Kanaalbehandeling

Author:
Jnk1986
Posted:
zo, 12/16/2007 - 08:55
Pijn na wortelkanaal behandeling.

Woensdag 12 dec heb ik een wortelkanaal behandeling gehad die pijnloos verliep.
Tandarts heeft er een noodvulling in gedaan tot me volgende afspraak jan 8 2008.

Nu zondag morgen begin ik opeens pijn te voelen, heb de hele tijd geen pijn gehad behalve op de dag van de behandeling maar dat verholp snel met brufen 600.

Nu mijn vraag: Is het normaal dat na 3~ dgn opeens pijn terug komt? is dit wat de tandarts bedoelt met napijn?
De pijn is vooral als ik op die specifieke tand druk of tegen de zijkant tik met iets hard dan voel je het heel goed.
De pijn is trouwens op het moment niet vervelend want ik merk er weinig van, behalve als ik per ongeluk op die tand bijt.

Omdat ik zoveel mensen zie hier op dit forum die kanaalbehandelingen hebben gehad die krijgen vaker de pijn terug dus dit is normaal neem ik aan?

Ik zal de tandarts ook bellen maandag morgen...

Ik wil gewoon wat meer duidelijkheid over dit onderwerp, bedankt.
Spiegeltje

Het is mogelijk dat de al aanwezige wortelpuntontsteking weer wat 'opvlamt'. Dat de klachten juist na druk optreden wijst daar ook wel op. Als het zo blijft kun je rustig afwachten tot 8 januari. Als de pijn veel erger wordt en een gewone pijnstiller niet voldoende werkt kun je beter je tandarts raadplegen.
zo, 12/16/2007 - 10:38 Permalink
vV

Als het zo blijft kun je rustig afwachten tot 8 januari


ben ik het niet mee eens. Als het zo blijft zou ik maandag even kontakt opnemen met de eigen tandarts..Want ik neem aan dat hij tijd gezet heeft uitgaande van afsluiten van de kies. Persoonlijk zou ik een kies met dit beeld niet per se afsluiten, dus wellicht klopt zijn planning dan niet meer. Dus overleg gerust even, hij, en eventueel andere patienten zijn u dankbaar.

daarnaast is het niet ondenkbaar dat het verder zal toenemen...juist tijdens de feestdagen.
zo, 12/16/2007 - 10:50 Permalink
Jose28

Laat even zijn reactie weten!

Hallo, nou die kanaalbehandeling heb ik ook gehad maar er zit een verdikking aan de bovernkant van de wortel en als je er op duwt doet ie behoorlijk pijn, vannacht werd zelfs mijn gezicht dik maar dat is weer afgezwakt. Wat zou dit kunnen zijn?
zo, 12/16/2007 - 15:57 Permalink
Jose28

ontsteking is terug! morgenochtend meteen de tandarts bellen! sterkte! :smt006

Ja kan ik doen, maar toch zwakt ie af en toe af, ik slik ook wel sarixell, het is een soort stijvig gevoel en voordat hij die behandeling op mijn voortand deed had ik geen last, maar er moet een kroon opkomen dus hij wilde die kanaalbehandeling doen, toen een paar dagen later ontstond die verdikking, ik ben zo bang dat ie mij gelijk naar het ziekenhuis stuurt brrrrrrrr ik hoop dat de tandarts er zelf iets aan kan doen,
bedankt voor jullie medeleven
zo, 12/16/2007 - 17:33 Permalink
Jnk1986

Oei beetje laat geslapen vandaag. Maar net even gebeld en hij zei dat ik morgen even langs moest komen zodat ze nieuwe medicatie erin kunnen spuiten.

Hopelijk gaat het geen pijn doen want heb nu toch best erg last van die tand.
ma, 12/17/2007 - 15:29 Permalink
Jnk1986

Heb je er nu ook meer pijn aan gekregen? In vergelijking tot gisteren bedoel ik.



Yup vanmiddag rond 3 uur werd ik wkkr en toen deed het erg zeer, drukkend gevoel onder die tand. Maar nu heb ik zon ibrufen 600mg gepakt en heb er geen last meer van.(alleen als ik me kaken tever open doe of druk op mdie tand zet)
ma, 12/17/2007 - 17:49 Permalink
Jnk1986

Zojuist terug van de tandarts.

Was inderdaad weer beetje onstoken. Heeft de noodvulling eruit gehaald en even schoongemaakt en gevijld en van dat spul erin gespoten en weer dichtgemaakt, had geen verdoving nodig gelukkig want ik haat de lange werking ervan.

Anyway hopen dat de onsteking weggaat binnen paar weken!
di, 12/18/2007 - 15:13 Permalink