heel erg bang.. morgen verstandskies trekken.. iemand tips?

Author:
maaikef
Posted:
ma, 02/09/2009 - 20:14
morgen komt mijn grootste nachtmerrie uit.. verstandskies trekken
mijn tandarts zegt dat ik m.u.v de verdoving inwerktijd tijd met 5 minuten weer buiten sta..
maar ik ben zoooo bang dat dat ding afbreekt..
hij zegt van niet omdat hij helemaal door is en het er op de foto goed uit ziet..

ik kon kiezen of het gaatje in de verstandskies vullen of er uit.. en dan zeg ik ook nog haal er maar uit.. stom kop dat ik er ben.. :o

wie heeft er tips, valium heb ik niet in huis en moet morgen om 10.00 al..

hellup... :smt009

groetjes panische ik
Tineke38

Ik werk in een tandartsenpraktijk en inderdaad. bij 99 procent van de mensen die een verstandskies laten trekken is ie er zo uit...inderdaad binnen de 5 minuten....hou je vast aan die 99 procent...die ene procent die overblijft heb ik al voor je gedaan..bij mij brak ie namelijk wel af...en ik kan je zeggen..ook dat is me meegevallen..ik was er reuze bang voor maar heb echt niets gevoeld !

sterkte morgen
ma, 02/09/2009 - 20:52 Permalink
remcoh

ik hoop het, wanneer moet jij?

ik hoop echt dat het meevalt..

ik hoorde de vorige keer dat de verstandkiezen inmijn onderdkaak ook gekanteld liggen..
maar dat is kaakchirurg werk denk ik?

maak mij dan maar kock-out :smt015


ik krijg het waarschijnlijk morgen te horen als ik voor de vervanging van een aantal vullingen moet gaat. Meestal kaakchirurg, al schijnen er ook tandartsen te zijn die het zelf kunnen.

het is overigens niet altijd zo dat zo'n kies er uit moet. zolang hij onder het bot ligt is er niet zo veel aan de hand. bij mij is er echter een opening ontstaan en dan kun je het niet meer schoonhouden en moet hij er uit.

Succes morgen en laat ons maar even weten hoe het gegaan is.

Gr.
Remco
ma, 02/09/2009 - 20:57 Permalink
maaikef

thanks voor jullie steun!

ben benieuwd morgen.. hopelijk valt het allemaal mee .. :wink:
heb wel bachbloesem druppels helpt misschien ook wel tegen stress.

jullie horen het morgen..

die tandarts vanmij heeft gelukkig engelen geduld.. denk dat ik maars een doosje merci voor hem mee neem
lekker toepasselijk in een tandarts praktijk. :smt003
ma, 02/09/2009 - 22:22 Permalink
maaikef

he allemaal,

nou ben geweest om 10.00 vanmorgen, doodsbang kwam ik die kamer in..
eerst 2 verdovingen, die ik niet voelde dus dat was een + puntje!

vervolgens stelde de tandarts en de assistente me op mn gemak
(niet dat, dat echt hielp want als er ook maar een vinger in de buurt
van mijn mond kwam kokhalsde ik al :smt003 )

schaamde me dood, maar hij begreep het wel.. vervolgens pakte hij een
klein tangetje en wrikte een beetje heen en weer aan mijn verstandskies.
hij gaf al mee, vervolgend groote tang erop en voila! kies er uit!!

letterlijk minder dan 1 minuut :) en geen centje pijn, wel raar gevoel..
en je hoort dat ding kraken.. :o dus tip als je dat eng vind zet een muziekje op..

geen medicatie meegekregen, dus heb intotaal nu 3 paracetamol op..
en die zijn nu uitgewerkt, nu zeurt het en doet het redelijk pijn..dus k ga maar is wat innemen..

iedereen nog bedankt voor de steun!

groetjes maaike
di, 02/10/2009 - 18:31 Permalink
Echelon

Ik moet dinsdag 17 februari naar de kaakchirurg in de kliniek. Enkele weken geleden had ik pericoronitis. Dat heb ik wel meer maar dat gaat altijd weg na enkele dagen. Deze keer was het echt wel erg en zeer pijnlijk. Ik had daar een abces.

Ik heb antibiotica gekregen en ik moet het tandvlees uitspuiten met een monoject. De tandarts heeft me gezegd dat de tand eruit moet want dat het telkens terug gaat ontsteken. Hij heeft me doorverwezen naar de kaakchirurg.

Maar ik ben hééél erg bang. De tand steekt er maar half door en ligt zeer ver in mijn mond. Ik heb heel grote en stevige tanden. Ik heb ook een hoge bloeddruk waardoor het bloeden niet gauw stopt. En ik heb erg lange wortels waardoor ik achteraf altijd veel pijn heb. Dat is bij een gewone tand al zo ... Wat moet dat dan niet zijn bij een verstandskies.

Verleden jaar heeft de kaakchirurg een OPG genomen en hij heeft me toen gezegd dat de verwijdering van mijn verstandskiezen geen lichte ingreep is en dat hij daar alleen aan begint als het echt nodig is. Toen bleek het gelukkig niet nodig want de klachten die ik toen had kwamen van een tandbreuk en niet van een verstandskies.

Maar nu komt het voor 100% zeker van de verstandskies.

Brufen mag ik niet nemen door mijn bloeddrukprobleem.

Ik ben echt radeloos. Ik sukkel sinds de zomer van 2005 constant met mijn tanden ondanks mijn halfjaarlijks bezoek aan de tandarts. En ik ben er zo bang voor. De angst betert niet maar wordt erger.
do, 02/12/2009 - 20:07 Permalink
maaikef

'hoi,

Ik ken de angst, wordt bij mij ook erger, zelfs als ik iets positefs meemaak bij de tandarst..
leuk zal het ook nooir worden, bij niemand. Ik denk altijd maar:

gelukkig leef ik in 2009 en wordt ik goed verdoofd..
en er zijn altijd ergere dingen dan dit...

uit jou verhaal begrijp ik dat het waarschijnlijk niet zo simpel als bij mij zal gaan..
als je echt heel bang bent kun je voor zo'n ingreep ook onder narcose..

mijn onderste verstandkiezen liggen dwars als die er ooit uit moeten
gebuert dat ook bij de kaak chirurg. mijn tandarts von dhet niet raar als
ik dan onder narcose of een roesje wilde.. je wordt wakker en het is klaar!

veel succes en ik hoor graag wat je gaat doen..
vr, 02/13/2009 - 13:49 Permalink
Echelon

Bedankt voor je reactie!

Het liefst van al wil ik ook graag onder narcose behandeld worden maar de kaakchirurg (de vorige die ik had) heeft me al laten weten dat hij dat in mijn geval liever niet doet i.v.m. mijn hoge bloeddruk. Het zou in mijn geval meer nadelen dan voordelen hebben.

Ik zal het dinsdag met deze kaakchirurg eens bespreken.
zo, 02/15/2009 - 00:07 Permalink
corina13

bij mij is gister een kies getrokken na eindelijk 3 weken aan modderen ....kreeg intsteking wat uitliep op een abces ..mn wang is opengesneden 2weken geleden en gister zouden ze de kies trekken wat een ellende al heb ik gelukkig geen pijn gehad bij het trekken....hij wilde hem gaan trekken en brak hij bij de wortel af...dan boren en weer proberen te trekken...kreeg er geen grip op en schoot met tang van de kies af weer boren pfffffffff weer proberen te trekken en weer niets ...toen is hij verder gaan snijden en had hij hem er eindelijk na 3kwartier uit.............klinkt allemaal eng en wil je dan ook niet banger maken maar geloof me ik heb werkelijk NIETS maar dan ook NIETS van dat alles gevoeld als alleen drukken meer niet eg geen pijn ook naderhand heb ik thuis gekomen gelijk paracetamol ingenomen en het is gister gebeurd en ik heb totaal geen pijn meer eg niet.........heb gister avond ook gewoon al kunnen eten ..............geloof me je zal blij zijn als je geholpen bent ....wel heb ik een blauwe wang maar dat is ook alles
di, 02/17/2009 - 14:03 Permalink
Echelon

Wel ik ben niet geweest! :oops:

Ik heb de afspraak afgebeld!

Ik had wel een reden! Ik ben al een hele tijd werkloos en ze belden me maandagmiddag om nu vrijdag te komen solliciteren! Ik heb een reëele kans op de baan omdat ik daar spontaan gesolliciteerd had!

Dus ik was blij (want daar wil ik graag werken) en ik had een reden om niet naar de kaakchirurg te moeten!

En als ze die tand eruit zouden snijden kon ik niet gaan solliciteren. Ze hebben bij mij een gewone tand in de kliniek getrokken en toen hebben ze mij een week thuis moeten schrijven omdat ik zo'n pijn had (wang zag blauw en daarna geel). Het was de tand net voor de wijsheidstand onderaan (dus eigenlijk de laatste tand in je mond). Mijn wortels zijn erg lang. Het bloeden stopte ook niet door mijn hoge bloeddruk die natuurlijk echt hoog was door de angst! En Brufen e.d. mag ik niet nemen! Ik moet me altijd behelpen met paracetamol!

Maar ik blijf nu uiteraard met het probleem zitten! 2 x per dag sta ik in de badkamer met die monoject om het daar schoon te houden en ik heb een niet echt frisse smaak in mijn mond. En bang dat ik ben ... :cry:
wo, 02/18/2009 - 13:28 Permalink
corina13

ooo mennnnnnnnnnnn weet je ze hebben bij mij dus maandag ook de kies voor de verstandskies getrokken/gesneden geloof me eg waar je voelt het als een verademing meen ik eg en eg niemand is volgens mij zo bang als ik ik huilde als een kleinkind werkelijk waar...maar ben nu zo blij dat ie eruit is........en ook ik mag niets hebben in de NSAID'S inclu salicylaten,penicillines cefalosporines groepen moet me dus ook behelpen met paracetamol maar eg waar de napijn is nooit en dan ook eg nooit zo erg als de kiespijn opzich al had ik al geen kiespijn bij mij was het al zover dat de zenuw doodgeslagen was .ga en geloof me eg waar oooooooooooo ik wou dat je me had kunnen zien voor de behandeling en nu ik ken je angst zo erg
wo, 02/18/2009 - 13:43 Permalink
Echelon

Ik begrijp je maar al te goed! Weken voor ik naar de kaakchirurg moet vreet ik me al op van de zenuwen. Het is zo erg dat ik niet normaal meer kan functioneren.

En ik heb sinds de zomer 2005 het ene na het andere aan mijn tanden en die angst is een vicieuze cirkel geworden. In november 2008 waren mijn tanden in orde volgens de tandarts en ik moest pas terugkomen in mei 2009 om het tandsteen te verwijderen en de tanden na te kijken. In september 2008 is er een OPG genomen en de verstandskiezen waren in orde. En in januari 2009 krijg ik ineens pericoronitis! En ineens een abces hé.

Ik heb echt het ene na het andere en ik ben sinds juni 2008 heel vaak naar de tandarts + kaakchirurg geweest (meerdere keren per maand) omdat ik een tandprobleem had dat ze niet vonden.

In december 2005 ben ik bij de kaakchirurg geweest en in april 2007 ook. Nadien kreeg ik aangezichtspijn en daar heb ik mee gesukkeld tot het einde van de zomer 2007!

Het is echt dikke ellende en ik heb echt schrik dat ik weer aangezichtspijn/zenuwpijn ga krijgen! Als ik het bij een gewone kies al heb ...

Ik heb de laatste jaren echt veel dozen antibiotica geslikt en ook veel pijnstillers (paracetamol). Allemaal voor die tanden.
wo, 02/18/2009 - 17:07 Permalink