'haar'scheurtjes in tanden

Author:
Patricia33
Posted:
do, 11/13/2008 - 14:26
Hi,
Als je met een lampje op mijn tanden schijnt (vraag me niet hoe je erbij komt dat te doen :lol: ) dan zie je in een aantal tanden/kiezen van mij kleine barstjes zitten. Niet dat de tanden allemaal pijn doen of dat ze los zitten, gewoon 'haar'scheurtjes. Ik hoop dat het duidelijk is wat ik bedoel.
Kan dit kwaad, ben ik de enige, moeten al die tanden nu/later vervangen worden? EN ... ik heb een kies die ook barstjes heeft, waar een gaatje zit (aan rand waar tandvlees begint). Kan die 'gewoon' gevuld worden of barst die kies dan totaal als ze gaan boren?
Ik hoop dat iemand een antwoord/suggestie heeft op één of meer van mijn vragen.
Alvast bedankt :)

Patricia

>>>MOD terughoudend zijn met kleurgebruik s.v.p. <<<<
guarana

Persoonlijk denk ik dat je je te ongerust maakt zodra je er niet direct last van hebt. Mochten de elementen gevoelig zijn voor koude/warmte door het uitzetten/krimpen. dan kan er een probleem zijn. Voor de rest is het belangrijk dat je "scheurtjes" niet verward met nerven en laagjes c.q. oneffenheden in de enamel/glazuur laag. Sowieso zal je kies hierdoor nooit barsten omdat ie uit verschillende lagen bestaat, onder het enamel zit namelijk pas het tandbeen waarop het enamel is vast gekit. Je elementen zijn namelijk niet massief, maar eerder poreus. (zoals een bros-reep)

Je tandarts kan uitsluitsel voor je bieden.
za, 11/15/2008 - 03:48 Permalink