Ingevallen wangen na trekken kiezen?

Author:
RL90
Posted:
vr, 10/11/2019 - 22:48
Hoihoi,

Ik was vanwege mijn extreme angst 7 jaar niet naar de tandarts geweest. Inmiddels is mijn angst onder controle en zijn er afgelopen maandag flink wat kiezen getrokken. Aan de rechter kant heb ik zowel boven als onder nog maar 2 kiezen over (4 in totaal dus).
Nu ben ik al de dood dat mijn gezicht zal gaan invallen. Kan dat? Mijn tandarts heeft hier niets over gezegd. Ik weet dat implantaten dan een optie zijn, maar die zijn hartstikke duur. Is er een alternatief? Kroon gaat denk ik niet, want het zijn de achterste kiezen die verwijderd zijn. Dus geen gaten tussen twee kiezen in.

Dus; is de kans groot dat mijn wangen hierdoor zullen gaan invallen? en; Wat heb ik in dat geval voor opties?

Alvast heel hartelijk bedankt :)

Edit; ik begrijp dat ik dit ook aan mijn tandarts kan vragen, maar dat kan pas na het weekend en ik ben er op dit moment heel erg over aan het piekeren :-(
Lieneke

De kiezen ondersteunen je wangen en als deze wegvallen, kan dat inderdaad op den duur je gezicht wat van vorm laten veranderen. Hoe groot de kans is, kan ik je niet vertellen. LIgt ook aan de flexibiliteit van je huid, je vet enz . Implantaten zijn inderdaad een prachtige oplossing als dit bij je kan. Daar betaal je inderdaad wat voor. Ik kan zo niet vanaf hier zeggen of er nog andere oplossingen zoals een plaatje of frame zijn. Daarvoor zal je echt even naar de tandarts moeten.
za, 10/12/2019 - 14:17 Permalink
corina jacobs

Als antwoord op door Lieneke

Ik ben 58 en kreeg altijd ontstekingen op mijn tanden onder kronen. Ik besloot uiteindelijk op aanraden van de tandarts de knoop door te hakken en mijn tanden te laten trekken, boven en onder, nu een jaar geleden. Had ik dat maar nooit laten doen. Ik voelde me beter met de ontstekingen en pijnstillers dan nu met nieuwe tanden.
De prothese kon ik niet in mijn mond houden, ik moest constant kokhalzen, na 3 maand nog steeds. Ik had dus geen keuze, zonder tanden of implantaten. Ik liet implantaten steken en moest uiteindelijk weer een half jaar met tijdelijke tanden verder. 8 boven en 8 onder, geschroefd op de implantaten, ik mocht enkel zacht voedsel eten en niet belasten. Mijn heel gezicht veranderde op enkele maanden, was helemaal ingevallen. Ik zie er 10 jaar ouder uit en Ik dacht dat het wel beter zou zijn als de nieuwe bruggen op de implantaten zouden zitten. Maar niet dus, nog steeds problemen, ik kan nu wel heel goed eten, zelfs een appel bijten maar mijn gezicht ziet er niet meer uit. Ik heb het gevoel dat mijn tanden te kort zijn of te diep zitten, mijn kin lijkt vooruit te steken en mijn bovenkaak lijkt dieper te zitten, mijn wangen lijken zakken. Ik bijt ook op mijn wangen en onderlip. Ik weet niet hoe ik mijn mond moet houden, het voelt alsof ik geen tanden heb. Als ik ga slapen moet ik echt een positie zoeken zodat mijn wangen en onderlip niet tussen mijn boven en ondertanden vallen. Ik kan met mijn tong gewoon tussen de tanden door bewegen tegen mijn lippen aan. De tandarts zegt dat alles 100 % in orde is maar bij mij voelt mijn gezicht net hetzelfde aan als zonder tanden.
Ik vermoed dat als je onmiddellijk implantaten laat steken met tanden na het trekken dat het beter is, geen tijdelijke periode ertussen want die helpt alles om zeep.
Nu weet ik me geen raad meer, moet ik terug naar een andere tandarts ? naar de kaakchirurg ? of naar een plastisch chirurg om alles terug in model te krijgen. Ik kan mezelf niet meer aanzien.
LAAT DUS NOOIT ZOMAAR JE TANDEN TREKKEN !!!
wo, 01/15/2020 - 13:28 Permalink