hevige pijnscheuten na wortelkanaalbehandeling

Author:
trommel
Posted:
vr, 02/25/2005 - 16:28
Na een wkb (verwijderen van de zenuw) gehad te hebben heb ik flink last gehad van napijn. na 5 dagen zakte deze pijn af. echter nu na precies een week krijg ik af en toe een flinke pijnscheut door de kies waarin de wkb is uitgevoerd. De pijnscheut is zeer kort van duur (een halve seconde ofzo) maar zeer heftig. ongeveer 1 keer per uur heb ik zo'n pijnscheut.

De wkb wordt over 6 weken afgemaakt.

Kan iemand mij vertellen waar die pijnscheuten vandaan komen? ik maak me een beetje ongerust.

Overigens is ook de verstandskies ernaast een paar weken eerder getrokken. Er is dus nogal wat gebeurd in die hoek.
Mysterygast3

Hallo,

Ik heb nu 3 weken geleden een wkb gehad, en ook precies na 1 week ernorme pijnscheuten in mn kaak. Ik was bang dat er weer een ontsteking zat. "Gelukkig" mocht/moest ik na 1-2 weken de noodvulling vervangen...(is uiteindelijk 2weken geworden) en heb dat toen gemeld bij de tandarts. Waarop ze zij, dat dat een hele normale reactie is, en dat het wel over gaat. Er is natuurlijk veel gebeurd in de kies en kaak en het heeft even tijd nodig om te herstellen.
Na de 2de behandeling heb ik nog 3-4 dagen regelmatig last gehad en nu gaat het heel erg goed...ja tis nog wel beetje dik bij aanhechting wang/kaak en heel af en toe pijn...maar verder gaat het erg goed!


Nog een vraagje: Hoelang mag een noodvulling na wkb eigenlijk zitten...ik hoor hier de meest uiteenlopende perioden voor...van 1 week tot 4-5 maanden...

Groetjes :lol:
vr, 02/25/2005 - 22:47 Permalink
trommel

De constante pijn die ik had na de behandeling is nu ook weer iets erger. het ging daarvoor allemaal iets beter. Het is geen erge pijn, maar een continue zeurderige pijn die ook moeilijk aan te wijzen is. Het zal er wel bijhoren. Ik wacht het wel af.

De noodvulling kan een paar maanden blijven zitten zei mn tandarts. Ik heb vorige week de zenuw eruit laten halen en pas eind mei maken ze de wkb af!
za, 02/26/2005 - 11:20 Permalink
janny222

Ik vertelde dit aan mijn eigen tandarts, zoals je ergens onder en ander topic kunt lezen had ik deze klachten namelijk ook.
En mijn tandarts zei dat de wkb niet goed was uitgevoerd, waardoor de kies nog in leven was en dat daardoor die pijn (scheuten) ontstonden!
Volgens mijn tandarts zou napijn op zich wel kunnen maar dan alleen de 1e dag ( en de 2e dag)
Ik zou dus niet al die tijd met pijn doorlopen! En ik was heel blij dat ik dus al een afspraak had staan zodat hij het snel had gezien.
Mijn kies leefde namelijk nog, wat de pijn veroorzaakte!
Brufen 600 bruis helpt overigens perfect tegen deze pijn!!
do, 03/03/2005 - 15:16 Permalink
trommel

Bedankt voor je reactie,

De pijnscheuten zijn weg. K heb nu meer een constante zeurende pijn. Eigenlijk dezelfde pijn die ik voelde voordat de wkb uitgevoerd was. De pijn zit in mn hele kaak een ook in de holtes. Volgens de tandarts kan ik ook een bijholteontsteking hebben.

Vandaag weer bij de tandarts geweest. De kies was echt wel dood. Volgende week maken ze de wkb af. Hopelijk dan van alle klachten verlost. Anders wordt het een afspraak bij de kaakchirurg.
do, 03/03/2005 - 18:02 Permalink
Mysterygast3

Hallo,

Even extra aanvulling op Janny222: De Brufen bruis 600mg is alleen op recept verkrijgbaar. In de handverkoop zijn Brufen (Ibuprofen) 200mg en 400mg verkrijgbaar....maar hopelijk heb je ze niet nodig 8)

Groeten
do, 03/03/2005 - 19:34 Permalink
trommel

Net deel 2 van de WKB gehad. Viel opzich mee, alleen tijdens het spoelen van 1 van de kanalen kreeg k n heel branderige pijn in mn kaak en holten. De tandarts zei dat de vloeistof ergens heen ging waar het niet gaan hoorde. Weet iemand hoe dit kan? komt dit vaker voor?

Ben nu een uur thuis en t bot bij mn holten is nog pijnlijk.....
do, 03/10/2005 - 11:37 Permalink
janny222

Ik zou het eerlijk gezegd niet weten, mogelijk dat hij iets te ver is gegaan tijdens de behandeling? en dat er daardoor pijn is ontstaan?
Hopelijk weet de tandarts raad op je vraag.
Ik mag volgende week woensdag voor het afmaken van de wkb hopelijk heb ik dan een hele tijd geen tandarts meer in mijn mond :smt003
do, 03/10/2005 - 19:20 Permalink
Mysterygast3

Hoi,

Heb zelf kort geleden ook een wkb gehad en 2wkn later afgemaakt. De tandarts had me gewaarschuwd voor (druk)pijn..door het cement ontstaat er druk op de wortelpunten. Na 2dagen zou de pijn en zwelling afnemen. :) Ik zelf heb heel weinig last gehad na de 2de behandeling.

Als de pijn en zwelling onverhoopt toch erger wordt na 2dagen, dan weer terug naar de tandarts, want dat is er waarschijnlijk weer een ontsteking en krijg je antibiotica.

Hopelijk ben je een beetje gerustgesteld!

Groetjes!
do, 03/10/2005 - 20:54 Permalink
janny222

maak je geen zorgen, deel 2 viel me afgezien van dat pijnmomentje meer mee dan deel 1!


Tsja ik vond het 2e deel wel pijnlijk omdat de tandarts in 1e instantie dacht dat de kies al dood gemaakt was, en dat dus niet zo bleek te zijn... toen moest alles dus opnieuw. Nu zit er bij mij ook al cement in. woensdag komt de definitieve vulling er op.
Moet zeggen dat ik ook een ander soort verdoving heb gehad, was zo uitgewerkt na de behandeling, en ik had toen geeeeeeeeen pijn heerlijk was dat!
vr, 03/11/2005 - 00:10 Permalink