Help ! Bult op kies, fistel??

Author:
Caroline32
Posted:
do, 02/12/2004 - 12:23
Help,paar jaar geleden heb ik div. zenuwbehandelingen gehad,2 jaar terug kreeg ik opnieuw pijnklachten en toen bleek dat 'n soort "cement" dat ze gebruiken helemaal opgelost was, alles is toen opgeknapt maar nu heb ik alweer een tijdje regelmatig pijn als ik m'n kiezen op elkaar zet! Vanochtend ontdekte ik een flinke bult op die kies, vlgns mijn tandarts is het een fistel??! Volgende week kijkt ze ernaar en dan moet ik maar eens gaan denken of ik die kies wil laten trekken of evt een kroon wil!
Wie geeft mij advies??
luna

fistel op kies of tandvlees....
volgens mij komt er een fistel als er een ontsteking is die geen kant op kan en dus in form van een fistel naar buiten komt.....pus enz...
misschien zit er nog een restje ontstoken weefsel in de punt van de zenuw....
kunnen ze op foto wel zien
vr, 02/13/2004 - 21:57 Permalink
Caroline32

Bedankt voor je berichtje! Ik denk inderdaad dat het 'n fistel is, er komt wel wat viezigheid uit nu! Gelukkig is het niet echt pijnlijk, alleen bij het op elkaar zetten van m'n kiezen en eten enzo is het gevoelig maar dat heb ik al een hele tijd, waarschijnlijk zit die troep er dus al een tijdje! Over een half uur moet ik bij de tandarts zijn, ben benieuwd wat zij gaat doen/zeggen/adviseren!
ma, 02/16/2004 - 10:26 Permalink
Caroline32

Net terug van de tandarts, inderdaad een fraaie ontsteking bij de wortelpunt te zien op de foto! Volgens de ta wordt het dus een "apex resectie", zegt me nog niet zoveel maar daar zal vast wel het een en ander over terug te lezen zijn op dit forum!
ma, 02/16/2004 - 11:24 Permalink
Lieneke

Een flinke bult is geen fistel maar een abces. Een fistel is een uitgang van een onsteking en een abces is gewoon een dikke bult met ontstekingsvocht wat er niet uit kan.
ma, 02/16/2004 - 12:35 Permalink
Caroline32

Bedankt voor de foto! Bij mij ziet het er ongeveer net zo uit, alleen is het wel wat dikker rondom de kies! Ik heb gister maar gelijk een afspraak gemaakt bij de kaakchirurg, kan 27 april komen, duurt wel lang, maar ja, in het ziekenhuis waar ik vorige keer was kon ik pas een afspraak maken voor eind juni/begin juli en dan werd de ingreep pas in augustus gedaan. Heb nu continu een beetje zeurend gevoel in m'n kies/kaak, dus 27 april is ook nog een heel end weg.....
di, 02/17/2004 - 20:42 Permalink
hechting

hoi,
Wel "grappig"om zo`n plaatje te zien. Ik heb hetzelfde en er was ook een lange wachtlijst.Ik mag 16 April naar kaakchirurg toe en zie er als een berg tegenop,maar goed,moet gebeuren he?Ik kan je wel ff laten weten hoe het was.Ik las dat je later in April moest.
Groetjes Inge
di, 03/09/2004 - 10:46 Permalink
Caroline32

Is verplaatst! Ik kon eind april in Vlaardingen terecht maar heb het Dijkzicht in Rotterdam gebeld, ben vorige week al voor consult geweest en volgende week woensdag wordt de apex uitgevoerd! Gelukkig,want ik heb continu een zeurend gevoel in die kaak en er komt vieze gele prut uit!! Ik zie er ook best een beetje tegenop!
groetjes,
Caroline
do, 03/11/2004 - 09:19 Permalink
hechting

Ha Carolien,
Veel sterkte dan woensdag. Wel fijn dat je eerder terecht kan. Ik heb hetzelfde als jou,maar ik heb er helemaal geen last van.
Ik mag half april en zie er ook ontzettend tegenop.
Laat maar even een berichtje achter hoe het geweest is.
Groetjes Inge
do, 03/11/2004 - 13:15 Permalink
Caroline32

Brr... vanmiddag om 14.30 uur mag ik....
ik zie er best wel tegenop als ik er nu aan denk maar ja, ik blijf positief en probeer vanmiddag maar rustig te blijven...
Ik laat wel even weten hoe 't gegaan is!

Groetjes, Caroline
wo, 03/17/2004 - 09:52 Permalink
Caroline32

Nou....gistermiddag mocht ik "onder het mes", ik zag er nogal tegenop en heb dit ook aan de kaakchirurg verteld. Had m'n minidisc speler meegenomen en hij vond het prima als ik tijdens de behandeling naar muziek kon luisteren, mits ik hem nog wel kon horen als hij evt instructies gaf. Hij stelde me heel erg op m'n gemak in ieder geval. Verdoving viel HEEL erg mee, alleen de hele diepe (nadat hij 'n sneetje had gemaakt) vond ik vervelend, maar ja, het bleek ook dat er echt een flinke ontsteking zat!
Direct in het begin bleek dus al dat mijn kies zodanig staat dat er nauwelijk kaakbot aanwezig is (misschien ook "weggevreten" door die ontsteking??) dat de apex een kleine kans van slagen heeft...helaas!! Vlgns de kaakchirurg zal m'n tandvlees niet meer goed om de kies heen kunnen sluiten, shit! Maar ja, toch maar gevraagd of hij de behandeling wilde doen, de boel lag toch al open en een alternatief had ik denk ik op dat moment niet echt??!!
Afijn, precies een uur! later was de hele boel weer gehecht, iets van 6 hechtingen, waarvan 1 helemaal rondom de kies en een stuk of 5 ernaast! Vrij uitgebreide behandeling al met al dus volgens mij!
En nu....lijkt het wel of ik 'n tennisbal in m'n mond heb, of dat ik een soort van hamster ben ofzo, jemig wat een dikke blauwe wang, hahaha!
Pijn valt mee gezien de omstandigheden,ik bedoel : het zou gek zijn als ik nu niks zou voelen, heb Brufen 600 (van die bruis-zakjes)
en die hebben gister/vannacht goed geholpen!
Ben blij dat ik dit nu achter de rug heb, al lijkt het er sterk op dat ik er nog niet ben en dat m'n kies er alsnog uit zal moeten... snik...snik!
Maar ja, niemand kan zeggen dat ik er niet alles aan gedaan heb om 'm te behouden, toch?!
p.s. Ben wel HEEL blij dat ik in Rotterdam kon komen, stel je voor dat ik tot augustus had moeten wachten, had er dan nog meer kaakbot weg kunnen zijn???

groetjes,
Caroline
do, 03/18/2004 - 09:34 Permalink