keelpijn na bezoek aan tandarts

Author:
San.B
Posted:
di, 11/02/2010 - 06:39
Het idee had ik al eerder, maar nu is mijn vermoeden deze week nog groter geworden. Ik vraag me alleen af of dit werkelijk mogelijk is:
Namelijk, dat ik steeds na tandarts bezoek keelpijn kreeg. En na een behandeling zelfs keelontsteking.

Nu ook weer. Vorige week, scheurde mijn gevulde tand een stukje in. Bij een bezoek aan de tandarts werd dit weer glad geslepen. En daarna de halfjaarlijkse controle uitgevoerd en het tandsteen verwijderd. Bij het verlaten van de praktijk ´weer´ een vreselijk vieze smaak in de mond en een dag later begon m´n keel gevoelig te worden. Dit werd alleen maar erger en de afgelopen 2 dagen ben ik er behoorlijk ziek van geweest. Ik heb het gelukkig volgehouden door om de paar uur, 2 paracetamollen te slikken. Nu geloof ik dat het ergste weer achter de rug is.

Hoe kan het dat ik iedere keer weer keelpijn krijg na een bezoek aan de tandarts?
mecánico para …

Het is wel de tijd van het jaar om verkouden te worden. maar waarom denk je dat het aan de behandeling ligt? Dat vind ik wel boeiend. Was die vieze smaak de polijstpasta? Of moest j evooraf een spoelmiddel spoelen? Kreeg je achetraf fluoride?? Dat geeft soms een rare droge mond bij mensenzonder dat er iets aanwijsbaar blijkt. Net als smmige tandpastas dat doen. Dus vertel eens meer, wie weet gaat het verhaal een kant op met een naaknopingspunt
di, 11/02/2010 - 16:12 Permalink
San.B

Nee, geen pasta, spoelmiddel of iets dergelijks is gebruikt. Ik heb het idee dat wanneer ze een behanding doen, zoals het gladslijpen van de tand of het verwijderen van tandsteen, een soort afzuigertje gebruiken. Maar ik weet niet of daar eerst een soort van spoelmiddel uitkomt dat dan weer wordt opgezogen?? Ik hoef van hen nooit na te spoelen. Dus waar die vieze smaak vandaan komt... geen idee.
Periode van tandarts bezoek wisselt, en ieder bezoek krijg ik last van mijn keel/amandelen. Dus jaargetijde maakt niet uit.
Vreemd hè. Vandaar ook mijn vraag. Misschien dat iemand er iets van begrijpt en evt. e.e.a. kan verklaren.
wo, 11/03/2010 - 09:50 Permalink
mecánico para …

kan ook zijn dat de stoel een extern waterreservoir heeft. heb ik ook. Is bij mij een keuze geweest om de lengte van de leidingen geen probleem voor alggroei te laten zijn. Tevens aardig dat de waterleverancier ook niet meer kan zeuren over terugslagkleppen en terugzuigen van "vies" water.
Ik die reservoirs wordt wel een heel klein beetje waterstofperoxide toegevoegd, maar dat is na 2 dagen uitgewerkt en lost in je mond op als water en zuurstof. Er zijn ook andere midellen om de alggroei te stoppen, Alpron bijvoorbeeld. Wie weet is dat iets waar je op reageert (sterker dan een ander).
Ik zou het eens vragen bij de tandarts, of ze zo'n eigen reservoirtje aan de stoel hebben en of dat gevuld wordt met iets speciaals (bij het water).
wo, 11/03/2010 - 12:56 Permalink
San.B

Ja, het gebeurt me iedere keer. Omdat ik veel last heb van tandsteen, wordt dit bij iedere bezoek verwijderd. Er wordt dus ook steeds iets van een afzuigertje in mijn mond gebruikt. Als het idd. zo is dat er toch wat water/spoelmiddel wordt gebruikt, of dat er zo'n reservoir aan de stoel hangt met algengroei-stopmiddel voor de leidingen...
De praktijk is wel oud. Waneer je daar binnenkomt stap je zo 'de jaren 70' binnen; oude banken, tegels, tandartsstoel, kastjes. Dat zou natuurlijk niets hoeven te betekenen, maar wie weet dat de waterleidingen misschien niet voldoen aan de normen van 'deze' tijd...

Bedankt voor het mee-denken! Ik ga het zeker na-vragen bij de tandarts of dit misschien een mogelijkheid is van mijn keelklachten.
wo, 11/03/2010 - 15:54 Permalink
Tandarts_Richa…

Wij volgen de WIP richtlijn. Alles wordt "ontsmet" na iedere behandeling. Stoel, deur knoppen alles wat u aanraakt. Ook als instrumenten niet gebruikt worden dan nog gaat alles na elk client in de sterilisator. Meer kunnen wij niet doen . Een keer per jaar bacterie kweek v d behandel kamer. Resultaat: Het is hier schoon, schoner dan in een operatie kamer in hert ziekenhuis. Dat wil niet zeggen dat er niets kan gebeuren. Misschien bent u er overgevoelig voor. Heeft u dat ook als u naar de cafe/restaurant gaat?.
di, 12/27/2022 - 10:40 Permalink