heb ik iets engs ?? "K"' ?? help!!!!!

Author:
lucky
Posted:
di, 02/11/2003 - 00:33
Ik ben vanaf mijn vierde jaar t/m mijn 19 jaar keurig naar de tandarts geweest, tot dat ik ik een nieuwe arts kreeg die mij tot 2 x keer toe verschrikkelijk veel pijn heeft gedaan.IK had vanaf dat moment GROTE angst voor de tandarts, dus ging ik niet meer (DOM)
Ik was intussen wel al verlost van èèn verstandskies (door de kaakchirurg)die zei dat ze er beter alle 4 uit moesten.
Maar ik ben nu nèt 24 jaar geworden en een heb sind een maand een nieuwe arts , (ik had maar twee minimale gaaatjes , dus dat viel mee, maar nu het gekke , ze had (kleine foto`s gemaakt van mij gebit en ze is erg ongerust , over het gebied ONDER miijn
dwarsliggende verstandskies en er naast!! het gebied ERONDER WAS donker en mij wortel van mijn verstandskies was niet te zien en van die ernaast werd hij wat weggedrukt.
(ik heb geen last, ik krijg alleen mond niet zo heel ver open)
NU moet ik MORGEN naar een kaakchirurg om GROTE foto`s te laten maken , want mijn tandarts zei (ik sluit NIETS UIT) toen ik duidelijkheid vroeg zei ze , nou vrouwen boven een bepaalde leeftijd laat je ook controleren Op "k" hè . Nu ben ik bang dat ik dat heb , wat kan het zijn ?????
kan ik misschien snel antwoord krijgen,?? o ja ze heeft een spoedafspraak geregeld want ik ben j.l. donderdag pas bij haar geweest.
Moon

Ah kijk!! dit was je vraag! als ik verder had gekeken dan had ik mijn vorige bericht niet hoeven plaatsen!!!

Goed.. denk niet dat je tandarts bedoelde dat ze denkt dat je kanker o.i.d. zou hebben. Ik denk dat ze het noemt als voorbeeld. Als ze op een foto niet goe kunnen ziet wat er aan de hand is, zullen ze preventief foto's maken om te kijken wat er wel aan de hand is en daar goed op inspringen.

Als er een flinke ontsteking onder je verstandskies zit, dan kan dat waarschijnlijk behoorlijk veel schade veroorzaken. Om nog maar niet te spreken over de pijn. als de tandarts niet goed kan zien wat er aan de hand is, zal ze waarschijnlijk voor de zekerheid een grotere foto laten maken.

Ik heb een onsteking gehad aan mijn kies. En de tandarts vertelde toen, dat hij aan een foto kan zien of een gebied ontstoken is omdat het gebied dan donkereder is.

Ik weet ook niet met zekerheid wat ze bedoelde...
Ik zou zeggen beter dat ze er haast achter zet, zodat ze je beter kunnen behandelen, als dat ze er niets aan doen.

Sorry lucky.. kan je niet echt helpen hierbij.
Misschien weet de digitale tandarts wat je tandarts bedoelde en of er een mogelijkheid bestaat dat er een gezwel onder een kies kan ontstaan.

Ik wens je heel veel sterkte en vertel even hoe het met je gaat en wat er nou aan de hand was!
Hoewel het heel makkelijk is voor mij om te zeggen, maar probeer je er niet te druk om te maken. Zolang je niet precies weet waar je je druk over moet maken!!! Als je precies weet wat er aan de hand is, kunnen ze je de medicijnen (penicilline/antibiotica???) geven die je nodig hebt!

Groetjes Monique
di, 02/11/2003 - 17:57 Permalink