keelpijn na behandeling

Author:
harry2004
Posted:
di, 08/17/2004 - 10:29
Hallo allemaal.
al weer bijna 2 jaar terug is een amalgaan vulling vervangen door een composiet vulling. Die zit er goed in, geen problemen mee.
Vreemd is echter dat ik circa 1 maand na deze behandeling ik aan een kant keelpijn kreeg. Die ging niet over. Soms leek het ook wel op oorpijn. Maar goed die keelpijn is nu al 2 jaar een feit en is wisselend van sterkte.
Voor de behandeling had ik wel eens last van keelpijn maar nooit langer dan 1-2 dagen. Nooit ook echt ziek of zo. Nooit zorgen over ziekte gemaakt, arts zag ik nooit.

Uiteraard al bij arts/ specialist KNO arts geweest voor keelpijn maar er is niets te vinden. Fijn, maar de pijn is er dus wel.

Het enige wat ik kan verzinnen is dat deze keelpjn ergens te maken moet hebben met de behandeling en/of vulling.

De vraag is dus, zijn er gevallen bekend van allergie o.i.d. na plaatsen van een vulling van composiet of glasionomeer.

Heel graag reactie want eigenlijk heb ik geen idee hoe ik hier verder mee moet.

Harry
minique

Beste Harry,

Het is vakantietijd, de DT en andere professionals zijn op vakantie. En je stelt bovendien een behoorlijk lastige vraag, dus ik denk dat er op dit moment gewoon weinig mensen die een zinnig antwoord kunnen geven.

Heb nog een beetje geduld en haal over een poosje (als de vakantietijd voorbij is) je vraag weer eens naar boven en dan krijg je hopelijk wel een antwoord!

:smt006 Monique
do, 08/19/2004 - 19:42 Permalink
Roxanne

Helaas ben ik onbekend met dit verschijnsel, ben namelijk een aankomende tandarts assistente, en geen kno arts, of iets wat daar op lijkt.

misschien weet je eigen tandarts wat er aan de hand is. die is namelijk thuis in jouw mond...

Groetjes Roxanne :smt006
do, 08/19/2004 - 19:42 Permalink
Brendae

Als antwoord op door Tandarts_Richa…

Beste,

Sinds eind maart ben ik keelpijn beginnen krijgen een week na de vulling. Ook veel last van oorpijn met soms steken. Ik kan op het moment ook niet op dit oor slapen. 's nachts word ik regelmatig wakker van keel/oorpijn. Pijnstiller lijkt niet echt te helpen. Aan deze zijde kan ik ook amper eten. Het was in mijn laatste kies onderaan en deze is verdoofd geweest. Alvast heel erg bedankt van uw berichtje
za, 08/05/2023 - 23:01 Permalink