ik kan mijn verhaal niet kwijt bij tandarts...

Author:
kimba444
Posted:
za, 02/06/2010 - 12:18
Ik heb een probleem gekregen met de tanden,nadat ik tandpasta heb gebruikt zonder fluoride erin en dat na 2 jaar gebruik.
Na ziekenhuisopname en veel medicijnen was mijn tandvlees ontstoken en wilde van probleem af.
Ik ging homeopatisch middel gebruiken en binnen een aantal weken was mijn tandvlees weer zo goed als nieuw,alleen 't trok zich terug ( verklaring tandarts ) jou tandvlees was opgezwollen,nu is de zwelling weg..
Ik kwam erachter nadat ik weer even gewone tandpasta ging gebruiken dat mijn tandvlees weer ontzettend ging irriteren..Ik had 't gevoel ben allergie's voor fluoride en ben doorgegaan met de andere tandpasta,die was gewoon super,ik poeste zo goed mijn tanden altijd,maar ik poets hard
Na een anderhalf jaar en 4 tandartsbezoeken verder,merkte ik ineens dat voedsel tussen mijn tanden bleef steken en dat ik echt met een tandenstoker alles eruit moest halen,toen ik eens goed ging kijken en voelen,zag ik dat alles kleiner is geworden,ik zag dat voornamelijk aan mijn kleine kiezen,die waren breder mooier en langer normaal,de lengte van tand naar tandvlees is nog maar klein,als jullie begrijpen wat ik bedoel.
Dat was eerst helemaal niet,zien er gelig uit,niet meer glad,transparanter...
Ik ben toen helemaal in paniek naar de tandarts gegaan en hij vond alles perfect uit zien,niks was rot,geen carries enzzzz,maak je maar geen zorgen,maar hij ziet de verandering helemaal niet en krijg hem dat ook niet uitgelegd.
Ik krijg ineens tandsteen vorming op plaatsen waar ik normaal geen tandsteen had.Mijn voortanden de hoektanden worden ook kleiner.
Ik denk persoonlijk doordat ik geen fluoride heb gebruikt dat tanderosie is ontstaan.
Bij afspraak mondhyginiste zag wel wat slijtage,maar vond 't niet zo erg,vond mijn paniek wat overdreven,laten we 't zo zeggen..Alleen zij kende mijn tanden niet.Ik zie zoveel verandering op tijd van 2 jaar en maak me zo'n zorgen en niemand die 't ziet.
De randen aan de binnenkant worden bruin bij verwijdering tandsteen bleven die iets bruin,had ik nooit last van,daarop antwoorde de tandarts,dat kan ontstaan als tandvlees zich terug trekt...
Ik maak me zorgen om mijn gebit,heb me laten testen op fluoride en ik ben inderdaad allergie's ervoor,maar moet 't gebruiken...met alle gevolgen vandien voor mijn tandvlees.
Ik slaap er niet meer van,ben bang dat ze nu zo kwetsbaar zijn geworden en dat ik 't proces niet meer kan stoppen en dat gaatjes hun gang kunnen gaan,al poets ik zo goed..



Stel ik heb gelijk,tanderosie,tanden worden kleiner,dunner enz,zijn mijn tanden dan nu ook al maak ik weer gebruik van fluoride niet meer en meer kwetsbaarder geworden en is de tijd van mooie tanden nu voorbij of kan ik 't proses stop zetten met fluoride en ervoor zorgen dat 't gebit niet meer verder slijt...

vriendelijke groet
Lieneke

Vraag eens een second opinion...

Erosie kan stop gezet worden door vooral je voedingspatroon te veranderen. Maar is het wel erosie? Poets je niet te hard, heb je misschien reflux of/en bijt je misschien veel op pennen/nagels etc?
Ikzelf zou niet met fluoride gaan poetsen als ik er allergisch voor was...Als je heel goed je plak wegpoetst en stokert en niet te vaak eet op een dag, dan kom je al een heel eind. Daarnaast kan je spoelen met chloorhexidine om de plakbacterien te laten afsterven.

Die bruine randjes zijn vaak gaatjes die tot stilstand zijn gekomen.
za, 02/06/2010 - 12:26 Permalink
kimba444

Mijn verstandskies is aangetast met erosie,putjes en kuiltjes,alleen die kies geeft duidelijke tekens op erosie,maar ik kom niet zo goed met poetsen aan die tand.
Dit is voor mij een teken dat erosie in 't spel is...
Ik poets inderdaad veels te hard,maar zodra ik minder hard poets voelen mijn tanden minder schoon en daar kan ik niet mee over weg.

Wat u zegt over bruine randjes,dat beginnende gaatjes zich hebben gestabiliseerd,oke dat heb ik op een paar tanden gekregen in een nog niet eens een half jaar tijd. En ik schrik daar van zo erg. Dat werd zichtbaar na verwijderen tandsteen...Normaal had ik daar totaal geen last van,had wel tandsteen,maar na verwijdering waren die weer mooi wit.

Ik heb geen last van u uitstekende vullingen,gelukkig.... Ze worden dunner,kleiner,de binnenkant is schuiner geworden kwa tanden,snapt u wat ik bedoel...Ik voel wel eens vaker,dan ben ik niks aan 't eten,dat ik ineens op een hard stukje bijt,slijtage afbreken stukje kies denk ik dan.

Ik snap werkelijk niet dat mijn eigen tandarts dit niet in de gaten heeft.

Ik gebruik geen cola of andere frisdranken.....Als ik 't doe,dan altijd met rietje,maar schijnbaar is dat even erg,wist ik ook niet.

Ik heb wel veel harde dingen gegeten de laatste 3 jaar en dat moet ik dus ook niet meer doen. Ik ben sinds 3 jaar thuis,heb niks te doen en eet dus veel.

Als ik zie voor die tandpasta,was niks geen gaatje of gestabiliseerd gaatje,niks puntgaaf en nu,kom alleen maar bruine randjes tegen.

Mijn tanden voelen zo raar,dof ik kan u dat niet uitleggen....
za, 02/06/2010 - 13:12 Permalink
kaartje

Mijn tip helpt je niet bij je probleem met je tanden, maar misschien wel met je allergie-probleem. Het is redelijk onbekend, en onbekend maakt onbemind weten we allemaal.

Maar...... mijn jongste is genezen van zijn allergie voor gist, lactose, hazelnoten, pinda's en kerstbomen.
Ik zelf ben nog onder behandeling, maar al bijna verlost van mijn allergie voor chloor. Ik kon geen zwembad in. En nu al wel weer redelijk. Prognose is dat ik met een maandje ongestoord kan gaan zwemmen. :-D

En dit, voor mij en mijn zoon, geweldige middel..... bioresonantie.

Als ik jou was zou ik zeker eens een afspraak maken om met die tube tandpasta met fluor aan de slag te gaan. Dan heb je dat tenminste ondervangen.

M.v.g.,
Jenny
zo, 02/07/2010 - 08:01 Permalink
Spiegeltje

Laten testen daarvoor. Wat ik dan meteen denk: door wie en volgens welke methode? Veel testen zijn niet op wetenschappelijke inzichten gebaseerd.

Met allergie kan van alles natuurlijk aan de hand zijn, maar allergie voor fluoride is hoogst onwaarschijnlijk. Over fluoride staat internet bol van de onzin dus je bent al gauw geneigd om - als je die informatiebron gebruikt - daar klachten aan toe te schrijven.

Overigens: fluoride gebruik heeft bewezen te helpen tegen het voorkomen van caries. Maar je mag niet stellen dat fluoride noodzakelijk is om caries te voorkomen. Ik zou niemand aanraden te stoppen met fluoridehoudende tandpasta's maar als je echt werk maakt van je mondhygiene, niet snoept en gezond eet hoef je niet bang te zijn voor caries of tandvleesproblemen.
do, 02/11/2010 - 10:16 Permalink
kimba444

Ik heb me laten testen bij acupuncturist voor fluoride omdat, als ik steeds gewone tandpasta deed gebruiken ik een hele vieze smaak in mijn mond kreeg,mijn tandvlees irriteerde enz..... Bij een tandpasta zonder fluoride ging alles goed,werd 't tandvlees roze,fris gevoel in mijn mond alles was perfect.
Ik heb verschillende tandpasta's geprobeerd en bij allemaal de zelfde negatieve werking.
En dan geloof ik een acupuncturist die meer dan 25 jaar ervaring heeft.
Ikzelf heb 't ondekt,fluoride is geen natuurmiddel hé...
Maar wat nu is mijn vraag.... Mijn tanden zijn kleiner geworden,vooral mijn kleine kiezen en dat optijd van nog geen half jaar en daar ben ik zo van geschrokken,dat ik iedere dag bezig ben,met verliezen van mijn gebit....'t voelt helemaal niet goed mijn tanden en ik word niet begrepen,bij de tandarts....
En kan ik dit proses nog stoppen en toch mijn tanden nog behouden voor de rest van mijn leven....ik denk echter dat mijn tanden 2 tot 3 mm zijn geslonken,zowel boven als zijkant.
Er zijn ruimtes tussen de tanden gekomen bij mijn kleine kiezen van ik schat 2 mm...Ik kan 't niet anders omschrijven....Mijn kiezen zijn schuin afgevlakt, van de binnenkant erger als van de buitenkant... Dit moet tanderosie zijn,kan niet anders,maar mijn vullingen steken nog niet uit.... En ik snap werkelijk niet hoe mijn eigen tandarts kan zeggen,ziet er perfect uit,niks is rot,je poets goed,maak je geen zorgen...
zo, 02/14/2010 - 10:22 Permalink
mecánico para …

fluoride is wel een natuurmiddel. komt voor in vulkanisch gesteente en daarmee ook in lokaal grondwater. daarnaast, tandpasta bestaat uit meer dan fluoride........wat er niet eens in losse vorm in zi maar gebonden aan Natrium. Maar goed, acupunctuur staat op de lijst van niet medisch verantwoorde middelen om diagnose te stellen...........in CHINA, dus waar zou ik me nog druk over maken?
zo, 02/14/2010 - 15:35 Permalink
kimba444

JE KUNT NIET TEVEEL VAN HET GOEDE KRIJGEN ALS HET OM FLUORIDE GAAT, ZO LIJKEN OVERHEDEN EN TANDARTSEN TE DENKEN. VRIJWEL ELK PRODUCT VOOR DE VERZORGING VAN HET GEBIT, VAN TANDPASTA TOT FLOSDRAAD, TANDENSTOKERS EN MONDWATER, BEVAT TEGENWOORDIG FLUORIDE. VOLGENS VOORSTANDERS VAN HET GEBRUIK VAN FLUORIDE DRAAGT DEZE STOF BIJ TOT STERKE TANDEN EN BOTTEN. WAT VEEL MENSEN ECHTER NIET WETEN, IS DAT WE, DOOR DEZE GEBITSVERZORGENDE PRODUCTEN TE GEBRUIKEN, EEN BEPAALD PERCENTAGE BINNENKRIJGEN VAN EEN STOF DIE GIFTIGER IS DAN LOOD EN BIJNA EVEN GIFTIG ALS ARSENICUM.......

Dit staat op internet,uit welk artikel heb jij gelezen dat acupunctuur minst betrouwbare is in diagnose.....Op testen van 't lichaam en allergie kan een acupuncturist weldegelijk een test doen.Ik kan zo veel lezen,maar is 't op waarheid gebaseerd.
Je kan pas een conclusie trekken als je 't zelf hebt ervaren...
zo, 02/14/2010 - 18:34 Permalink
TechniekerJeetje

JE KUNT NIET TEVEEL VAN HET GOEDE KRIJGEN ALS HET OM FLUORIDE GAAT, ZO LIJKEN OVERHEDEN EN TANDARTSEN TE DENKEN. VRIJWEL ELK PRODUCT VOOR DE VERZORGING VAN HET GEBIT, VAN TANDPASTA TOT FLOSDRAAD, TANDENSTOKERS EN MONDWATER, BEVAT TEGENWOORDIG FLUORIDE. VOLGENS VOORSTANDERS VAN HET GEBRUIK VAN FLUORIDE DRAAGT DEZE STOF BIJ TOT STERKE TANDEN EN BOTTEN. WAT VEEL MENSEN ECHTER NIET WETEN, IS DAT WE, DOOR DEZE GEBITSVERZORGENDE PRODUCTEN TE GEBRUIKEN, EEN BEPAALD PERCENTAGE BINNENKRIJGEN VAN EEN STOF DIE GIFTIGER IS DAN LOOD EN BIJNA EVEN GIFTIG ALS ARSENICUM.......

Dit staat op internet,uit welk artikel heb jij gelezen dat acupunctuur minst betrouwbare is in diagnose.....Op testen van 't lichaam en allergie kan een acupuncturist weldegelijk een test doen.[i]Ik kan zo veel lezen[/i],maar is 't op waarheid gebaseerd.
Je kan pas een conclusie trekken als je 't zelf hebt ervaren...



:-? :-? :-? :-?
:wink:
:smt006
zo, 02/14/2010 - 19:19 Permalink
mecánico para …

JE KUNT NIET TEVEEL VAN HET GOEDE KRIJGEN ALS HET OM FLUORIDE GAAT, ZO LIJKEN OVERHEDEN EN TANDARTSEN TE DENKEN. VRIJWEL ELK PRODUCT VOOR DE VERZORGING VAN HET GEBIT, VAN TANDPASTA TOT FLOSDRAAD, TANDENSTOKERS EN MONDWATER, BEVAT TEGENWOORDIG FLUORIDE. VOLGENS VOORSTANDERS VAN HET GEBRUIK VAN FLUORIDE DRAAGT DEZE STOF BIJ TOT STERKE TANDEN EN BOTTEN. WAT VEEL MENSEN ECHTER NIET WETEN, IS DAT WE, DOOR DEZE GEBITSVERZORGENDE PRODUCTEN TE GEBRUIKEN, EEN BEPAALD PERCENTAGE BINNENKRIJGEN VAN EEN STOF DIE GIFTIGER IS DAN LOOD EN BIJNA EVEN GIFTIG ALS ARSENICUM.......

Dit staat op internet,uit welk artikel heb jij gelezen dat acupunctuur minst betrouwbare is in diagnose.....Op testen van 't lichaam en allergie kan een acupuncturist weldegelijk een test doen.Ik kan zo veel lezen,maar is 't op waarheid gebaseerd.
Je kan pas een conclusie trekken als je 't zelf hebt ervaren...


En wie zegt dat ik het niet heb ervaren? nog afgezien van het feit dat ik geen leesbril nodig heb, dus die hoofdletters maken je niet overtuigender.
Dat verhaal van fluoride, wat veel mensen niet weten........blablabla. Als je elke dag 1 kilo pindakaas eet krijg je gegarandeert tumoren. Waarom, omdat het over de normale dosis gaat. En dat gaat tandpasta met 1500 deeltjes op de miljoen in nederland NIET. Dus niet de wereld omdraaien omdat je zelf een niet te diagnosticeren probleem hebt en je hulp denkt te krijgen bij mensen die ook Sylvia Millecam uiteindelijk niet hebben geholpen.
zo, 02/14/2010 - 19:33 Permalink
Spiegeltje

Het twijfelen aan de oprechtheid van forumleden en het bekritiseren van de houding van forumleden is niet toegestaan op dit forum. Op deze manier de discussie dus niet voorzetten, geldt niet alleen voor Kimba444 maar ook voor andere forumleden.Dergelijke berichten worden verwijderd.

Fors van mening verschillen mag, maar hou het wel een beetje zakelijk en discussieer op basis van argumenten. Dus geen persoonlijke verwijten. Hierover is geen discussie mogelijk.
zo, 02/14/2010 - 23:04 Permalink