ik verga van de kiespijn

Author:
Nadine24
Posted:
do, 08/21/2003 - 12:24
ik heb zon kiespijn het doet echt pijn kan pas 1 september terecht bij de tandarts ben zo bang maar wat kan ik nu ertegen doen om de pijn te stoppen balcasanspoelen?/paracetamol?
hopelijk kunnen jullie me helpen
ps.wat kost een angsttandarts en moet je die gelijk betalen? en in mijn andere kies is een stuk eruit wat gaan ze dan doen en trekken ze die pijnlijke kies eruit of kanaalwortelbehandeling?

bij voorbaat dank
terry

Hoi HOI.
Wat vervelend dat je kiespijn hebt,als het zozeer doet,kan je veel eerder naar de tandarts.Maar als ik begrijp ben je dus erg bang voor de tandarts.Wat ze aan die kies zullen doen kan ik u niet vertellen natuurlijk,dat moet de tandarts echt in live zien.
Maar als je zoveel pijn hebt probeer dan toch te gaan,neem iemand mee,vriendin of zo,wat jij het liefst hebt.
Voor behandelingen bij tandarts moet je niet meer bang zijn voor pijn,dit gaat tegenwoordig allemaal pijnloos.
of je moet betalen bij een angstandarts gelijk,zal waarscheinlijk liggen of ze dit willen doen,de ene wel de andere tandarts niet.
heel veel suc6 verder,en kom op het gaat je lukken,als je bent geweest weet ik zeker dat je zegt was ik hier zo bang voor.
vr, 08/22/2003 - 00:21 Permalink
Nadine24

Hoi Terry,

nou gisteren ook de hle dag door pijn is niet meer uitte houden heb gebeld en kan maandag terecht is nog te lang paracetamol helpt ff 500 gr met codeine pijn trekt door naar mijn hoofd net alsof mijn hoofd gaat barsten en trekt door naar mijn keel

ga vandaag weer bellen om te kijken of ik vandaag nog terecht kan en anders de huisarts bellen voor pijnstillers


in ieder geval bedankt voor je berichtje

Groetjes,Nadine
vr, 08/22/2003 - 04:40 Permalink
dj

Hoi,

Dat is goed, bel iedereen, hou vol, laat je niet afschepen. Je bent gewoon een spoedgeval. Laat je helpen, zo snel mogelijk.. Dit is werk voor de weekendtandarts.. Eigenlijk ook al voor je gewone tandarts, 1 september is gewoon te laat.
Het schijnt een kriterium te zijn of je moeilijk slaapt. Als dit zo is vertel ze dat dan, zorg voor getuigen bij het telefoongesprek. Dat veranderert zaken.

Hm, aspirine helpt vaak, apc is een mengsel met een andere pijnstiller, paracetamol, hiervan kun je hogere doseringen nemen, totdat het bloedt. Daarna wordt paracetamol, het andere werkzame bestanddeel, een probleem omdat het bloeddverdunnend werkt. Hou met paracetamol in ieder geval een uur of zes voor behandeling op. Een echt goede drogist zou al en en ander moeten kunnen vertellen, maar, zoek goede hulp. Neem, als het moet, hoge doseringen aspirine of apc, tenzij je vatbaar bent voor de bijwerkingen, ehh voor aspirine dit zijn vnl maagklachten,voor paracetamol lerverproblemen, dit zeg ik zo uit mijn hoofd, vraag het aub wel na, lees de bijsluiter, evt wat paracetamol, maar dit laatste dus niet vlak voor de behandeling. Alcohol geeft complicaties met beiden.
Ik zeg wat ik weet over pijnstillers en dat is niet al teveel. Een echt goede drogist weet meer.

Een angsttandarts is wat anders. Daar kom je normaal alleen op bijzondere indicatie terecht. Dan wordt dat vaak ook vergoed.
Je kunt ze wel bellen, zeker als je denkt serieuze angst voor de tandarts te hebben. Ik vond maar half dat ik dit had maar de angsttandarts vond van wel. Ik geef ze nu gelijk, alhoewel ik vind dat dat niet zo had gehoeven.

Als je zoveel pijn hebt kun je gaan knarsen of klemmen, dan span je je kaakspieren zo dat het overal pijn gaat doen. Probeer mischien bij jezelf na te gaan of dit zo is,
je te ontspannen, vooral je kaak en gezichtsspieren. Als je zou knarsen dan helpt dit gegarandeerd. Dit veranderd weinig aan het spoedgeval, tenzij je vooraf alles van knarsen wist (en je tandarts dat kan bewijzen).

Bel, en laat het ons weten..

Doeg hoor,

NB IK MAAK EEN FOUT, ASPIRINE WERKT BLOEDVERDUNNEND!!

[ Dit Bericht is bewerkt door: dj op 2003-09-01 23:48 ]
vr, 08/22/2003 - 06:21 Permalink
Nadine24

zo heb de tandarts gebeld maar hij was er niet de assistente kan zometeen een recept op halen bij de apotheek brufen 600 iemand ervaring mee en werkt het tegen de pijn?
gisteravond had ik wat verhoging door de pijn. de assistente zei als ik vanavond verhoging heb en weer zoveel last moet ik naar de weekend arts gaan en ze wilde me dan zowieso maandag nog zien

Groetjes,Nadine
vr, 08/22/2003 - 11:30 Permalink
Computermeid

brufen oftewel ibuprofen is een goeie pijnstiller die veel voor kiespijn, menstruatiepijn en andere hardnekkige pijn wordt gebruikt, maar t is in principe overal voor te gebruiken. Ik gebruik het al jaren o.a. voor kiespijn. Ibuprofen 400 is vrij verkrijgbaar, vanaf 600 op recept. (maar ja dan vraag je je toch af of dat niet hetzelfde is als een 200 en een 400 tegelijk nemen). 600 zou goed moeten werken tegen de pijn die je hebt. Ik denk zelf beter dan paracetamol.
Ik hoop dat t goed helpt voor je.
En bedenk je als je naar de weekendtandarts gaat, als het tegenvalt, die man/vrouw hoef je maar 1 x te zien, daarna kan je weer gewoon naar je eigen tandarts. Als het maar helpt voor je pijn!
vr, 08/22/2003 - 22:53 Permalink
Nadine24

Nou die brufen hielp de hele dag alleen als ik mijn kiezen op elkaar zet doet het pijn
nu voe;t mijn kies aan alsof iemand er geslagen heeft straks bel ik de weekendtandarts want dit is niet meer uit te houden nou geef mij maar liever een bevalling dan de pijn en de tandarts [heb al 3 kinderen]

Groetjes,Nadine
za, 08/23/2003 - 07:14 Permalink
Nadine24

nou de weekend arts moet je cash betalen en dat heb ik nu niet baal hier echt van heb gewoon zitten janken vanmiddag ging ik al bijna van mijn stokje van de pijn lijkt net of iemand me erop heeft geslagen denk dat het dan ontstoken is?
die brufen helpt nu ook niet echt en begon me te zweten
nu moet ik tot maandag wachten echt ******
za, 08/23/2003 - 17:53 Permalink
steffie

En als je het nu eens probeert bij de eerste hulp post van het ziekenhuis, daar werken toch kaakchirurgen.
Ik vind dit echt heel rot voor je want kiespijn is al zo erg. En ik vind het helemaal triest dat je pijn moet lijden als je geen geld hebt.
Ik zou het daar proberen als ik jou was, gewoon er heen gaan en zeggen, dat je niet meer tegend de pijn kunt.
za, 08/23/2003 - 19:26 Permalink
Nadine24

helpen ze je ook in het ziekenhuis dan?

gisteren was ik bij een waarnemer want mijn tandarts was ziek had een groot gat en de andere vulling is eruit en heb nu een noodvulling gisteeren geen last van pijn gehad en nu snachts krapeer ik weer van de pijn kan niet slapen heb maar weer brufen bruis genomen hoeland duurt die pijn nou en ou ik dan toch een wortelkanaal behandeling nodig hebben? zijn geen fotos gemaakt en tot 10 sept. wachten duurt me te lang
di, 08/26/2003 - 05:00 Permalink
Excuus Truus

Lieve Nadine, Ik leef helemaal met je mee. Ook ik heb nu een poosje erge pijn en slik 3 soorten pijnstillers.
Brufen (werkzamestof Ibuprofen) is naast pijnstillend ook ontstekingsremmend. Ik denk dat wij daar reeds te ver ziek voor zijn.
APACOD (Aspirine-paracetamol-codeine) is net als APACOF(Aspirine-paracetamol-coffeine) een goede pijnstiller. Alleen Aspirine is bloedverdunnend.
Een teveel aan paracetamol (dagelijks ruim over de aanbevolendosis) kan een leverbeschadiging teweeg brengen (na lange termijn).
Zelf los ik ook een tabletje sanalgin op (paracetalmol-propyfenazon-coffeine) dat werkt lekker snel. Maar ondanks al het geslik na een uurtje weer pijn.
Het zweten is een reactie op de ontsteking.

Als je het echt niet meer weet zou ik me goed gaan aanstellen bij een huisartsen post.
Om even wat sterkere pijnstillers te claimen.
Maar jah, ik heb makkelijk lullen, zelf zit ik nu ook twee weken binnen.. en ik weet het allemaal zogenaamd zo goed.
Ik ben alleen zo heel erg bang...
Succes Nadine, heel veel succes..
di, 08/26/2003 - 08:36 Permalink
Nadine24

nou ik heb nog steeds zon last van mijn kies ondanks de noodvulling denk echt dat er een ontsteking is kan nu gelukkig a.s maandag heen ipv 10 sept,
heb ook geen zin om telkens brufen 600 bruis te nemen

en ik leef ook met iedereeen mee die kiespijn heeft want ik weet nu hoe erg dit is!!!

Liefs Nadine
do, 08/28/2003 - 10:56 Permalink
sjoisie

Heel veel sterkte meissie! Pas wel op met die pijnstillers, ik heb ze ook zo'n twee weken geslikt (gedronken) en ben er afgelopen weekend goed ziek van geweest (maagdarmklachten).

Ik vind het zo vreemd dat ze jou niet eerder helpen... Ik belde mijn tandarts maandagochtend en diezelfde morgen lag ik al om elf uur in de stoel... Of was er bij jou een goede reden voor (en heb ik dit topic niet goed gelezen :smile:).

Gr. Joyce
do, 08/28/2003 - 12:38 Permalink
Nadine24

Joyce

mijn tandarts was ziek en ging maandag naar een waarnemer had geen fotos niks gemaakt alleen maar een noodvulling en snap ook niet waarom ik niet vandaag heen kan waarschijnlijk nog ziek?of druk vind het ook raar maar ben in ieder geval blij dat ik dan a.s maandag kan in plaats van 10 sept,
do, 08/28/2003 - 12:56 Permalink
de digitale tandarts

Beste mensen met kiespijn :sad:

Heel veel sterkte met alles, maar pas wel op met de pijnstillers...niet zomaar verschillende soorten door elkaar gebruiken, niet meer dan de dagelijks aanbevolen dosis en probeer aspirine te vermijden ivm de bloedverdunnende werking en het snel optreden van maagklachten.

Grt
do, 08/28/2003 - 12:57 Permalink
dj

hoi,

ai oei, mijn fout, paracetamol werkt niet bloedverdunnend, maar aspirine natuurlijk..

donders..

goed dat u me corrigeert incisor..


[ Dit Bericht is bewerkt door: dj op 2003-09-01 23:43 ]
ma, 09/01/2003 - 23:42 Permalink