kan iemand mij antwoord geven??

Author:
kellebel
Posted:
do, 04/10/2003 - 11:55
Hallo Lezer van dit bericht,

Heb nooit last van gaatjes gehad.Tot voor kort. In de zomer ben ik naar het buitenland geweest. Voordat ik naar het buitenland ging heb ik alles nog na laten kijken. Niets aan de hand zei mijn tandarts. In het buitenland is er een stuk tand afgegaan. Daar naar de tandarts die zag nog meer gaatjes maar moest ik maar laten behandelen in Nederland. Terug in Nederland ziet mijn tandarts 10 gaatjes!! waarom had ze die niet eerder opgemerkt??? Maar goed,ikke liet er drie vullen en verging toen de verdoving was uitgewerkt van de pijn. Deze napijn is er nog altijd en heb nog drie gaatjes laten vullen en deze doen ook heel zeer. Ik heb nog meer pijn na de bahandeling als ervoor!! Ik moet er nu eigenlijk nog 4 maar ga echt niet meer naar mijn tandarts. Iedereen zegt dat je geen klachten meer moet hebben na het vullen van gaatjes maar ik verga van de pijn.Ze had het ook heel lelijk gevuld. Second opinion gedaan en die zei dat hij niets zag en er niets aan kon doen. Weer naar mijn eigen tandarts maar die zegt dat drie maanden napijn van gaatjes vullen normaal is! Nou heb ik eindelijk mijn vriend zijn tandarts gebeld en nu moet ik volgende week achtermekaar een zenuwbehandeling. Maar als ik zo deze site lees is iedereen niet echt positief over een zenuwbehandeling. Zijn er ook nog positieve reacties??? En doet de verdoving zeerder als een verdoving van het gaatjes vulle. En wie herkent dit verhaal??

Beste internettandarts kan u antwoord geven op mijn vragen??

groetjes Kellebel

Ik ben zo verschrikkelijk bang!!!
miranda

Hoi Meid,

De verdovingen zijn voor zover ik weet hetzelfde als bij gaatjes vullen. Bij een zenuwbehandeling is het doel om de zenuw te doden. Ze boren tot in het wortelkanaal, en stoppen er dan iets in wat de zenuw doodmaakt. Napijn hiervan heb ik nog nooit gehad. Dan moet je nog een keer terug om de tijdelijke vulling open te laten maken om het spul wat de zenuw dood moet maken, eruit te halen. Hier voel je niets meer van, omdat je zenuw dood is.
De napijn kan komen, doordat de vulling op de zenuw ligt, waardoor je bij koud en warm pijn krijgt. Is dat ook de tand/kies waar je de zenuwbehandeling in krijgt?
Maar 3 maanden napijn is wat mij betreft niet normaal.
Succes!
do, 04/10/2003 - 13:41 Permalink
kellebel

Hoi Miranda,

Bedankt voor je reactie. Eindelijk iemand die een beetje positief is. De kies die een zenuwbehandeling moet ondergaan is inderdaad de kies waar ik na het gaatje vullen zo'n last van kreeg. Eigenlijk heeft mijn tandarts dus te diep geboord want toen het gaatje nog niet was gevuld had ik geen pijn. Dus bedankt tandarts!! Maar in ieder geval bedankt voor j ereactie Miranda

groetjes kel
do, 04/10/2003 - 15:04 Permalink
anouskatje

He Kel,
Nou ik vind dat niet normaal hoor 3 mnd pijn na het vullen ,ik zou als ik jou was en dat heb je nu al gedaan een andere tandarts zoeken wat dit is echt een beul hoor de mijne is niet zo als je een lieve tandarts wil net als ik moet je naar de mijne gaan ik heb gezien dat je in breda woont ja de mijne is wel in boxtel dus als je interesse hebt hoor ik het wel

succes
groetjes Anouskatje
do, 04/10/2003 - 21:07 Permalink
terry

HoiHOI,napijn komt wel meer voor na tand of kies vullen,en is ook vrij normaal,maar 3 maanden is wel erg lang inderdaad.dat het bij de ene mens geen napijn geeft en bij de andere wel,is omdat sommige mensen gevoelige tanden of kiesen hebben.ook koude dranken bevoorbeeld kunnen bij gevulde tanden erg lang gevoelig blijven.een wortelkanaal behandeling is het laatste redding middel voor tand of kies.de verdoving kan somss anders worden gegeven dan bij normaal vullen,zoals 1 injectie voor tand vullen,drie voor worelkanaal behandeling,somss na het uitboren van de kies of tand word er somss nog bij verdoofd in de wortelkanaal zelf..
heeft jou tandarts dan al een foto gemaakt van je complete gebit.dit zou ik hem aanraden eerst voor hij gaat behandelen zomaar.
Over de verdoving,die doet niet zo zeer,ik vind een prik in mijn arm veel pijner doen.
Vraag aan je tandarts of hij voor hij je vedoofd een voor verdoving geeft met een vloeibaar iets,helaas weet ik de naam niet er van,maar werkt bij mij heel goed altijd.
vriendelijke groeten terry.

[ Dit Bericht is bewerkt door: terry op 2003-04-10 22:57 ]
do, 04/10/2003 - 22:53 Permalink
kellebel

Hoi Terry,

Bedankt voor je reactie we zijn er toch om elkaar een hart onder de riem te steken, Toch?

Veel succes

groetjes kel
vr, 04/11/2003 - 12:20 Permalink
kellebel

Hallo terry

Gaat wel vandaag nog een paar nachtjes slapen en dan is het zover. Ben best wel zenuwachtig al. Raar he? Het is maar een bezoek aan de tandarts zou je denken.

groetjes kel
za, 04/12/2003 - 10:11 Permalink
de digitale tandarts

De verdoving die voor een kanaalbehandeling gebruikt wordt is in principe hetzelfde als voor een gaatje!

Dat je hier soms slechte berichten leest over kanaalbehandelingen komt natuurlijk ook omdat mensen met problemen eerder geneigd zijn te gaan zoeken op internet en ook eerder een bericht zullen plaatsen. Overigens zijn er ook een aantal positieve berichten over wortelkanaalbehandelingen geplaatst!

Veel succes en ben blij dat je nu een tandarts hebt waar je vertrouwen in hebt.
za, 04/12/2003 - 11:01 Permalink
ninaislief

dat wat je zegt vaart vind ik echt een hele goede opmerking (mensen met problemen zullen eerder geneigd zijn hun verhaal te vertellen op het net dan iemand bij wie een behandeling top is gegaan).
bij relatief veel meer mensen verloopt een behandeling probleemloos, maar omdat je hen op deze pagina weinig leest ben je gauwer geneigd te denken dat er regelmatig iets mis gaat, terwijl dat in werkelijkheid reuze meevalt.



liefs nina
za, 04/12/2003 - 12:17 Permalink
kellebel

Jullie hebben natuurlijk wel gelijk dat hier weinig positieve berichten staan. Daarom zou ik graag wat positieve berichten horen.

Nog twee nachtjes slapen,

Doei kel
ma, 04/14/2003 - 15:36 Permalink
ninaislief

ok. kel, je wou een positieve reactie?nou die kan je krijgen!
(en ja, ik zal eerlijk zijn en niet snel iets gaan verzinnen om alleen maar aan je verzoek te kunnen voldoen).
ik moet effe graven in het verleden, want het is alweer een poosje geleden, dus in details weet ik het niet meer.
weet je, dat is opzich eigenlijk al een goed teken,immers als het zo vreselijk geweest was had ik mij deze behandeling veel beter kunnen herrineren, toch?

groetjes nina
ma, 04/14/2003 - 19:49 Permalink
ninaislief

nog iets belangrijks vergeten:
ik wens je heel veel succes overmorgen en hoop dat je ons even laat weten hoe je behandeling verlopen is!
ma, 04/14/2003 - 19:52 Permalink
ninaislief

het klinkt cliche, maar probeer een beetje afleiding te zoeken zoals genieten van dit superweer, huur een video-band maakt niet uit wat als je het maar leuk vindt!
ik heb misschien nog wel een tip voor je om je zenuwen wat te temperen als je reeds in de tandartsstoel (weet niet of iedere tandarts er blij mee is, de onze vindt het okee dus check even vantevoren), maar neem een walkman mee...
hopelijk zit er iets bruikbaars voor je bij...
sterkte en succes!
di, 04/15/2003 - 18:43 Permalink
kellebel

Hoi allemaal,

Nog een paar uurtjes dan moet ik.Ik ben zo zenuwachtig. Maar goed wat moet dat moet. Jullie horen nog wel hoe het is gegaan.

Groetjes Kelly
wo, 04/16/2003 - 09:41 Permalink
terry

Hoi kellebel hoesie vandaag gegaan,vast wel okidokie.En dat van die walkman is best wel een goed idee,ga ik ook eens doen,vriendelijke grtzz terry.
wo, 04/16/2003 - 22:06 Permalink
kellebel

hallo allemaal,

Ik ben dus gisteren geweest en achteraf viel het allemaal wel mee. Ik moest wel 7 spuiten omdat het zo'n zeer deed. De behandeling duurde heel lang en had op een gegeven moment gewoon pijn in mijn kaken van het openhouden van mijn mond. Maar de napijn valt mij reuze mee. Ik heb veel minder napijn als toen ik bij mijn vorige tandarts de gaatjes heb laten vullen. Dat was echt niet normaal. Maar nu gaat het wel weer maar durf er nog niet op te kauwen. Maar ik heb op die tanden vanaf oktober niet meer gekauwd dus dat zal wel normaal zijn. Ik wens iedereen veel sterkte en jullie horen over een paar dagen wel hoe het verder gaat met mij. Ik hoef trouwens niet meer terug voor een vervolgbehandeling omdat het bij mij geen ontsteking is maar een beknelling.

Bedankt voor jullie steun,

groetjes Kel
do, 04/17/2003 - 09:59 Permalink