Kiespijn en hevige kou

Author:
KarinD
Posted:
di, 05/26/2020 - 19:53
Ik hen anderhalf jaar geleden een gaatje gehad in een kies die al lang geleden ook al gevuld was. De tandarts waarschuwde me van te voren dat het gaatje zo dicht naast de wortel zat, dat het ofwel gelijk, ofwel over korte tijd een wortelkanaalbehandeling zou worden. Dat was het uiteindelijk niet.
Nu heb ik, sinds een dag of 5, pijn aan die kies. Het voelt alsof er van binnenuit iets uit wil breken, maar het zeurt alleen, soms wat meer, vaak wat minder erg. Het klopt niet. De kies doet ook geen pijn met eten en ook niet als ik er tegen duw. De pijn is regelmatig aanwezig maar niet continu en is weg te krijgen met paracetamol. Die kies heeft geen last van kou of warmte.
Schuin erboven, dus in de andere kaak, heb ik waanzinnig veel last van kou in een hoektand. Nu ben ik altijd al gevoelig voor kou, ik heb bijvoorbeeld nog nooit kunnen spoelen met koud water, maar dit is echt heel erg. Ik kan alleen maar warm drinken want als ik een slokje water op kamertemperatuur ertegen aan krijg, ga ik door de grond. Ook dit lijkt minder te wworden met paracetamol. De kou aan mijn tand boven lijkt de pijn aan de kies in mijn onderkaak te triggeren.

Kan dit met elkaar te maken hebben? Wat kan dit veroorzaken en moet ik ermee naar de tandarts of gaat het vanzelf weer over? Ik heb wel eens vaker ronddwalende pijntjes en wat sterkrere koutjes die vanzelf weer overgaan .
En nog een vraag,, kan het dat een recent gevuld gat, anderhalf jaar geleden dus, ineens gaat opspelen?
MarcelD

Beste KarinD,

Met de problemen zoals je ze beschrijft zou ik adviseren naar de tandarts te gaan.
Na onderzoek zal de tandarts dan ook antwoord kunnen geven op je vragen.
Ik hoop dat mijn opmerkingen je verder helpen
wo, 05/27/2020 - 10:10 Permalink