Help! hoektand gelijmd en barstjes in voortand.

Author:
mariannevdh
Posted:
wo, 04/08/2015 - 09:19
Hallo, van het weekend gevallen en jawel mijn hoektand gebroken (kan mezelf wel voor mijn kop slaan). In eerste instantie ging hier mijn zorg naar uit. Gister een bezoek gebracht aan de tandarts en hij is gelijmd! zenuw nog intact. Nu een weekje rust houden en volgende week de lijmrestjes verwijderen. Ik durf eigenlijk nauwelijks te eten met deze tand want ik ben heel bang dat hij opnieuw afbreekt. Wat zijn jullie ervaringen? Is er bijvoorbeeld iets wat de tandarts achter mijn voortand en hoektand kan zetten waardoor het extra stevigheid bied. ik zie mezelf namelijk al helemaal zitten op t werk of in het buitenland met een half tandje.... Zou heel graag wat ervaringen van jullie horen.
Ik maak me zorgen want de dienstdoende tandarts zei van het weekend dat het lijmen een noodoplossing was, maar gister zei de tandarts dat ik het zo maar moest laten. Zijn woorden waren: je eigen tand is mooier dan een kroon.

Daarnaast heb ik ook nog twee barstjes in mijn voortand ontdekt. Onderin de tand. Kan de tandarts hier iets mee? ik stoor me er eigenlijk wel aan. Kan hij deze weg polijsten? Of is er iets anders voor waardoor het minder zichtbaar wordt?

Ik hoor graag van jullie! groetjes