Houten voorwerp hard tegen voortand

Author:
Ibtissam
Posted:
za, 11/17/2018 - 13:02
Hi allemaal,

Maandag was ik aan het spelen met mijn 2 jarige nichtje. We lagen te gieren en te brullen van plezier, ze sloeg perongeluk met een houten speeltje tegen mijn mond. Ik had dan ook niet het geluk dat mijn mond wagenwijd open stond. Mijn voortand was best hard geraakt.

Het leek heel even te bloeden, leek wat bloed te proeven aan de achterkant van mijn tand. Het zat niet los en er zijn verder ook geen beschadigingen te zien. Ik heb meteen gebeld met de tandarts, aangezien ik eigenlijk langs wilde gaan. Er werd mij verteld dat er waarschijnlijk niks aan de hand is. Het zou wat beurs en gevoelig kunnen zijn ma zo een harde klap. Het is inmiddels zaterdag en mijn tand voelt nog steeds beurs en kloppend aan. Ik kan er wel op bijten op zacht voedsel. Hard voedsel durf ik nog niet aan, omdat ik het gevoel heb dat mijn tand eruit vliegt. Ik ben ook echt een watje als het gaat om tanden, wordt er helemaal kriegelig van.

Ik ben aan het overwegen om misschien naar de spoedtandarts te gaan. Vanwege de hoge kosten en geen ernstige klachten twijfel ik. Ik weet natuurlijk dat het lastig in te schatten is, maar wellicht heeft iemand er ervaring mee?

Tips of adviezen zijn welkom.