Binnenkort naar de tandarts? Gebruik de groene button "Vraag een afspraak aan" op de pagina van de tandartspraktijk op deze site waarmee u een afspraak wilt maken. Snel, makkelijk en zonder wachttijd, de tandarts belt u zo snel mogelijk.
Kan een tandarts mij dit uitleggen? | Tandarts.nl
1 post / 0 nieuw
Kan een tandarts mij dit uitleggen?
Minoeska
Offline
Laatst gezien: 5 maanden 1 week geleden
Geregistreerd: 04/10/2020 - 20:31
door Minoeska vr, 04/10/2020 - 21:03
#1

Beste mensen,

Ik ben ca 4 weken geleden naar de endo geweest vanwege een bultje in de wang die verder niet pijnlijk was. De oorzaak bleek een tand waarvan de zenuw waarschijnlijk al dood was. Er moest op korte termijn een WKB plaatsvinden en een antibiotica zou in de tussentijd volgens de tandarts nu niet helpen bij deze ontsteking/abces (want het zou de ontsteking niet bereiken volgens haar). Drainage was niet geindiceerd (mij onduidelijk waarom, misschien omdat ik destijds geen pijn had?). Afgelopen week begon de wang wel een beetje pijn te doen en leek het erger en groter te worden. Sinds 3 dagen werd het ook nog rood en ik heb het idee dat het in die drie dagen van de ene op de andere dag zich naar beneden heeft verplaatst (fistel?). Het vreemde is dat er aan de tandvlees helemaal niets was te zien, het zat er écht onder, soort bultje. Hier schrok ik wel van!

Met spoed de tandarts gebeld en een WKB laten verrichten, welke verder goed is verlopen. Het abces/ontsteking is naar mijn verbazing niet gedraineerd, wat ik wel had verwacht. Mijn wang is daarom nog steeds wel gezwollen en het lijkt erop de ontsteking in principe zou kunnen openspringen. Ik heb ook antibiotica gekregen voor het geval dat ik me ziek/koortsig voel en de tandarts zei dat het niet erg is als het openspringt, ook dan nog geen antibiotica te starten, mits koorts.

Mijn vraag naar aanleiding van bovenstaande is: waarom wordt er niet gewoon gesneden in de wang en wordt het abces niet ontlast? Moet ik wel wachten tot het slikken van antibiotica totdat het allemaal erger wordt? Ik heb op internet gelezen dat dit lijkt op orbitale cellulitis, dan moet je toch draineren en antibiotica starten?

En de hamvraag: nu er een WKB is uitgevoerd, kan het abces toch niet uitzichzelf resorberen? Waar moet het dan naartoe? Mijn controle afspraak is gepland voor over een maand..
Ik maak me veel zorgen, ik hoop dat iemand mij kan uitleggen waarom deze keuzes zijn gemaakt.
Alvast heel erg bedankt!