goede/slechte voeding/drank

Author:
casmits
Posted:
di, 08/06/2002 - 00:03
Ik las in een eerder forum op deze site dat het niet verstandig is om veel dranken en voedingsmiddelen te gebruiken die zuren bevatten, zoals appelsap en wijn, en ook schurend voedsel zoals rauwkost. Zijn er uberhaupt voedingsmiddelen die volledig onschadelijk zijn of juist een positieve invloed hebben op tanden of tandvlees of is het vooral zaak het aantal eetmomenten te beperken en suiker/zuur te vermijden?
(Ik heb wel eens gelezen dat volkoren producten tandbederfwerende stoffen zouden bevatten). Zijn fruitsoorten bijvoorbeeld altijd zuur, of geldt dit alleen voor citrusvruchten en appels? En is alcohol eigenlijk slecht voor het gebit, of alleen zure dranken zoals wijn? En vitaminepillen ten slotte: zijn deze slecht voor het glazuur of alleen bruistabletten die veel citroenzuur bevatten?

Vriendelijke groet,
Carlo
sterretje

Hoi,

het klopt inderdaad dat zure dranken slecht voor je gebit zijn. met name zijn dat de koolzuurhoudende dranken zoals COLA !! sinas etc.ook appelsap is erg slecht.evenals sinasappelsap omdat deze zuur zijn. als je het toch gedronken hebt denk dan NIET dat je de schade beperkt als je hierna je tanden gaat poetsen ! minimaal een half uurtje wachten is beter omdat je anders je glazuur nog meer beschadigd.tegenwoordig is men er zich er meer van bewust dat juist de drankjes slecht zijn voor je gebit en niet zozeer het snoepen want tenslotte drink je meer dan dat je marsjes en twixjes naar binnenwerkt :razz: dus ook thee en koffie met suiker niet vergeten dat dat slecht is.
evenals mensen die vaak overgeven hebben over het algemeen vaak gaatjes aan de binnenzijde van het gebit want het maagzuur is net zo zuur als dat van cola is.
leg maar een verroeste spijker in de cola dan zie je wat het doet en dat doet het dus ook met je gebit.
1 appel op een dag is niet schadelijk maar als je er over de hele dag 5 eet ofzo dan kan het wel slecht zijn.zelfde voor sinasappels / citroenen / en andere zure vruchten. maar over het algemeen is het met alles zo waar TE voor staat is nooit gezond.
hopelijk ben je iets wijzer geworden.

groetjes

[ Dit Bericht is bewerkt door: huisvrouw op 2002-08-06 20:43 ]
di, 08/06/2002 - 20:42 Permalink