Kanaalbehandeling van een jaar geleden heeft nu problemen veroorzaakt. Help me alsjeblieft.

Author:
Leafar
Posted:
di, 06/02/2020 - 12:04
Hoi,

Ik zit nu nogal met een dure probleem. Vorig jaar tijdens een controle heeft mijn tandarts mij verteld dat ik aan een kies ooit mogelijk een zenuwontsteking kan krijgen en dat het beter is om daar nu alvast iets aan te doen, dus zonder beter te weten ging ik daarmee akkoord en had ik een afspraak gemaakt om het bij de ziekenhuis te laten behandelen bij de kaakchirurg en het was naar mijn hoop gelukt ook al liep ik 2 weken met een gezwollen kaak.

Nu een jaar later afgelopen januari begon ik aan het tandvlees waar ik voorheen geopereerd was een bobbeltje te krijgen die nooit wilt herstellen en telkens als die ontploft weer opnieuw komt. Dus weer bij de tandarts geweest en het blijkt dat ik door die kanaal behandeling nu toch wel een zenuwontsteking heb gekregen (ironie). Ik had antibiotica gekregen en als het na 7 weken nog niet weg is moest ik weer een afspraak maken. Het is nu dus veel langer dan 7 weken vanwege de lockdown dus ging ik vandaag eindelijk weer en nu word mij verteld dat deze ontsteking nooit weg zal gaan en dat ik de kies moet laten trekken en een brug erin moet laten plaatsen wat mij €1700 gaat kosten of een implantaat wat mij €2700 gaat kosten.

Dus ben ik hier nu op deze forum voor informatie voor het geval iemand mij kan vertellen dat er misschien een betere optie is voor mij of dat mijn arts mij ook werkelijk de waarheid verteld en niet gewoon opzoek is om snel wat geld te verdienen want toen ik hem aankeek keek hij wel heel schuldig mij aan :/

Is dit echt iets wat nooit uit zich zelf zal verdwijnen? Moet ik werkelijk mijn kies laten trekken, want ik heb helemaal geen last van pijn en dat vind ik ook heel vreemd en mijn tandarts zei daar ook niets van, ik was daar letterlijk voor een minuut voordat hij begon te praten om de kies te laten trekken....

Ik hoop echt dat er iets anders gedaan kan worden.
vV

ik vind het een gek verhaal, waar wellicht wat verkeerde info in staat. Maakt het lastig te oordelen. Een kaakchirurg doet namelijk geen wortelkanaalbehandelingen. Wellicht een apex resectie bij een kies waar een wortelkanaalbehandeling al eerder gedaan is maar waar (weer) een probleem zit. Mij komt voor dat alle info die als het goed is door de kaakchirurg en tandarts verstrekt is niet (goed) is blijven hangen.
Wanneer het een apex resectie was dan kan het zijn dat er iets speelt waar ook de kaakchirurg niet bijkomt. en dan is eruit halen het enige wat overblijft. 2700 voor implantaat met kroon vind ik wel ruim begroot. Zonder röntgenfoto's van het probleemgebied kom ik niet verder dan dit..
di, 06/02/2020 - 12:27 Permalink
MarcelD

Beste Learfar,

Afgaande op je beschrijving vind ik dat er niet op een logische en zorgvuldige wijze tandheelkundige hulp is gegeven.
Wellicht dat vV gelijk heeft als hij stelt dat er misschien verkeerde informatie verstrekt is.
Mijn voorstel is:
- Vraag de informatie die er is bij de tandarts en kaakchirurg op.
- Ga met die gegevens voor een "second opinion " naar een tandarts-endodontoloog (die bereid is een "second opinie" te geven).
- Een erkende tandarts-endodontoloog vind je via de site van de Nederlandse Vereniging voor Endodontologie.

Ik hoop dat mijn opmerkingen je verder helpen
di, 06/02/2020 - 21:22 Permalink