Kan plek zeurende pijn niet aanwijzen, warmte ondraaglijk

Author:
Wer
Posted:
vr, 01/25/2008 - 14:42
Twee maanden geleden halfjaarlijkse controle gehad, alle prima.
Enkele dagen later onstond pijn linksboven in bij eten en drinken van warm voedsel en drank. Overgegaan op andere kant gaan eten en drank lauw in te nemen.
Tandarts bezocht, foto laten maken maar niets te zien van ontsteking of iets anders.
Enkele dagen later overgegaan in continu pijn (extra pijnlijk bij liggen, boven- en onderkaak op elkaar) maar kan niet aanwijzen of het één van de twee kronen betreft of één van de twee gevulde kiezen (allen zitten er al jaren).
Hoe kom ik er achter om welke plaats het gaat waar de pijn zit? Dit nog enige tijd aanzien met behulp van pijnstillers? Alle adviezen zijn welkom.
Mignon

Dit klinkt als een acute zenuwontsteking. Deze is helaas niet te zien op een rontgenfoto. Pas na enkele dagen als er door de ontsteking bot is opgelost is een zwarting waarneembaar op de rontgenfoto. Heeft de tandarts ook getikt op de tanden of er een koud watje tegenaan gehouden? Dit zijn namelijk trucjes om de boosdoener te ontmantelen.

Grts, Mignon
vr, 01/25/2008 - 20:40 Permalink
hello jozefien

Hi, ik leef met je mee!
Mij is een aantal maanden geleden hetzelfde overkomen. :smt005
Ondraaglijke kiespijn rechts beneden, geen speciale kies aan te wijzen, de tandarts dacht dat het dan de kies moest zijn die een wkb had gehad een jaar daarvoor en stuurde mij naar de kaakchirurg voor een apex.
Mij zat het niet lekker, dacht zelf dat het de kies niet was en verging van de pijn.
Het was uiteindelijk mijn boventand die de boosdoener was! zover de uitstraling! Daar kwam ik na nog een nacht kiespijn achter. Sterkte! :smt006
zo, 01/27/2008 - 12:24 Permalink
Mignon

Een kloppende pijn duidt in vrijwel alle gevallen op een ontsteking. De symptomen die jij beschrijft:
- pijn bij warmte
- stroomstootjes
- kloppend
Passen het meeste bij een pulpitis, ofwel acute ontsteking van de tandzenuw. Op een foto is deze ontsteking zelden te zien omdat hij snel is komen opzetten. Je kunt proberen op de kiezen te tikken met bijvoorbeeld een pen. Als het goed is kun je de schuldige tand er dan wel uithalen. Aan de hand van een rontgenfoto is de restauratiegraad van de kiezen te beoordelen en kan dus worden ingeschat waar het probleem ligt; waarschijnlijk bij de diepste vulling.

Hartelijke groet, Mignon
za, 02/02/2008 - 08:53 Permalink
Wer

Momenteel gaat het iets beter doordat ik de zijde met rust laat, zelfs niet schoonmaakt. Maar het is toch niet normaal, vroeg of laat dient er toch een oplossing te zijn? Af en toe weet ik niet waar ik het zoeken moet als er per ongeluk iets warms tegen aan komt. Het enige voordeel van de hele situatie is dat je langzamer en minder eet met het gevolg je valt af...
ma, 04/07/2008 - 10:01 Permalink
Wer

Op dit moment heb ik een voorhoofdholteontsteking (na een verkoudheid) en wat me nu pas te binnen schiet dat ik dit in de periode voorafgaande aan het begin van de pijnlijke kiezen ook aan de hand heb gehad (of bijholte- of kaakholteontsteking zoals huisarts toen meldde).
Zou dit verband met elkaar kunnen hebben? De pijn is vooral aan de kant van mijn zere kiezen?
wo, 04/16/2008 - 13:54 Permalink
Suzy.Q

Hoi,

Ik heb een paar weken geleden net hetzelfde meegemaakt, (pijn bij het drinken van warme dranken en een zeurende pijn, wel geen stroomstootjes) bij mij werd ook gedacht aan een nieuwe ontsteking waar ik 18 jaar geleden een apex had gehad. Ik kon ook niet echt zeggen waar de pijn zat en ook met aantikken en die koudetest met die watjes was niet echt te achterhalen waar de pijn vandaan kwam. Op de foto's was evenmin iets te zien. Toevallig had ik neusspray in mijn neus gedaan en tot mijn verbazing was mijn tandpijn weg. We zijn nu een paar weken verder en ik heb nergens meer last van. Ik had dus wel degelijk een sinusontsteking die uitstraalde naar mijn tandwortels. Vandaar dat ik ook natuurlijk niet de "schuldige" kon aanwijzen. Probeer het dus eens met neusspray en als dat verlichting geeft, kun je daar verder zoeken.
wo, 04/30/2008 - 18:47 Permalink
caroline1984

hey,

ik heb hetzelfde gevoel!!! erg irritant en heel erg pijnlijk! komt vooral 's avonds opzetten en dan weet ik niet meer waar ik het moet zoeken... liggen zitten staan, het lukt allemaal niet. het straalt bij mij uit naar mijn linkerarm en de kracht in mijn vingers is dan ook verdwenen. de dokter denkt dat ik een nekhernia heb, maar ik denk dat het met mijn gebit te maken heeft! ik ben ondertussen ook gewend om aan 1 kant te eten haha :lol:
maar ja de pijn is idd erg vervelend... ik snap volledig wat je bedoelt!!!

grt Caroline
do, 06/26/2008 - 20:19 Permalink
ingrid2812

Ik ben helaas ook een lotgenoot.....Vorige week met behoorlijke kaakpijn naar de ha geweest, dacht zelf dat ik een bijholteontsteking had. Ha twijfelde, maar heeft toch ab voorgeschreven.
Ivm de pijn die steeds erger werd toch vrijdag maar even naar de tandarts gegaan die overbelaste kauwspieren vaststelde.
Moest er eerst wat om lachen, maar het was toch serieus bedoeld.......2 vullingen wat bijgeslepen en het advies om een week 3x ibuprofen te gebruiken.
Pijn werd steeds heviger, hield het echt niet meer, dus in het weekend via de hapost zeer sterke pijnstillers gekregen (tramadol en oxycontin) die helemaal geen effect hadden. Twee nachten niet geslapen en nu via de tandarts en daarna de ha doorverwezen naar de kaakchirurg waar ik gelukkig woensdag al terecht kan!
Ook weer nwe pijnstillers gekregen en die lijken gelukkig wat aan te slaan.
Tj, overbelaste kauwspieren, ik had er nog nooit van gehoord en ik hoop dat de kaakchirurg mij er wat meer over kan vertellen.
Misschien heb jij daar ok last van Wer?
ma, 10/20/2008 - 21:47 Permalink
lex19712

Vervelend wer. Ik heb 3 weken terug last gekregen van dezelfde verschijnselen, echter bij mij was na anderhalve week de boosdoener aan te wijzen door tikken op de kies. Acuut ontstoken zenuw was de boosdoener, na eerste WKB vorige week vrijdag begint bij mij de pijn te zakken (afkloppen). 's-Nachts is het nog wel nodig paracetamol te slikken, maar overdag lijkt het nu goed te gaan. Wl heb ik nu vreselijk moeie en beurse kaken, waarschijnlijk van het geforceerd (niet)bewegen van de kaak. Ook de behandelde kies is nu minder gevoelig bij bijten.

Wel ben ik heeeeel benieuwd naar jou vliegverhaal, ik ga zondag dus vliegen en jij geeft aan dat de onderdruk jou een rot gevoel in je kiezen gaf? hmmmm prettig voorruitzicht ;-)

Groet
Alex
wo, 10/22/2008 - 13:20 Permalink
Wer

Ruim een jaar lang pijn gehad in mijn kiezen, bijna twee jaar niet weten wat het was. Uiteindelijk is het vanzelf weggegaan
en hoogstwaarschijnlijk is het een psychische reacties geweest of het feit dat ik niet goed in mijn vel zat. Achteraf valt het in elkaar en zijn mijn kiezen mijn zwakke plek.
Hopelijk kan ik met deze informatie nog iemand helpen!
wo, 02/17/2010 - 21:47 Permalink
megan1

Hoi Wer,beetje late reactie maar hoop dat je hem toch nog een keer leest !! Heb volgens mij vergelijkbare klachten. Ben alweer ruim een jaar aan het tobben, eerst kies li onder. Wkb in gehad maar maanden pijn gehouden ( op meerdere foto's niets te zien, ook tig keer bij kaakchirurg geweest, kon ook niets bijzonders vinden ). Nu vergelijkbare klachten re boven ( alweer maand of 3 ) ook hierbij niets te zien op foto's, soms lichte drukpijn, geen gevoeligheid bij warm of koud maar meer continue zeurderige pijn......heb ook vermoeden dat het bij mij te maken heeft met altijd "druk" zijn maar weet het niet zeker. Hoop dat het net als bij jou ooit spontaan overgaat, is behoorlijk "lastig" als je klachten niet binnen het "normale" vallen toch ?! Dank voor je verhaal !!!! Groetjes megan
ma, 03/01/2010 - 14:31 Permalink