ik heb een zweer op me tong, help!

Author:
Virgil
Posted:
vr, 11/09/2001 - 15:55
heel irritant soms heb ik het op de binnenkant van me wang, maar omdat ik keihard op me tong heb gebeten heb ik het nu daar op

hoe kom ik er het snelst vanaf? zout erop? haha, help!
de digitale tandarts

Wanneer de wang of tong geregeld tussen de tanden en kiezen komt bij het dichtbijten, veroorzaakt dat wondjes en irritatie.

Door verlittekening kan aan de binnenkant van de wang, een witte verandering zichtbaar zijn (morsicatio buccarum/linea albea). Meestal ter hoogte van de plek waar de gebitselementen, bij dichtbijten op elkaar komen.

Dit alles kan in principe geen kwaad, maar kan helaas voor de patient wel verevelend zijn.

Behandeling bestaat uit correctie van eventuele scherpre randen van tanden/kiezen of daarin aanwezige vullingen. Tevens zal het mogelijk noodzakelijk zijn dat de patient bij het dichtbijten er op zal moeten gaan letten dat de wang/tong er zich niet tussen bevindt. Spoelmiddelen etc. zullen nauwelijks een positief effect hebben, beter is het om het te voorkomen.

Succes!



[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2001-11-12 11:14 ]
ma, 11/12/2001 - 11:12 Permalink
de digitale tandarts

Helaas moet ik hierop antwoorden, dat je lichaam dit zelf moet doen. Er bestaan geen medicijnen waardoor deze wondjes spontaan verdwijnen :sad:

Uit eigen ervaring weet ik dat het hebben van een scherp randje aan een kies heel vervelend kan zijn. Pas nadat dit aangepast was, genas de irritatie op mijn tong.

Succes!
di, 11/13/2001 - 22:00 Permalink