help!! zo'n pijn en ongerust

Author:
minkemuurtje
Posted:
za, 08/18/2007 - 18:35
ik heb dus gister een wkb gehad, (Zie andere toppics.) en het doet nu zo;n pijn, en dit is geen napijn volgens mij, want mn hele wang voelt dik, en de kaak is op de plek van de kies ook rood, en bij aanraking zeer pijnlijk. Ook zit er een fisteltje op het tandvlees. Het voelt alsof ik een bal in mn wang heb, en de kies doet bij kauwen vreselijk pijn. Is er een ontsteking gaande? het is nu weekend, moet ik de weekend tandarts raad vragen?? of moet er een sneetje in mn tandvlees gemaakt worden ofzo?? zit veel druk onder de kies. Graag reacties, wordt gek van de pijn.. en ongerustheid. de tandarts zei dat de wkb goed was gegaan, en dat de kanalen schoon zijn.
juliet_en_ton

Wat vervelend dat je zo'[n pijn hebt. Is het een gewone wkb geweest of een apex resectie (van buitenaf via tandvlees en bot)? Bij een apex is zwelling wel normaal. Anders zou ik toch even de weekendtandarts bellen vooral als je er koorts bij hebt.

Juliet.

Ps. Bij erge twijfel kan je natuurlijk altijd even de weekendtandarts bellen.
za, 08/18/2007 - 20:38 Permalink
minkemuurtje

ik heb besloten om morgen mijn eigen tandarts te bellen, die heeft de wkb ook gedaan, ik denk inderdaad aan een ontsteking, gelukkig helpen de pijnstillers nog wel. ik voel dan alleen druk en eigenlijk alleen nog een kloppend zeurend gevoel. de kaakrand bij het tandvlees is rood en gezwollen. Het liefst zou ik de kies eruit willen hebben, jeetje wat kun je gek worden van van pijn he? ik denk dat het even open moet dmv een sneetje en dat dan de rommel eruit kan.
zo, 08/19/2007 - 12:44 Permalink
Mignon

Beste M,

wat naar allemaal. Zo te lezen is de ontsteking niet (geheel) verdwenen en heeft hij zich uitgebreid. Wellicht is er een abces ontstaan. Heb je ook koorts? Bij twijfel zou ik als ik jou was toch de weekendtandarts raadplegen, want een ontsteking kan zich snel verspreiden. Het kan nooit kwaad om even te bellen toch? Als de weekendtandarts denkt dat je morgen gewoon naar je eigen tandarts kunt gaan ben je iig gerustgesteld. Houd je ons even op de hoogte?

Beterschap, gr Mignon
zo, 08/19/2007 - 13:31 Permalink
hello jozefien

Hi Minkemuurtje, ik ben wel geen tandarts maar een abses proberen ze open te maken, of door de kies heen of door in het tandvlees te snijden , dan is de druk eraf en dan heb je minder pijn. Over AB zijn ze het niet zo eens, soms krijg je het wel, soms niet. lees maar hierover op het forum. Veel sterkte hoor! :smt006
zo, 08/19/2007 - 20:21 Permalink
minkemuurtje

ben bij de tandsrts geweest, en die heeft het onder verdoving open gesnede, en er wat pus uitgedrukt. En een drain gemaakt, maar wanneer moet ik die er precies uithalen? hij zei vanavond, maar was als alle bacterien er dan nog niet uit zijn? en kan ik veel napijn verwachten? heb een abkuur gekregen en ibuprofen bruis.. Zou de pijn nu over gaan? ook de kauwpijn???
ma, 08/20/2007 - 16:48 Permalink
Mignon

Beste M,

als de tandarts heeft aangegeven dat je de drain vanavond kunt verwijderen zou ik dat ook doen. De pus heeft nu enige tijd kans gehad om naar buiten te komen. De ab kuur zorgt er als het goed is voor dat de ontsteking zich niet verder verspreid. Nu de druk eraf is zal de pijn waarschijnlijk ook afnemen. Het zal echter nog wel enige dagen gevoelig blijven rondom het wondje. Gebruik de pijnstillers die je hebt gekregen goed en houd er rekening mee dat ibuprofen icm alcoholgebruik nog wel eens voor maagklachten kan zorgen.

Veel beterschap M, gr Mignon
ma, 08/20/2007 - 20:23 Permalink
minkemuurtje

het is nu een dag verder, en heb nog steeds dezelfde pijn, en het wordt nog dikker naar mijn idee. Moet de abkuur nog aanslaan?? het pijn bij het sneetje is niet zo erg, alleen dat dikke wang doet zo'n pijn. Tandarts: binnen hoeveel dagen zou de verdikking en pijn minder moeten zijn?
di, 08/21/2007 - 09:54 Permalink
Mignon

Beste M,

Heb je vandaag nog contact gehad met je eigen tandarts? Ik vind het erg moeilijk om via het internet deze vragen op een goede manier voor je te beantwoorden. Het lijkt me dat het niet onverstandig is om nogmaals een drain aan te brengen. De kuur zal zijn werk ook snel laten zien. Laat je de laatste informatie even weten?

Gr, Mignon
di, 08/21/2007 - 19:58 Permalink
minkemuurtje

ben bij ta geweest, en die vind dat ik eerst de kuur moet afmaken, en at de kaak wel dik is, maar niet heel erg. En dat er geen pus in zit, omdat het dan zacht zou zijn, het is nu hard. (in het wang).
Maar met eten drinken en tikken is de kies van de wkb nog heel pijnlijk, ook voelt het alsof de kies indrukt met eten. Is dit dezelfde ontsteking als mn wang???
wo, 08/22/2007 - 13:19 Permalink
minkemuurtje

de laatste dag van mn a bkuur, en het is wel iets afgezakt, maar nog steeds wel wat dik. en de kies kan ik na een week na de wkb nog niet mee eten. en is zelfs met aanraken van de tong pijnlijk. Is dit normaal? ik ben vanmorgen weer heen geweest, wat ik zei volgens mij zit er nog een ontsteking onder de kies, maar dat was niet zo zei de ta. Maar de kies komt elke keer omhoog, heeft hem nu afgeslepen. Ik snap er niks meer van.
Tandarts; moet ik geduld hebben of zit er nog een ontsteking onder de kies, kian er echt niet mee kauwen zo'n pijn. en het voelt alsof de kies indrukt en dan langzaam weer omhoog komt.
vr, 08/24/2007 - 11:59 Permalink
Mignon

Wat ik denk dat hier het geval was is dat de vulling in de kies ook wat aan de hoge kant was. De kies wordt dan als het ware in het genezende gebied geduwd. Dit doet erg veel zeer. Als de vulling inderdaad te hoog was zullen je klachten snel afnemen. Gun de kies nog even wat rust en vermijd het eten van taaie en harde dingen zoals biefstuk en kauwgom om je kauwspieren te ontlasten. Ik ben in ieder geval blij te lezen dat de roodheid en zwelling al behoorlijk zijn afgenomen. Het gaat dus al de goede kant op. Nog even volhouden. Wacht het weekend even af en neem anders maandag weer contact op met je tandarts, ok?

Gr, Mignon
vr, 08/24/2007 - 16:56 Permalink
minkemuurtje

hoe kan het dan dat de kies te hoog is tandarts??? en veroorzaakt dat echt zo'n pijn?? net alsof je een gaatje hebt, vreselijk. De tandarts heeft de kies de vorige keer ook afgeslepen, maar toen was het nog niet goed. Hopelijk nu wel, ik hoop niet dat her nog een ontsteking onder zit.
vr, 08/24/2007 - 17:22 Permalink
hello jozefien

heee Minkemuurtje, gaat het weer een beetje beter? Ik denk de tandarts nog wat cement over had :smt010 , de schooltandarts heeft mijn kiezen eens zo prachtig dik gevuld dat er hele dikke bobbels op de kiezen zaten, toen ik later bij een nieuwe tandarts kwam was hij verbijsterd, hij heeft alles af moeten slijpen. Tja, is misschien ook moeilijk om de kies op de juiste dikte te vullen :smt017 :smt006
vr, 08/24/2007 - 20:40 Permalink
hello jozefien

pfff gelukkig maar, weet je, je wordt door kiespijn een ander mens! :smt020 . ik ben nu gewoon elke dag gelukkig dat ik geen kiespijn meer heb! dat is toch wel grappig. hoop voor je dat het wegblijft en geniet van het mooie weekend :smt006
za, 08/25/2007 - 10:31 Permalink
minkemuurtje

de ontsteking in de kaak is nog niet helemaal weg, en dat zeurt nog wat, maar dat is niks vergeleken met de pijn die ik vorige week had. Kon wel huilen. Dus dan is dit een verademing haha.. misscien wordt je pijngrens opt laatst ook wel wat hoger, want een ander had nu misschien bij dit zeurderige gevoel gezegd ik heb pijn. En met de kies kan ik voorzichtig weer kauwen, en dat na 4 weken. Nu hopen dat ook de ontsteking snel weggaat, mn wang is al minder dik. jij ook een fijn weekend, ga lekker in de tuin zitten, heerlijk! groetjes!!
za, 08/25/2007 - 11:34 Permalink
Mignon

Beste Minkemuurtje,

dat lijkt me het verstandigste wat je op dit moment kunt doen. Het ging om een fikse ontsteking en het kan daarom wel even duren totdat de naweeen zijn weggeebt. Ik hoop dat de laatste irritaties ook snel verdwijnen. Houd het iig even goed in de gaten.

Gr, Mignon
di, 08/28/2007 - 10:10 Permalink
minkemuurtje

ik heb vanmirgen even gebeld, en ben net even bij de ta geweest. Hij heeft foto's gemaakt, en ziet verder niks raars. Wel een zwart puntje bij de wortelpunt waar de wkb heeft plaatsgevonden, maar das normaal zei hij. OOk van de verstandskies een foto gemaakt, en hij zei dat die er niet uit hoeft in eerste instantie. Dus waar de klachten nu wegkomen?? hij zei dat het toch nog napijn is, maar ik had vrijdag de laatse tablet van de kuur, en de wkb is nu al 2 weken geleden. ik moet het even wat langer aankijken (zo''n 3 weken) en dan weer komen als het niet over is. Ik denk zelf niet dat het napijn is... maar goed, alles zag er rustig uit zei hij. Raar he?? heb ook steeds wat hoofdpijn enzo...
di, 08/28/2007 - 12:15 Permalink
minkemuurtje

de ab kuur is nu een week geleden, en heb nog steeds een zeurend gevoel in de kaak. echt heel irritant en vervelend. Ik kan me haast niet voorstellen dat dit nog napijn is, het zit af en toe ook op een andere plek dan de behandelde kies, en aan de andere kant van de onderkaak. Ook lichte hoofdpijn, en een drukkend gevoel. Is dit wat anders?
vr, 08/31/2007 - 11:39 Permalink
minkemuurtje

er zijn weer vorderingen; heb nog steeds pijn in mn kaak en ook aan de andere kant (onder) nu moet ik naar de kaakchirurg om een overzichtsfoto te laten maken. En om te onderzoeken of ik ook knars, want daar kunnen de klachten ook wegkomen. en anders de vraag of het de verstandskiezen zijn. Jakkes hoop het echt niet.
di, 09/18/2007 - 14:59 Permalink
heejil

Hoi Minkemuurtje,

Ik heb zo eens mee zitten lezen op jouw topic en wat ik me zo even afvraag is; 'Heb jij toevallig geen kaakprobleem'? Net als jij kamp ik ondertussen ook al sinds juli met onverklaarbare pijnen in mijn gebit. Zie mijn topics; 'Gat/breuk in wortelkanaal' en 'Wat is wel en niet zichtbaar op een foto'. Ik heb er al een hele zoektocht op zitten.

Ook ik heb een wortelkanaalbehandeling uit laten voeren die geen verbetering heeft gegeven van mijn klachten. Mijn tandarts(en) wisten zich geen raad meer en ik ben uiteindelijk doorverwezen naar een professor in het ziekenhuis die zowel arts als tandarts is. Hier is geconstateerd dat de gewrichten en spieren in mijn beide kaken ernstig overbelast zijn waardoor ik continu pijn heb, wat ik blijkbaar als kiespijn ervaar. Dan zit de pijn weer hier, dan weer daar.

Ik knars niet, maar waarschijnlijk klem ik bij spanning onbewust mijn kaken en heb ik een verkeerde houding van mijn gezicht wat uiteindelijk tot deze klachten heeft geleid. Nu krijg ik fysiotherapie bij iemand die een specialisatie heeft voor kaak-problemen en ik kan eindelijk zeggen dat ik vooruitgang zie. De pijn is nog niet weg, maar wel een stuk beter te dragen!

Misschien heb je wat aan dit verhaal en hopelijk komt de kaakchirurg waarnaar je verwezen bent tot een goede conclusie waar je mee gebaat bent!
di, 09/25/2007 - 11:28 Permalink
chanine

hoe is het nu met je...las je verhaal en dacht jezus wat een hel,,
tis zo een verschrikkelijk K%^&*#$t pijn.
vind het heel erg voor je ..
ik hoop dat het nu beter gaat.
ik moet morgen me wkb behandeling af laten maken
'zie er erg tegenop ...lees mijn verhaal maar,
zitook niet goed,
tis wat he,...
hoop voor jou dat je nu eindelijk weet waar je aan toe bent,..en van die verschrikkelijke pijn verlost bent.
sterkte! :
di, 10/09/2007 - 22:03 Permalink
minkemuurtje

ben gister bij de kaakchirurg geweest, en waarschijnlijk komt het door pijnlijke gewrichten in de kaak, en pijnlijke spieren. Ik krijg nu een gebitje voor het klemmen. Hij zei dat de horizontale verstandskiezen te ver in de kaak zitten om problemen te geven, en dat het een nare ingreep is dus dat hij ze er niet zomaar uit zal halen. Dus eerst dat gebitje proberen, en dan zien we wel verder. (kunnen alsnog de v.kiezen zijn hoor). Ik voel de pijn ook rond de achterste kiezen. Maar het nu minder pijn, af en toe zeurt het nog wat. verder niet.
vr, 10/26/2007 - 16:24 Permalink