kies eruit trekken?

Author:
baloe
Posted:
za, 12/01/2001 - 21:09
een jaar geleden heb ik een wortelkanaalbehandeling gehad. Tijdens die 3 behandelingen was het 2 keer ontstoken met een noodvulling. Na de derde keer zij de tandarts dat nooit meer laatst van zou hebben. Maar de laatste tijden kan ik niet meer aan die kant eten want dan doet het weer zeer. Na een paar dagen is het weer over. En dan weer, en dan weer niet. Moet
de kies maar eruit getrokken worden?
de digitale tandarts

Na een jaar zou bij een geslaagde wortelkanaalbehandeling de klachten toch wel verdwenen moeten zijn. Mogelijkerwijs is de ontsteking niet verdwenen of misschien weer teruggekeerd.

De alternatieven zijn het opnieuw behandelen van de kies. De oude kanaalvulling eruit weer goed ontsmetten en dan opnieuw vullen. Dit wordt bijvoorbeeld vaak gedaan door een specialist in kanaalbehandelingen de endodontoloog.

De andere oplossing is inderdaad de kies er uit te laten halen, waarna je een implantaatkroon of een brug kan laten vervaardigen. een uitneembare oplossing zoals een frame of een plaatje is ook mogelijk maar minder wenselijk. Geen vervanging is natuurlijk ook een mogelijkheid.

Laat nog eens weten hoe het afgelopen is met de kies!

Met vriendelijke groet.






[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2001-12-05 00:16 ]
ma, 12/03/2001 - 14:33 Permalink