kies afgebroken........pijn,en

Author:
Mootjuh
Posted:
zo, 07/10/2005 - 11:34
Pas over 3 maanden behandeld kunnen worden ivm wachtlijst vakanties etc.
Bij meninsverschillen kunnen jullie lezen wat er precies aan de hand is,maar mijn grootste probleem momenteel is mega veel kiespijn.
Heb van de tandarts antibiotica gehad maar de pijn gaat niet weg.
wat kan ik in de tussentijd doen om de pijn een beetje dragelijk te houden?
Ik slik paracetamol 2 keer 500 en in uiterste nood spoel ik met mn man zn whiskey :smt003
minique

Het is mijn ervaring dat een pijnstiller als ibuprofen beter werkt bij kiespijn...
Ik heb ook wel gehoord van paracetamol met codeïne... Wat ook wel wordt geprobeerd is kruidnagel(olie). Volgens mij, als je de zoekfunctie van het forum gebruikt, kan je daar ook wel iets over vinden.

:smt006 Monique
zo, 07/10/2005 - 13:45 Permalink
dj

Is er op zijn minst al naar gekeken wat er moet gebeuren? Vooral als de pijn al lang aanhoudt kan het best zijn dat er een situatie is ontstaan die eigenlijk als een spoedgeval zou moeten worden aangemerkt. Dat is ook het geval als de pijn echt te gek wordt.
zo, 07/10/2005 - 14:03 Permalink
carabelli

Op het moment dat je je af gaat vragen hoe je in 's hemelsnaam de pijn in bedwang kunt houden, aankijkt tegen een afspraak die pas over 3 maanden is en ondertussen ook al op de fles Johnny Walker van je man aast, vind ik dat je gerust de pijnklachtendienst mag bellen om je van je pijn af te helpen.

Ook al begrijp dat je door je tandartsenverhaal het niet meer zo op de tandarts hebt, is dit de snelste manier om van je pijn af te komen.

Sterkte!
zo, 07/10/2005 - 14:17 Permalink
minique

Probleem is met een spoed-afspraak nu, dat misschien het 'bewijs' tegen de vroegere tandarts wordt weggehaald en daarmee een second opinion misschien niet zoveel zin meer heeft. Maar aan de andere kant: zo lang blijven doorlopen met pijn is ook geen doen... Lijkt me dus een behoorlijk lastig dilemma voor je.

Heel veel sterkte ermee!!!

:smt006 Monique
zo, 07/10/2005 - 14:22 Permalink
carabelli

Wanneer er nog geen wortelkanaalbehandeling in het element zit, is aantonen dat je vorige tandarts prutswerk heeft geleverd al lastig, immers gaatjes kunnen bij iedereen ontstaan, en een uitgevallen vulling kan de beste overkomen.

Wanneer er endodontisch (wortelkanaalbehandeling) prutswerk is geleverd is dit altijd te zien op een foto, gewoon een beginfoto maken wanneer er een wortelkanaalbehandeling gestart zou moeten worden, met een duidelijke omschrijving van de bestaande klachten omtrent het element, plus het bewaren van de nota (avond/nacht/weekendbehandeling zijn zichtbaar aan de codes), dat het duidelijk is dat je er echt niet voor je lol zat, lijkt mij geen belemmering om dit eventueel in een later stadium bij het overig bewijs van vermeend prutswerk te voegen. Zolang je de situatie zoals die was voordat de pijnklacht behandeld werd maar redelijk objectief kan aantonen (bijv. dmv een foto).

Het is natuurlijk niet zo dat je maar pijn moet gaan lijden omdat eerst de second opinion plaats moet gaan vinden, maar laat het in ieder geval goed documenteren.
zo, 07/10/2005 - 15:36 Permalink
minique

M.a.w. Mootjuh... Je weet nu met het antwoord van Carabelli zeker wat je te doen staat!!!

En laat je alsjeblieft niet leiden door je angst, maar ga! Blijven rondlopen met pijn is niet nodig en je kwelt jezelf er onnodig mee. Die angst blijft toch, of nu gaat of over een paar maanden. Dan kan je het beter maar gehad hebben!

:smt006 Monique
zo, 07/10/2005 - 16:10 Permalink
Mootjuh

Bedankt voor jullie reacties,ik heb natuurlijk al een afspraak voor 13/10 dus ik loop niet weg voor de problemen hoor :smt002 ik kon alleen niet eerder terecht..
Foto met 'bewijs'van prutswerk is al gemaakt dus aantonen kan ik het sowieso.En ik zou inderdaad liever gisteren dan morgen naar de tandarts gaan maar ik kon gewoon voor de vervolgafspraak niet eerder terecht :(
zo, 07/10/2005 - 18:12 Permalink
minique

Met een pijnklacht kun je vrijwel altijd eerder terecht. Bel dus met de pijnklachtendienst of met je nieuwe tandarts om te kijken of je eerder terecht kunt omdat je echt behoorlijk last hebt.

:smt006 Monique
ma, 07/11/2005 - 07:12 Permalink
ArrowGirl

Ik kon 2 weken geleden met m'n pijnklacht de dag erop al terecht.
En toen ik 2 dagen later weer niet kon slapen van de pijn kon ik dezelfde dag nog terecht,en dat terwijl de ta die dag eigenlijk helemaal geen plaats meer had!(maar de assistente vond dat ik er niet langer meer mee door zou hoeven te lopen,dus heeft ze me er gewoon ergens tussengezet)
Ik zou dus toch maar nog 'n keer bellen en proberen of ze echt niet ergens een gaatje hebben als je zoveel pijn hebt.
Veel suc6!
Groetjes Natascha
ma, 07/11/2005 - 09:45 Permalink
Mootjuh

Ik heb dus gebeld mar kreeg antwoooordapparaat,ze zijn er niet vanwege vakantie en alleen bij erge spoed kon je iemand anders bellen..
Is dit erge spoed dan?
vr, 07/15/2005 - 17:16 Permalink
Moon

als jij pijn hebt, is het voor jou spoed jah!
Je kan altjd het spoednummer bellen en je situatie uitleggen. Misschien kan je wel direct terecht en helpen ze je van je pijn af!
Dusss... bellen!!!
vr, 07/15/2005 - 18:02 Permalink