Kies is zeer donker van kleur, en doet zoveel pijn!

Author:
dennisw
Posted:
do, 10/28/2010 - 03:32
Beste,

Ik ben 21 jaar, en heb nu toch al zo'n 2 maanden veel last met men tanden, vooral met m'n bovenste gebit, links achter.
Eerst begon het met koude dranken, ik kreeg dan zo'n helse pijn, die maar eventjes duurt..
Maar nu heb ik het niet meer alleen bij koude dranken, maar gewoon tijdens de dag.. echt vreselijk, meestal begint de pijn 's avonds.. en elke keer als ik pijn heb, neem ik minstens 1 paracemol van 500mg, en dat helpt wel, tijdelijk..

Nu zat ik met zo'n klein spiegeltje in men mond rond te kijken, en ik zag tot men verbazing, dat mijn kies, een zeer donkere kleur heeft....

is dit de oorzaak van de pijn? De eerste foto is van mijn kies, van het bovenste gebit, linksachteraan.

Aan de rechterkan van mijn gebit lijkt men kies evendonker te zijn.. maar hier heb ik (denk ik) nooit pijn, het is altijd linksachteraan.

Ik geef toe, het is denk ik al zo'n 3 jaar geleden dat ik naar de tandarts ben gegaan.

Nu is mijn vraag.. welke behandeling is er hiervoor?? Of is de enigste optie, tanden trekken? En hoe wordt die tand dan getrokken? Want zoals ik zie, is die kies precies zeer klein.. ik kan me niet inbeelden dat men met een tang dit eruit gaat trekken :s

Ik schaam me er eigenlijk wel voor, dat mijn kies er zo vies uitziet
Attach
dennisw

GA NAAR DE TANDARTS, DIT LOSSEN WIJ VANACHTER EEN PC NIET OP!

succes ..(t/m 31 -12 dit jaar zijn behandelingen t/ 21 jaar nog vallend onder besisverzeekring, volledige vergoeding behalve kronen en bruggen, dus het is zeer wijs snel actie te nemen want het jaar is bijna om...)


Ik heb voor volgende week een afspraak bij de tandarts, dus dat komt wel goed... maar ik woon wel in België, hoe zit het dan met verzekering? En is het herstellen van 1 of 2 kiezen of trekken, duur?
do, 10/28/2010 - 14:35 Permalink
dennisw

Een paar weken geleden ben ik naar de tandarts gegaan, en die heeft me doorverwezen naar een kaakchirurg.

De voorbije maanden/weken deed m'n linkerkies enorm veel pijn, maar m'n tandarts heeft dan een antibioticum voorgeschreven: Dalacin C: en, ongelooflijk maar waar, maar na een week was de pijn over, en kon ik eindelijk stoppen met die pijnstillers.

Dus mijn 2 kiezen waren zwaar gecarieerd, dus die hebben ze er gisteren eindelijk uitgetrokken + m'n wijsheidstanden: met enorm veel duw & trekwerk

De behandeling deed minder pijn dan gedacht, wat wel redelijk veel pijn deed, waren die 3 spuitjes in m'n tandvlees en gehemelte.
Nu een dag later, spuug ik nog lichtjes bloed uit m'n mond, en jah.. 't doet geen pijn, maar 't voelt allesbehalve gemakkelijk aan! Hopelijk geneest dit snel, want ik heb veel moeite om te eten

Misschien is het handig voor mensen op dit forum, maar dit zijn de foto's:

En je ziet duidelijk hoe erg mijn 2 kiesen kapot waren

Volgende week heb ik een afspraak om het gaatje in m'n snijtand te dichten

btw: mijn kaakchirug zei dat ik minstens 3 weken niet meer mag roken!!! Maar ik heb nog nooit zo lang niet gerookt.. kan het toch kwaad als ik max 2 sigaretjes per dag rook?

En men zei dat de ziekenbond een déél ging terugbetalen
Attach
wo, 12/08/2010 - 07:52 Permalink
Stokertje

Wijsheidstanden, vlaams, prachtig toch? :) (wij noemen ze verstandskiezen ;))

Anyway, het advies een aantal weken niet te roken is omdat het de wondgenezing kan beïnvloeden. Echter lijkt me drie weken wel erg lang (maargoed daar kan een tandarts beter antwoord op geven dan ik). De kiezen zien er erg aangedaan uit inderdaad, en het bloed op de kiezen maakt het wat spectaculairder. Fijn dat je van de pijn af bent. Om te voorkomen dat zoiets opnieuw gebeurd is het verstandig 1 keer per half jaar naar de tandarts te gaan voor controle. Dat is in Nederland gebruikelijk, en ik neem aan in België ook. Werk daarnaast aan je mondhygiëne en eetpatroon (suikergebruik), je tandarts (en eventueel mondhygiënist) kan je hierover voorlichten.
zo, 12/19/2010 - 14:26 Permalink