kaak klachten na uitsnijden verstandskiezen

Author:
Chrisje
Posted:
zo, 01/12/2003 - 19:38
Ik heb inderdaad na heel veel twijfel allebei m'n verstandskiezen erui laten snijden in het ziekenhuis, er gebeurde precies waar ik bang voor was: Het deed namelijk verschrikkelijk veel pijn, ze lagen op z'n kantje zaten verschrikkelijk vast en als klapper op de vuurpijl bleek er een wortel teveel te zitten die tegen een zenuw aanlag. Na de operatie had ik opeens veel minder migraine en clusterhoofdpijn aanvallen, maar aan de linkerkant hoor ik steeds een soort klakken, dat heb ik heel de dag door en is heel irritant (ik hou van zingen) en is soms pijnlijk. Iets hards kauwen kan ik niet en inmiddels is het alweer 5 maanden geleden. Over een paar maanden ga ik weer naar de tandarts en dan ga ik er zoiezo naar vragen, maar wat kan ik zelf ertegen doen? Ik heb het ziekenhuis gebeld maar die vinden niet echt dat ik langs hoef te komen.

Ik ben bang want er moeten gaatjes gevuld worden en dan is die kaak straks weer helemaal ontzet....Ik durf eigenlijk nu helemaal niet meer naar de tandarts, ik heb echt een fobie....help!
de digitale tandarts

last van je kaak en kaakgewrichten komt vaker voor na het trekken van verstandskiezen.
De mond moet lang en ver worden opengehouden en soms is er ook veel kracht voor nodig.
Mochten de kauwspieren geiiriteerd zijn geraakt door de ingreep, dan kan de mond ook enkele weken minder ver worden geopend (trismus.)

Over het algemeen verdwijnen al deze klachten toch binnen enkele maanden.

Sterkte
do, 01/30/2003 - 12:50 Permalink