pijn weg is. Ook daar is naar gekeken en op de foto is ook niets te zien. Bij de tand ernaast bloed echter nog wel regelmatig het tandvlees bij het tandenstoken.

Ik gebruik Ibobrufen 600 om de pijn te onderdrukken, maar het gebruik ervan probeer ik zoveel mogelijk te beperken omdat ik weet dat er maagklachten van kunnen komen.

Nu loop ik er al bijna 2 maanden mee rond en voorlopig nog uitzichtloos. Hopelijk heeft hier iemand het antwoord dat ik zoek Smile

Martin63
Offline
Laatst gezien: 5 jaar 1 maand geleden
Geregistreerd: 01/24/2012 - 13:10
Re: Kiespijn en kaakpijn na vullen tandhalzen
door Newtan di, 01/24/2012 - 23:45

Met alle respect voor de collega, maar als je iets voelt zoals jij beschrijft, moet er iets te vinden zijn.
Vraag het eens aan een andere tandarts.
Ik vermoed dat er iets niet klopt met de bonding die gebruikt is.
Dus de vullingen laten misschien allemaal los.

Tips: gebruik Sensodyne Rapid.
Vermijd suiker/glucose/fructose als de pest.

Newtan
Offline
Laatst gezien: 2 maanden 3 weken geleden
Geregistreerd: 11/05/2006 - 11:00
Re: Kiespijn en kaakpijn na vullen tandhalzen
door Martin63 wo, 01/25/2012 - 11:34

Beste Frank,

Dat er iets anders aan de hand is was ik ook al bang voor :cry: De Sensodyne Rapid gebruik ik al sinds eind december. Dat geeft af en toe wat verlichting, maar ook wel eens een verhoging van de pijn. Ik had een keer last aan beide kanten. Aan 1 kant Sensodyne op gesmeerd, maar de pijn nam gelijk toe. Aan de andere kant niets gedaan en daar nam de pijn af :-?

Overigens is het een tandarts praktijk. Eind december en begin januari ben ik bij een collega van de tandarts die de vulling heeft geplaatst geweest. Maar die kon ook niets vinden en riep herhaaldelijk: "Ik snap niet wat ze gedaan heeft"en "onbegrijpelijk dat ze dit in 50 minuten gedaan heeft, ik zal haar hier zeker op aanspreken." Verder heeft ze ook een stukje composiet dat tussen 2 tanden tegen het tandvlees aan drukte weggehaald met de opmerking: "Hier kun je ook flink last van hebben gehad."

Mijn zorgverzekeraar heb ik ook al ingeschakeld en die heeft ook aangeboden om een tandarts van hun er (op papier) naar te laten kijken. Als ik echter naar een andere tandartspraktijk ga moet ik de kosten daarvan zelf betalen is me verteld. En mijn verzekeraar vergoed 75% van max. €250,- dus daar hik ik nog tegenaan. Uiteraard gaat mijn huidige tandarts dat betalen als de oorzaak daadwerkelijk bij hun ligt, maar dat wordt ook weer een heel gevecht.

Het lijkt er niet op dat de vullingen los laten. Waar ik zelf nog aan denk is dat de boring niet goed is schoongemaakt voordat de vulling is geplaatst en dat de boel ontstoken is. Ik heb 2 keer een zenuwbehandeling gehad en de pijn die ik nu heb is hetzelfde. Het antwoord van de tandarts is dan: ik kan me niet voorstellen dat je nu plotseling in meerdere kiezen een ontstoken wortelkanaal hebt.
Wat is het effect van los latende vullingen? Dat zou ik ook moeten kunnen zien of voelen denk ik.

Alvast bedankt voor je reactie Smile

Martin63
Offline
Laatst gezien: 5 jaar 1 maand geleden
Geregistreerd: 01/24/2012 - 13:10
Re: Kiespijn en kaakpijn na vullen tandhalzen
door Newtan wo, 01/25/2012 - 20:24

Dat zou je willen zien bedoel je.
Ik ook eigenlijk wel, als ik zelf een fout gemaakt heb.
Eerlijk gezegd: je ziet het niet. Maar je voelt het wel.
Wat jij nu meemaakt dus.
Onderschat nooit hoe makkelijk iets fout gaat in de handen van een expert! :oops:
Die denkt vaak dat-ie alles weet. :smt005

Newtan
Offline
Laatst gezien: 2 maanden 3 weken geleden
Geregistreerd: 11/05/2006 - 11:00
Re: Kiespijn en kaakpijn na vullen tandhalzen
door Martin63 do, 01/26/2012 - 13:44

Je zou inderdaad wel eens gelijk kunnen hebben....

Vanmorgen tijdens het koffie drinken (met suiker) kreeg ik weer last, onderin rechts. Tweede bak koffie met zoetjes zonder de beschreven zoetmiddelen. De pijn bleef echter toenemen en zojuist heb ik eens gekeken of ik een kies kon traceren.
Tot mijn grote schrik en opluchting merkte ik dat als ik op een van de gevulde kiezen rechts onder tik met mijn nagel, ik eerst een tik van mijn nagel hoor en gelijk daarna een soort klik. Ik kan dat ook reproduceren. Dus dat duidt er volgens mij duidelijk op dat er iets los zit.
Ik heb gelijk de tandarts gebeld voor een afspraak om die kies en nog 2 andere morgen open te maken en te bekijken. Helaas pas morgen, maar wel bij haar baas.

Martin63
Offline
Laatst gezien: 5 jaar 1 maand geleden
Geregistreerd: 01/24/2012 - 13:10
Re: Kiespijn en kaakpijn na vullen tandhalzen
door Newtan do, 01/26/2012 - 18:22

we'll see...

Newtan
Offline
Laatst gezien: 2 maanden 3 weken geleden
Geregistreerd: 11/05/2006 - 11:00