Ibuprofen en andere pijnstillers

Author:
poema
Posted:
vr, 08/24/2007 - 09:52
Wat nemen jullie tegen de pijn en heoveel per dag en hoelang doe je dit al?

Ik slik nu sinds anderhalve maand pijnstillers.
De eerste 3 weken 3 ibuprofen (400 mg) per etmaal en 6 paracetamol
Daarna overdag 6 paracetamol en snacht een ibuprofen.
EN sinds een aantal dagen zit ik aan zo´n 8 paracetamol per dag (ze werken nog maar een uur of 2) en 1 ibuprofen snacht, soms overdag ook een ibu.
Nu merk ik dat de ibuprofen niet meer zo goed aanslaat. Gisteravond werkte hij niet echt en nu vanmorgen eentje genomen omdat ik anders veel te veel paracetamol moet slikken, maar ook NU slaat hij niet echt aan. Ja, hij haalt de top er een beetje af van de pijn, maar meer ook niet.

Kan het zijn dat de ibuprofen na anderhalve maand gebruik niet meer aanslaat? (god! mag hopen van niet zeg!)

(Over de oorzaak, kun je kijken in de ander topic van mij)
Anoya

Hoe vaker en meer je van iets gaat gebruiken, hoe minder het werkt. Daarom drinken alcoholisten ook steeds vaker en meer, en nemen junkies steeds vaker en meer drugs. Je lichaam went er aan, dus ja, dat kan zeker bij jou ook het geval zijn met de pijnstillers.

Ik neem zelf af en toe paracetamol, en anders ibuprofen. Maar niet vaak, omdat het anders dus niet meer werkt. Voorheen heb ik veel paracetamol gebruikt, en dat werkte op den duur niet meer. Daarna een paar jaar bijna niet meer geslikt en nu werkt het weer :)

Ik hoop dat je de oorzaak van je pijn snel kunt vinden en dat het opgelost wordt. Zoveel pijnstillers lijkt me ook niet bepaald goed voor je maag.
vr, 08/24/2007 - 10:13 Permalink
Irfan

Pijnstillers in de tandheelkunde

1ste keuze pijnstilling

Paracetamol 500mg, bij pijn elke 3 uur 1 tablet max. 5 per dag. Wordt het meest gebruikt bij pijn zonder zwelling of een eenvoudige extractie, vulling of WKB.

2e keuze

Ibuprofen 400 mg, bij elk 4 uur 1 tablet max. 4 per dag. Wordt voorgeschreven na weefselschade, kleine chirurgische ingrepen. Heeft naast een pijnstillend effect ook een zwelling verminderend effect. Is een NSAID.

3e keuze (Alleen op recept verkrijgbaar)

Brufen bruis 600mg is sterker dan bovengenoemde. Wordt bij minder kleine chirurgische ingrepen voorgeschreven of wanneer bovenstaande niet afdoende werkt. Max 3 sachets per dag.

4e keuze

Combinatie preparaat van Paracetamol met een Ibuprofen, combinatie hiervan is extra pijnstillend.

5e keuze (Alleen op recept verkrijgbaar)

Mochten deze allemaal niet werken, dan kan men Paracetamol gecombineerd met opiaten voorschrijven. Dit kan bijvoorbeeld Paracetamol-Codeine (Codeine kan verslavend werken) of Paracetamol-Coffeine (Coffeine kun je niet goed van slapen, werkt niet lekker bij personen die al dagen wakker liggen van de pijn en nu eindelijk willen gaan slapen als de pijn minder wordt).

Hier tussen in zitten natuurlijk heel wat andere pijnstillers en iedereen probeert van alles was. Had vanochtend een patient die napijn had van een WKB en bij haar werkte Paracetamol niet, maar gelukkig had ze ook Diclofenac voor haar rugklachten liggen en deze werkten wel.

De sterkste pijnstilling schijnt toch te worden bereikt als men pijnstillers als een therapie gebruikt. Dus 1 uur voor ingreep beginnen met een pijnstiller en dit om het zoveel uur weer innemen met een vast patroon en dit gedurende 2-3 dagen vol te houden, bijv. Paracetamol 500 mg.

Meer info http://www.farmacotherapeutischkompas.nl

Groet Irfan
vr, 08/24/2007 - 10:52 Permalink
poema

Ik heb nu Zaldiar (325 paracetamol met 37,5 tramadol) gekregen van mijn huisarts, maar de eerste tablet die ik op heb haalt ook weer alleen de top eraf...maar dat zou in de loop vd avond beter moeten worden volgende de assistente (ivm aanpassen/instellen van de bloedspiegel) nou IK HOOP HET... :smt013

Heb nog steeds veel pijn..
vr, 08/24/2007 - 17:25 Permalink
heejil

Soms heb je alleen geen keus...

Ik heb ook al een dikke maand pijn aan mijn tanden en de tandarts(en) weten maar niet wat daar de oorzaak van is. Ik slik 6/8 paracetamol in combinatie met 3 x ibuprofen 600 bruis per dag.

Het is inderdaad niet goed, maar alles is beter dan de hele dag door pijn voelen. Dat is ook echt niet goed! Ik wist alleen niet dat je lichaam er aan gewend kan raken!
za, 08/25/2007 - 13:31 Permalink
Spiegeltje

Ik wist alleen niet dat je lichaam er aan gewend kan raken!


Dat is ook niet waar. Ik ben het dus niet eens met Anoya. Het kan wel zo zijn dat patienten op een bepaald moment meer pijnstilling nodig hebben maar dat komt dan omdat er naar verloop van tijd ook meer pijn is! Gewenning treedt niet op. Misschien bij sommige opiaten of opioïden maar niet bij paracetamol of ibuprofen e.d.
za, 08/25/2007 - 21:51 Permalink
poema

Nou, de nieuwe medicijnen in combi met paracetamol werken wel! En ik reageerde echt niet meer op gewone paracetamol en ibuprofen, volgens mij kan er dus wel degelijk gewenning optreden!

En de oorzaak is in onderzoek hoor, tandarts kan de oorzaak niet vinden en ik moet maandag naar de kaakchirurg. In de tussentijd kan ik niks anders dan pijnstillers nemen.
za, 08/25/2007 - 22:27 Permalink
hermina

Die gewenning geldt niet voor geneesmiddelen in het algemeen, ook niet voor paracetamol en ibuprofen, echter wel voor tramadol (dus voor zaldiar), zoals Spiegeltje al schreef.

Wel geldt voor paracetamol dat bij veelvuldig gebruik bij hoofdpijn het tegengesteld kan gaan werken, je kan er ook hoofdpijn van krijgen en dan zul je steeds meer gaan gebruiken. Misschien is dat wat door Anoya werd bedoeld(?), maar dit is in principe geen gewenning van het lichaam.

Het is gewoon "de pijn en de oorzaak", symptoombestrijding is wat je in dit geval blijkbaar met sterkere pijnstillers moet doen, even geen last van de pijn. Verder zoeken, naar de oorzaak lijkt me een goed plan!
zo, 08/26/2007 - 00:27 Permalink
kristin.smets

Hoi,

Ik neem bij pijn af en toe zaldiar.
Dit helpt bij mij toch. Ik vroeg me af hoeveel je er eigenlijk mocht van nemen?
De huisarts raadde het me aan, omdat ibuprofen slecht voor de maag was, zaldiar zou geen of weinig effect hebben op de maag.

Ik neem er meestal als ik pijn heb: 1 of 2 per dag.

Groetjes
Kriske

Bij hevige pijn zal het misschien wel te weinig zijn.
wo, 08/29/2007 - 19:54 Permalink
Spiegeltje

Zaldiar is een pijnstiller met twee actieve ingredienten: paracetamol en tramadol (een opioïde). Het is een relatief zware pijnstiller die alleen op recept verkrijgbaar is. Op het recept staat de dosering. De apotheker zet die op het doosje. Daaraan moet u zich houden. In het doosje zit ook de bijsluiter.

Het lijkt mij geen pijnstiller voor algemeen gebruik zoals bijvoorbeeld paracetamol. Uit het overzicht van Irfan (zie hierboven) blijkt dat het middel in feite 5e keus is. U kunt zich, wat betreft tandgerelateerde klachten, in eerste instantie beter beperken tot paracetamol (1e keus). Dat veroorzaakt ook geen maagbezwaren.

Als paracetamol op de maximale dosis (zie bijsluiter) niet werkt kunt u het beste uw tandarts raadplegen voor een alternatieve pijnbestrijding of een behandeling.
wo, 08/29/2007 - 22:49 Permalink
rozeveld

Vooropgesteld, ik heb geen enkele medische achtergrond. Alleen een vrouw die verpleegkundige is. En zij was niet blij toen ik met ibuprofen 600 thuis kwam van de tandarts, wel met de amixoline calvulaanzuur AB.

Ibuprofen, een goedkoop middel, wordt voorgeschreven voor diverse aandoeningen. Spierpijn/ontsteking, reuma, spierziekten, tandheelkunde, enz. Ondanks het feit dat een grote groep mensen er baat bij lijkt te hebben, is het een gevaarlijk middel. Zie deze link:

http://www.nu.nl/news/1278760/83/'Jaarlijks_540_doden_door_pijnstillers'.html

Dit is slechts één link, er zijn er velen, google er maar eens op.

In ieder geval heeft ibuprofen 600 mij niet geholpen. De pijn bleef. Ik had/heb meer aan m'n dagelijkse 'portie' alcohol dan dat ik aan dit middel heb gehad. Voor iemand die gezond is, zoals mijzelf, brengt dit middel niet zoveel schade toe. Maar ik heb begrepen dat dit middel slecht is voor de maag en lever. Dit, in tegenstelling tot de opiaten, die de maag/lever met rust laten en veel meer de pijn stillen.

Een medicus zei tegen mij dat ik veel beter de AB (zie boven) en m'n paar glazen alcohol per dag kon gebruiken dan dat ik aan ibuprofen begon. Als het dan toch pijn bleef doen had ie wel een ander middel, en hij bedoelde een opiaat.

Ik wil niemand met dit verhaal op het verkeerde been zetten. Het is absoluut niet nodig om direct naar een sterker middel te grijpen dan dat je nodig hebt. Maar heb je wel erge pijn, vraag dan gewoon aan je tandarts om een juiste pijnstiller, ze zijn er nl wel.

Nog even een voorbeeld. Mijn tandarts schreef me 3x een amoxiline kuur voor in 2 maanden tijd. Ben er samen met m'n vrouw heen geweest en die heeft duidelijk uitgelegd dat het beter was om naar 2x amoxiline eentje met calvulaanzuur voor te schrijven. Had ie nog nooit van gehoord maar hij heeft het wel gedaan. Had ie nog nooit van gehoord? Wel raar, maar het is verder een goede tandarts die dus bereid is om naar z'n patiënt te luisteren. Heb dus geen kritiek op de beste man.

Gerard.
zo, 08/24/2008 - 04:10 Permalink
mecánico para …


Nog even een voorbeeld. Mijn tandarts schreef me 3x een amoxiline kuur voor in 2 maanden tijd. Ben er samen met m'n vrouw heen geweest en die heeft duidelijk uitgelegd dat het beter was om naar 2x amoxiline eentje met calvulaanzuur voor te schrijven. Had ie nog nooit van gehoord maar hij heeft het wel gedaan. Had ie nog nooit van gehoord? Wel raar, maar het is verder een goede tandarts die dus bereid is om naar z'n patiënt te luisteren. Heb dus geen kritiek op de beste man.

Gerard.


Als je drie maal AB voorschrijft in twee maanden.
Als je naar het advies om Clavulaanzuur (als totaal middel in Augmentin te koop) aanleunt
Als dat zo is en het blijkt nodig te zijn...........waarom doe je dan als tandarts niets aan de oorzaak van de ontsteking? Ik heb dus wel mijn vraagtekens bij de gekozen oplossing van AB herhaald voroschrijven en geen oorzaak wegnemen.
En als de oorzaak niet te vinden is of je kan 'm niet vinden, dan moet je als hulpverlener doorverwijzen en door diagnosticeren. Niet blijven hangen in symptoombestrijden en naar identieke middelen blijven teruggrijpen die in het recente verleden dus geen soulaas zouden bieden.
zo, 08/24/2008 - 11:27 Permalink
Spiegeltje

Zoals uit het overzicht van Irfan blijkt is de eerste keus paracetamol en niet ibuprofen. Het is bekend dat dit medicijn ernstige bijwerkingen kan hebben, zeker indien het niet wordt gebruikt in combinatie met een maagbeschermdend middel. Er wordt ook voor gewaarschuwd in de bijsluiter. Deze is onlangs nog aangepast.

Tandartsen zouden er goed aan doen nooit ibuprofen te adviseren of Brufen voor te schrijven, als ook volstaan kan worden met paracetamol want de pijnstillende werking is ongeveer gelijk en bovendien werkt paracetamol ook sneller. Het is niet voor niets eerste keus. En nog goedkoper ook.

Antibiotica is in de tandheelkunde 'not done', hoogstens als aanvulling op een behandeling, als voorzorg voor een beperkte groep patienten en als noodmaatregel als geen tandheelkundige hulp voor handen is.

Indien een bepaalde kuur geen effect heeft, heeft het bovendien geen zin nog een kuur voor te schrijven met heltzelfde middel. Geldt ook buiten de tandheelkunde.

Een medicus zei tegen mij dat ik veel beter de AB (zie boven) en m'n paar glazen alcohol per dag kon gebruiken

Het gelijktijdig gebruiken van AB en alcohol is af te raden, zeg ik als niet-medicus. Het dagelijks drinken van meer dan 2-3 glazen alcoholische dranken (mannen) overigens ook. Voor de pijnstilling werken deze hoeveelheden absoluut niet, dan moet je toch minstens een halve liter whisky achterover slaan. :smt015
zo, 08/24/2008 - 13:23 Permalink
hermina


Het gelijktijdig gebruiken van AB en alcohol is af te raden, zeg ik als niet-medicus

Alcoholgebruik is nooit aan te raden, maar soms gewoon even lekker. Ik vraag me af waar je dit vandaan hebt. Ik wil alcoholgebruik zeker niet promoten, maar voor antibiotica in zijn algemeenheid geldt dit niet. Voor amoxycilline (ook met clavulaanzuur) ook niet bij mijn weten.
Bij metronidazol (tegen anaeroben) kan het echt niet, dat heeft te maken met het afbraakmechanisme in de lever, maar dat is maar een van de vele AB die je kunt voorschrijven in de thk.
ma, 08/25/2008 - 00:08 Permalink
rozeveld

De 3x AB kreeg ik ivm een ontsteking in m'n kaak na het verwijderen van een ontstoken kies. Achteraf vermoed ik dat de kies niet ontstoken was maar dat er een bacterie onder gekomen is, maar dat terzijde. De pijn was bijna ondragelijk, dat weet ik nog wel. Na 2x AB was de pijn weg. Kwam enkele weken daarna weer terug. Nog 2x AB gekregen maar één staat nu al meer dan een jaar in de kast omdat 1x AB genoeg was. Dat heb je met een vrouw als verpleegkundige, niet onnodig medicijnen gebruiken.

Over alcohol en AB, dit wil ik echt niet promoten. Maar na de opmerking van de medicus ben ik zelf gaan zoeken, zowel in de bijsluiter als op het www staat niets over amoxycilline en schadelijke bijwerkingen van alcohol gebruik. En ik sliep er dus heel goed op. Trouwens het gaat gewoon om 3 halve liters bier, geen sterke drank ofzo. Is minder schadelijk voor je dan 3x ibuprofen 600 per dag. Overdag had ik dus wel pijn!

Maar raadpleeg een medicus voordat je zelf iets onderneemt. Dit is mijn persoonlijke ervaring, geen alcohol gebruiken voordat je een medicus hebt gesproken!!!!!

Maar ik blijf bij mijn standpunt over pijnstillers. (tand)Artsen schrijven veel te snel een gevaarlijk en goedkoop middel als ibuprofen voor. Voor echte (!) pijnbestrijding is dit middel niet afdoende. Vraag in voorkomende gevallen gewoon naar een echte pijnstiller. Dit is altijd een opiaat maar het helpt echt.

Gerard.
ma, 08/25/2008 - 03:46 Permalink
hermina

Over alcohol en AB, dit wil ik echt niet promoten. Maar na de opmerking van de medicus ben ik zelf gaan zoeken, zowel in de bijsluiter als op het www staat niets over amoxycilline en schadelijke bijwerkingen van alcohol gebruik. En ik sliep er dus heel goed op. Trouwens het gaat gewoon om 3 halve liters bier, geen sterke drank ofzo. Is minder schadelijk voor je dan 3x ibuprofen 600 per dag. Overdag had ik dus wel pijn!

Maar raadpleeg een medicus voordat je zelf iets onderneemt. Dit is mijn persoonlijke ervaring, geen alcohol gebruiken voordat je een medicus hebt gesproken!!!!!

Maar ik blijf bij mijn standpunt over pijnstillers. (tand)Artsen schrijven veel te snel een gevaarlijk en goedkoop middel als ibuprofen voor. Voor echte (!) pijnbestrijding is dit middel niet afdoende. Vraag in voorkomende gevallen gewoon naar een echte pijnstiller. Dit is altijd een opiaat maar het helpt echt.

Gerard.
Ik ben zelf medicus, vandaar dat ik op dit soort vragen op een bepaalde manier reageer, ik meen mij trouwens te herinneren dat ik (een jaar geleden?) op een vraag van u, over alcohol en AB, ook al eens eerder een antwoord geplaatst heb :-? .

Uw standpunt over pijnstillers ben ik het absoluut mee oneens, paracetamol en NSAID’s zijn goede pijnstillers. In extreme gevallen (zie schema van Irfan) is het in de tandheelkunde dus soms nodig om voor een opiaat te kiezen. U doet voorkomen alsof een opiaat veel onschuldiger is dan een NSAID (wat voor ibuprofen geldt is bij de rest ook vast aan de orde, gaat ook hier om het werkingsmechanisme).
Het voorschrijven van opiaten doe je niet zomaar, zelfs het recept ervoor moet anders worden uitgeschreven, en vereist een volledige handtekening, een paraaf volstaat niet. Dat is niet voor niks, opiaten kunnen forse bijwerkingen hebben, en bij kiespijn (of hoofdpijn etc…) nou niet iets waar je meteen aan gaat denken.
Kortom: uw stelling dat alleen een opiaat een goede pijnstiller is, nee, dat durf ik zelfs onzin te noemen! Een NSAID gevaarlijker dan een opiaat, dat betwijfel ik sterk, en dat is ongetwijfeld op het www ook terug te vinden.
ma, 08/25/2008 - 18:37 Permalink
poeske

ik heb een flinke ontsteking in een van mijn tanden zitten. de tandarts kon niet precies zien waar het zit dus heb ik van hem. brufen bruis 600 mg gekregen 3x daags 1 zakje en paracetamol 6 maal daags 1 tablet en dan heb ik ook nog amoxicilline gekregen. ik ben er achtergekomen dat de combinatie brufen en amoxicilline niet zo goed is door de brufen is mijn gezicht helemaal gaan opzetten daar ben ik nu dus ook mee gestopt nu gebruik ik alleen nog maar paracetamol en amoxicilline en dat werkt perfect mijn gezicht is al een heel stuk dunnen leg er ook om het uur een washandje met ijsblokjes op dat werkt ook wel heel erg goed. ik hoef voorlopig echt geen brufen meer te hebben
zo, 08/31/2008 - 00:37 Permalink
hermina

U krijgt 3 middelen (2 pijnstillers en een antibioticum) bij een ontsteking van een kies. Uw gezicht wordt eerst dikker, en na verloop van enige tijd, na gestopt te zijn met ibuprofen, met doorgebruiken van de andere 2 middelen, neemt het af. De conclusie dat de zwelling na enige tijd afneemt "door het stoppen van ibuprofen" vind ik dan een te simpele stelling.

Als ik het lees denk ik eerder dat de ontsteking zich eerst nog heeft uitgebreid, en dat het antibioticum nu doet waarvoor de tandarts het voorschreef. Maar een antibioticum, wat u nog steeds wel gebruikt, heeft dan ook enige tijd nodig om zijn werking te kunnen doen.
zo, 08/31/2008 - 15:04 Permalink
rozeveld

@ Hermina:

Ik denk dat je m'n bericht niet goed begrijpt. Alleen indien nodig zou de tandarts een opiaat voor moeten schrijven. In mijn geval was dat nodig maar is niet door hem gedaan maar door een ander.

Ik wil echt niet iedereen aan de opiaten hebben. Het schema hierboven is volledig helder. Mijn bedoeling is om te vertellen dat je om een juiste pijnbestrijding moet vragen. En ik ga ervan uit dat de meeste tandartsen vakbekwaam genoeg zijn om dit te doen. Mijn tandarts is echt wel een vakbekwame, anders ging er nooit weer naar toe. Maar op het gebied van het voorschrijven van medicijnen wint mijn vrouw het dus van hem. Neem ik hem niet kwalijk, maar op dit puntje zou het dus beter kunnen (lees mijn verhaal over voorschrijven AB enz.). Maar niet iedereen heeft een verpleegkundige en ziekenhuis artsen tot z'n beschikking om raad te vragen, vandaar mijn verhaal hier.

Mijn tandarts doet alle ingrepen zelf, die kennis heeft hij dus. Maar als het om pijnbestrijding gaat krijg ik standaard een doos met ibuprofen 600 mee, en dat werkt niet goed nadat er iets met je kaakbot is gedaan. Ook de spoedtandarts deed dit standaard, en gaf zelfs ongezien een recept voor een AB mee.

Ik hoop dat je nu begrijpt wat ik bedoelde. Een heel andere discussie is die over ibuprofen zelf als geneesmiddel/pijnstiller. Ik bergijp werkelijk waar niet waarom er nog steeds geen nieuwe pijnstiller beschikbaar is die hetzelfde doet zonder de schadelijke bijwerkingen van dit goedkope middel. Die informatie heb ik dus van artsen uit het ziekenhuis. Die lachen ibuprofen dus gewoon weg als het gaat om pijn. En als leek ga ik ervan uit dat artsen die dagelijks mensen opereren weten waar ze het over hebben.

Laat het voor iedereen duidelijk zijn dat bij alle normale behandelingen de pijnbestrijding van de tandarts goed is. Daar twijfel ik echt niet aan. Maar in mijn geval liep het gewoon anders.

Gerard.
vr, 09/12/2008 - 04:12 Permalink
hermina


Maar niet iedereen heeft een verpleegkundige en ziekenhuis artsen tot z'n beschikking om raad te vragen.
Het gaat er hier nou juist om dat dit geen ziekenhuisgeneeskunde betreft, maar eerstelijns geneeskunde (tandheelkunde of huisartsen geneeskunde) daarin zit het verschil! Zelfs in de protocollen voor pijnstilling en AB gebruik wordt daarin verschil gemaakt! Dat heeft ook een reden.

Dat zie ik alleen in uw bericht niet echt terug.

Groet, Hermina

P.S. uw tandarts maar eens op nascholing wat voorschrijven van antibiotica betreft, want daarvan heeft ie nog niet alles begrepen.
za, 09/13/2008 - 00:49 Permalink
rozeveld

Het gaat er hier nou juist om dat dit geen ziekenhuisgeneeskunde betreft, maar eerstelijns geneeskunde (tandheelkunde of huisartsen geneeskunde) daarin zit het verschil! Zelfs in de protocollen voor pijnstilling en AB gebruik wordt daarin verschil gemaakt! Dat heeft ook een reden.

Dat zie ik alleen in uw bericht niet echt terug.

Groet, Hermina

P.S. uw tandarts maar eens op nascholing wat voorschrijven van antibiotica betreft, want daarvan heeft ie nog niet alles begrepen.


Hallo Hermina,

Ik geloof dat ik je begrijp. Vrij vertaald bedoel je te zeggen dat een tandarts in eerste instantie behandelt en bv een kaakchirurg daarna waarbij hij meer middelen tot z'n beschikking heeft omdat de diagnose duidelijker is?

Sorry, als leek weet ik hier natuurlijk niets van. Waarschijnlijk ben ik op het verkeerde been gezet. Misschien ook wel omdat ik bij meerdere artsen heb lopen vragen. Deze hebben antwoord gegeven op mijn vraag die misschien wel verkeerd gesteld is. Maar ja, dat doe ik nu eenmaal als ik erge pijn heb en de kans hiervoor krijg.

Wat over blijft is de discussie over Ibuprofen. Maar daar is dit forum niet voor, denk ik. Heb 2 dozen van dat spul in de aanbieding + een AB kuur. Misschien kan ik er ooit een pijn lijdende collega blij mee maken. Niet met de AB natuurlijk, daar mag ik van m'n vrouw niet aankomen. Dit alles werd me door de spoed tandarts voorgeschreven zonder dat hij mij gezien heeft. Kreeg gewoon de recepten mee van de assistente. Bij thuiskomst werd het direct door m'n vrouw in beslag genomen.

Nou ja wat mij betreft, einde discussie. En bedankt voor al je antwoorden.

Gerard.
wo, 09/24/2008 - 02:34 Permalink
morgawse

Ben er nog steeds niet echt uit wat te nemen..

Sinds mijn ex-tandarts mij in september 2008 clindamycine voorgeschreven heeft voor wat hij dacht dat evt een irritatie was (weekend-tandart kon daar totaal geen oorzaak voor vinden) kan ik amper meer medicatie innemen. Moest er na 3 dagen gebruik op advies van art onmiddelijk mee stoppen, m'n maag kon dit niet aan.
Mijn ex-tandarts wist een week later ook totaal niet meer waarom hij dat in hemelsnaam voorgeschreven had.
heb daarna een tijd aan de ibuprofen (zowel 400 als 600 - tabletten) gezeten voor de tandpijn, en voor iets anders aan diclofenac, beide zonder maagbescherming.. vonden de behandelend (tand)artsen niet nodig.

Krijg tegenwoordig omeprazol (maagbeschermers) om wat dan ook in te nemen, maar ook daarmee word ik erg ziek van ibuprofen, als ik meer dan 2 dagen achter elkaar ibu moet nemen hou ik daarna nog geen slok water meer binnen.

Reageer amper meer op paracetamol..

bestaat er misschien Ibuprofen of iets dergelijks in zetpil vorm?
wo, 12/16/2009 - 23:13 Permalink
Roman10

Ibuprofen helpt voor geen reet. Echt zelfs paracetamol is beter. Ik raad mensen aan een combinatie van paracetamol en CODEINE te nemen! Het helpt echt goed en het is heel sterk. Lees op wikipediia of internet over codeine!

Je wordt suf en minder reactievermogen maar als je zoveel pijn hebt is dit het beste.
di, 07/02/2013 - 03:06 Permalink