Heel erg slechte tanden op jonge leeftijd (22)

Author:
Buddhacheese
Posted:
wo, 04/08/2020 - 17:56
Hallo idereen

Ik ben nog maar 22j en heb nu al een enorm slecht gebit... mijn tanden zijn er op korte termijn heel slechtbaan toe...

Maar telkens ik naar de tandarts ga, vult ze maar 1 gaatje per keer en vraagt hiervoor €60 per keer... dit wordt onbetaalbaar en is voor mij op lange termijn zéker niet haalbaar.. Daarom ga ik ook momenteel niet meer naar de tandarts, want kan het dus niet meer betalen...

Heb al naar het ziekenhuis geweest, maar daar zeggen ze dat ik om de 14 dagen naar de tandarts moet ( wat dus noet haalbaar is).

In bijlage heb ik een foto gestoken van mijn voorste tanden omdat ik hier echt wel iets aan wil doen ( ben hier erg beschaamd voor ! ... )

Kan iemand mij raad geven over wat ik moet doen om weer te durven lachen?

Grtjs
Attach
Lieneke

Ach jee...wat erg...! Mag ik wat meer van je weten? Hoe is het zover gekomen? Hoe vaak poets je en hoe vaak eet/drink je op een dag? Ben je gezond of neem je medicatie?
Het spijt me wel, maar je zal toch echt naar de tandarts moeten want anders wordt het alleen maar duurder...misschien kan je op het onderwijs terecht voor een goedkopere behandeling? Bijvoorbeeld in Nijmegen of Groningen...
wo, 04/08/2020 - 21:32 Permalink
Buddhacheese

Als antwoord op door Lieneke

Ik ben gezond, poets mijn tanden 1 à 2x per dag. Ik woon in België en hier zijn de tandartsen alles behakve goedkoop...

Neem niks van medicatie, maar ik rook wel..

Ik heb wel al van kinds af veel gaatjes in mijn tanden die telkens gevuld moesten worden. Maar dit probleem met mijn voorste tanden is er echt gekomen op zeer korte tijd... Wanneer ik mijn tanden poets brokkelt dit steeds verder af... Heb al de raad gekregen van een tandarts dat ik zachter moet poetsen, maar dit helpt niet echt....

Zou dit genetisch kunnen zijn ? Mijn vader en zijn ouders hebben ook altijd veel problemen gehad van hun tanden.

Grtjs
do, 04/09/2020 - 18:24 Permalink
Buddhacheese

Als antwoord op door Buddhacheese

Eten en drinken doe ik genoeg maar wel niet op regelmatige tijdstippen (door mijn job).

En de tandarts kan ik momenteel echt niet betalen... Ik heb al geïnformeerd bij de ziekenkas, maar zij betalen hiervoor maar €180 terug om de 2 jaar. Dit komt overeen met de prijs voor 3 gaatjes te laten vullen...
do, 04/09/2020 - 18:29 Permalink
Lieneke

Als antwoord op door Buddhacheese

Je hebt duidelijk geen informatie ontvangen over hoe gaatjes e.d. ontstaan. Lees svp onze informatiepagina's. Een a twee keer poetsen is echt onvoldoende. Stop met roken. Ga echt goed voor jezelf zorgen! En ga zodra het kan weer naar de tandarts. In Belgie bestaat sinds kort ook de mondhygienist. Gaatjes komen echt niet zomaar uit de lucht vallen...je kunt er zelf veel aan doen maar je hebt ook begeleiding en behandeling nodig.
ma, 04/13/2020 - 13:55 Permalink
De Vliegende T…

wat vervelend!

Volgens mij zou het rampant caries kunnen zijn. ( Engelse term voor uitgebreide en bijzonder snel evoluerende cariës)
Dit kan ontstaan als u zoetigheid of snoepgoed lang in u mond houdt, of als u veel frisdrank drinkt. Drinkt u genoeg water? Of is uw mond misschien een beetje te droog? Omdat, als u niet genoeg speeksel hebt, u meer kans hebt om dit soort cariës te krijgen.


Dus, drink maar vooral voldoende water, gebruik een tandpasta met hoge fluoride (meer dan 5000 ppm), en ga zeker naar een tandarts. Ik begrijp dat het lastig en duur is, maar helaas is het de enige optie. Nadat u de cariës hebt laten behandelen, kan de tandarts een cosmetische behandeling uitvoeren.

Het advies wat u hierboven heeft gekregen, om te proberen om bij een universiteit behandeld te worden, zou ik zeker nagaan.

sterkte!
do, 04/16/2020 - 17:02 Permalink
Buddhacheese

Als antwoord op door De Vliegende T…

Ik heb inderdaad al heel lang last van een droge mond... ook moet ik wel toegeven dat wanneer ik alleen ging gaan wonen, ik veel frisdranken dronk. Nu drink ik opnieuw heel veel water.

Ik zou heel graag opnieuw naar de tandarts gaan, maar heb wat schulden en kan dit momenteel helaas niet betalen....

Heb ook al een afbetaalplan lopen bij het ziekenhuis voor het verwijderen van enkele kiezen....

Ik heb soms het gevoel als in te lang wacht om opnieuw te gaan dat ik geen tanden meer zal overhouden...... maar het moet financieel ook haalbaar zijn natuurlijk...

Om 3 gaatjes te laten vullen ben ik al €240 kwijt wat ik er voor over heb, maar ik moet het daar op tafel kunnen leggen natuurlijk......

Grtjs
do, 04/16/2020 - 18:23 Permalink
kluun1985

Als antwoord op door Buddhacheese

Wow!!! En het is onnodig. Tandarts kan dit netjes schoonmaken en vullen of indien noodzakelijk een kroon plaatsen of facing.

Ik zou echt snel sparen, en dit laten doen. Wees blij dat er nog oplossingen zijn, en die tanden er niet uit hoeven. Zometeen heb je implantaten nodig, die zullen helemaal onbetaalbaar zijn.
do, 04/16/2020 - 23:48 Permalink