1 post / 0 nieuw
#1
Harde bult in wang na trekken verstandskiezen
door Justin83 do, 04/20/2017 - 20:16

Hallo allemaal,

3 april jl. zijn er bij mij maarliefst zes verstandskiezen getrokken (ik had er twee extra bovenop degene in mijn bovenkaak) en had daarna eigenlijk nergens last van. Geen pijn dankzij de pijnstillers, alleen wat moeite met eten (dus at ik maar voornamelijk aardappelpuree, soep en pap). Ik merkte net dat mijn linkerwang ineens weer dikker geworden is en voelde rond in mijn mond of het alleen de wang of ook mijn kaak is. Het zit dus volledig in mijn wang (al doet het kaakgewricht links ook nog vervelend wanneer ik mijn mond iets teveel open wil doen). Het doet zeer wanneer ik er zachtjes tegenaan duw en het lijkt ook wat te bewegen wanneer ik links of recht duw. Tevens doet mijn keel vlak onder mijn kaak zeer als ik er tegenaan duw.

Is het een ontsteking? Abces? Infectie? Ik baal ervan dat alles inmiddels alweer even gesloten is, dus moet maar tot morgen wachten met bellen.

Ik gebruik inmiddels nog maar spaarzaam pijnstillers, één paracetamol per dag, en heb de eerste week twee tot drie keer per dag naast het gewone tandenpoetsen perio aid gebruikt om de boel schoon te houden. Ibuprofen heb ik ook in huis, net als naproxen, maar met de laatste moest ik na een X aantal dagen stoppen (niet dat ik klachten kreeg van dat medicijn, maar zoiets stond in een bijsluiter of brief).

Justin83
Offline
Laatst gezien: 5 dagen 6 uur geleden
Geregistreerd: 04/20/2017 - 20:06