half afgemaakte wortelkanaalbehandeling van jaren geleden oorzaak diverse vreemde gezondheidsklachten?

Author:
Anoniem (niet gecontroleerd)
Posted:
wo, 12/14/2016 - 12:34
Dag,

Kan iemand enige achtergrondinformatie geven over wortelkanaalbehandelingen en wat er gebeurt als een tijdelijke vulling is geplaatst maar nooit is opgevolgd en dus de wortelkanaalbehandeling half afgerond blijft? Iemand inzicht ook over herstel hiervan? En valt nog te achterhalen welke kies een tijdelijke vulling heeft?

In 2008/2009 onderging ik enkele wortelkanaalbehandelingen. Er ontstond onenigheid met mijn toenmalige tandarts. Zijn commerciële houding (erg veel foto's, die schijnbaar niet gebruikt werden), planningsproblemen (dubbele afspraken, lange wachttijden) en slordigheid (aldus een bevriend tandarts), maakten dat ik de bezoeken heb beëindigd en een andere, goede tandarts heb gevonden. Pas recentelijk herinner ik me dat een laatste wortelkanaalbehandeling mogelijkerwijs nooit is afgerond. Het kan zijn dat er nog een tijdelijke vulling zit, die nooit verder is behandeld.

Sinds deze bewustwording besef ik me ik me dat de gezondheidsklachten die de laatste jaren heb, waaronder hoofdpijnscheuten, gevoelheid voor veel zaken en duizeligheid en erger, rond deze periode moeten zijn ontstaan.

Ik ga dit onderwerp zeer binnenkort doorspreken met mijn tandarts (ik ben nu veel op reis helaas), maar eerst wil ik jullie raadplegen. Alle gedachten en inzichten zijn welkom.