Grote witte vulling de oorzaak van pijn?

Author:
Tjurven
Posted:
zo, 12/23/2007 - 17:04
Hello

2 Weken geleden is er een grote amalgaan vulling vervangen door een witte! De reden hiervoor was, dat de tandarts zeker wou zijn van de kwaliteit van de vulling en m'n nieuwe tandarts werkt enkel met witte vullingen.

Ikzelf heb heel veel last van tandpijn en hebben na het vullen ook afdruk gemaakt voor een plaatje om tandenklemmen tegen te gaan.

Mijn kies was na het vullen pijnlijk wanneer ik erop kauwde en pijnlijk bij voornamelijk koude. Ik had zelfs een 'steekje' toen ik mijn mond spoelde met mondspoeling. Na een week werd het beter en heb ik zelfs een ijsje gegeten. Enkele dagen geleden moest ik mijn plaatje gaan halen bij de tandarts en omdat het zo'n grote vulling was ( vullen heeft 1 uur geduurd ) tikte ze met een pen op tand, hetgeen geen pijn veroorzaakte. Dan probeerde ze iets met een koud staafje. Deze tand bleek dus gevoeliger te zijn dan de andere tanden. Maar sedert dat staafje aan m'n tand is gekomen heb ik de indruk dat ik weer meer last heb aan die tand. Is dit mogelijk?

En hoelang hoefd een tand te 'genezen' na een diepe vulling? Spreken we over dagen, weken of zelfs maanden vooralleer de tand zich ietwat hersteld en niet meer zo gevoelig is?

hartelijk dank en prettige feesten!
hello jozefien

deze gevoeligheid kan wel een paar maanden duren! Als je echt erge pijn krijgt of last met warm drinken dan kan het zijn dat je een wkb nodig hebt, maar je hebt kans dat de zenuw vanzelf weer rustig wordt dus je kunt afwachten als de pijn niet constant aanwezig is. fijn/pijnvrij Kerstfeest :smt111
zo, 12/23/2007 - 22:18 Permalink
Tjurven

Thanx voor de snelle reactie!!

Dus als ik het goed begrijp, word het pas echt een probleem als pijn permanent aanwezig is , dus 24/24 een pijn?

Gisteren had ik een domme test gedaan en met een rietje wat drinken op de tand laten komen, toen deed hij wel echt gevoelig.

Hoe komt het eigenlijk dat witte vullingen in het begin veel gevoeliger zijn? ( of toch volgens vele mensen ) . Hebben die een betere geleiding van koud en warm ofzo?

prettige feesten!

ps: ik ben iemand die elke 6 maand op controle gaat dus denk dat het best is om ff af te wachten en zien hoe de tand evolueerd. Want een wkb lijkt ineens zo drastisch.
ma, 12/24/2007 - 09:44 Permalink
Tjurven

M'n tandarts is op verlof maar heb toch even gebeld! Ik mocht altijd iets op het antwoordapparaat achterlaten ......

Vanaf woensdag werkt ze terug , en dan zal ze zeker eens haar mening zeggen over deze tand. Het doet nu zelfs gevoelig als ik met een koude vinger op de tand kom.

Het hier wel wat verder rondgekeken op het forum en ben op iemand gestuit met hetzelfde probleem.

Ik hoop dat het nog overgaat :roll: Want het is de voorlaatste kies rechtsbovenaan en de tand ervoor is recentelijk ook gevuld. Kan het niet gewoon zijn dat de zenuuw door deze 2 behandelingen, waarvan 1 heel diepe vulling gewoon de zenuwen wat heeft geïrriteerd en er gewoon wat tijd moet over gaan dat deze hersteld. Want ik kan wel goed geloven dat die 'zenuuw' niet zo 'tevreden' was dat er zoveel geboord werd ( oude vulling weghalen).

even een kleine herhaling
- 7 december, enorme vulling verwijdert en een witte erin, uitboren + vullen heeft 1 uur geduurd.
- na de behandeling was de tand 5 dagen gevoelig, bij het bijten, mondspoeling en koud

nu:

- pijn bij tanden spoelen en koude luchtstroom.
- geen pijn bij het tikken van de tandarts op de tand.
- wel een enorme pijnscheut bij de test met het koude staafje. ( eigenlijk is het na dit testje meer gaan opvallen dat die tand gevoelig is)

Misschien denk ik er teveel aan.

Graag jullie ervaringen!


groetjes jurgen
wo, 12/26/2007 - 19:48 Permalink
Tjurven

Weer maar eens naar de tandarts gebeld, zelfde boodschap , blijven poetsen met groene elmex, en ook spoelen.......Zijn er echt gevallen bekend waarbij dit ook zolang duurde, of ist beter wkb en kroon erop of trekken en implantaat? Of nog beter afwachten.....soms denk ik zelf dat het beter is er niets aan te doen, daar de pijn niet constant is . Enkel bij koude lucht en drank een steek die ik wel voel tot in de onderste tanden.
di, 02/05/2008 - 20:25 Permalink