gewist

Author:
petsboem
Posted:
vr, 01/21/2005 - 11:46
gewist
Van Leeuwen

Ik zie dat u zelf al goed bezig bent met het stellen van een eigen diagose. In het gebied waar u over spreekt zitten allerlei structuren waaronder spierweefsel, speekselklierweefsel, vetweefsel, zenuwweefsel, bindweefsel etc. etc.

De problemen die u aangeeft van het oor en het steeds dicht zitten daarvan kunnen te maken hebben met problemen van de buis van Eustachius. Dat is een verbindingsbuisje tussen de neus en het oor.

Aangezien u zelf het idee heeft dat de klachten zijn onstaan na het verwijderen van een verstandskies bestaat er misschien de mogelijkheid dat de neusbijholte na de extractie wat onstoken is geraakt (wortelpunten van bovenkiezen kunnen heel dicht bij deze holte zitten). Door de ontsteking van de bijholte kunnen de klachten zijn onstaan.

Zelf geeft u aan dat er op het moment sprake is van een verdikt spiertje. Het zou kunnen zijn dat er een zwelling achter het spiertje zit waardoor dit spiertje wat opzij geduwd wordt en hierdoor dus gevoelig en gespannen kan aanvoelen.

Om een juiste diagnose te kunnenstellen moet er toch verder onderzoek plaatsvinden. Probeer de plaats ook een beetje tot rust te laten komen. Wanneer u er iedere dag op drukt kan er sprake zijn van een lichte kneuzing waardoor de klachten toenemen.

Suc6

Gr. Maurice
zo, 01/23/2005 - 14:59 Permalink
dj

Aan knarsen klemmen/gedacht? Bij die oorpijn zou je daar ook aan moeten denken.

Verdikte spieren kunnen ook in dit beeld passen maar hier en met die afmetingen, ik weet het niet. Echter, als je zowel pijn in het gewricht hebt (wat aanvoelt als oorpijn) als last van een spier dan wel de aanhechting daarvan is er wel alle reden om aan CMD en/of klemmen/knarsen te denken.
zo, 01/23/2005 - 15:00 Permalink
dj

Hmm tegelijk gepost met van Leeuwen, die toch een aantal dingen noemt die mij eigenlijk logischer toelijken dan mijn suggestie..
zo, 01/23/2005 - 16:15 Permalink
Van Leeuwen

Ontstekingen kunnen vaak heel lang sluimerend aanwezig zijn en dan opeens opvlammen. Vooral ontstekingen van het slijmvliesvan de bijholte (de sinus maxillaris) kunnen heel lang aanwezig zijn (hier zijn al eerdere topics over geweest).

Ik moet echter dj ook gelijk geven met problemen van het kaakgewricht die zich doen voorkomen als oorpijn. Dit wordt in de literatuur ook vaker genoemd.

Ik hoor graag wat de correcte diagnose is wanneer u bij de kaakchirurg geweest bent.

Suc6

Gr. Maurice
zo, 01/23/2005 - 19:28 Permalink
dj

Nog even wat info: een complicatie van een een extractie (het trekken) kan zijn dat er een opening ontstaat tussen de mond en de kaakbijholte (sinus), een zogenaamde antrumperforatie. Op deze manier kunnen na extractie bacterieen van de mond naar de kaakbijholte komen. Deze bacterieen horen daar niet thuis en kunnen (zullen) dan een ontsteking veroorzaken. Een antrumperforatie kun je opmerken doordat er soms lucht komt door het gat waar de tand heeft gezeten.

Wellicht dat na het trekken ook zonder antrumperforatie infectie van de kaakbijholte zou kunnen ontstaan, dwz als er geen lucht door is gekomen wil niet zeggen dat de kaakbijholte niet ontstoken is. Sommige ontstekingen kunnen jaren en jaren blijven zitten, die van de kaakbijholte, ik weet het niet zeker maar ik denk dat het kan.

Een ontsteking die na de extractie is onstaan, al dan niet als gevolg daarvan, het lijkt me niet onlogisch.
zo, 01/23/2005 - 19:36 Permalink
dj

Nou, ik denk dat er niet al teveel aan te doen is zonder beter te weten wat eraan de hand is. Ik vraag me trouwens af hoe sinusitis gediagnosticeerd wordt..

Pas wel op met die citroen: die is erg zuur, frequent met citroensap spoelen is geen goed nieuws voor je gebit. Zoek maar eens op "zuur".
ma, 01/24/2005 - 15:13 Permalink
de digitale tandarts

Je kan je beter 'live' door een arts laten onderzoeken, helaas is het in dit soort gevallen via internet onmogelijk om een diagnose te stellen.
ma, 01/24/2005 - 22:39 Permalink