Gevoelige kies, lichtstijve kaak (momenteel in Thailand)

Author:
QuaQ89
Posted:
vr, 02/03/2012 - 10:10
Een goeiedag beste lezers..

Ik zit momenteel in Chiang Mai, Thailand, met een gevoelige kies.
In de spiegel kan ik zien dat het een kies betreft met een oude vulling. Die vulling zit er nog, maar in de rand van de kies zit een kleine opening.
De opening bevindt zich tussen twee witte stukjes tand (1 stukje is misschien 1-2 mm), witter dan de rest van de kies.
Onlangs ben ik in Bangkok bij een tandarts geweest die zei dat ik mogelijk een scheurtje had, maar ze kon geen details verschaffen.
Ze zei dat ze kon proberen het met een vulling op te lossen, en indien ik nog steeds pijn zou hebben, dan een kroon of iets anders.
Dit bezoek stelde me niet echt gerust omdat ze zelf niet echt zeker over kwam, al was het in het gerennomeerde Bumrungrad ziekenhuis.
Heb het dus even gelaten voor wat het is, maar het zit me toch dwars. Dus gister weer een check gedaan hier in Chiang Mai. Die zei ook dat er een scheurtje zat, maar ze wist niet hoe diep die zat.

Ze tikte met een ijzeren staafje tegen mij kies, maar had niet echt pijn. Af en toe heel licht gevoelig. Ze zei erbij dat er kans op infectie was als het scheurtje diep was, en dat ik eventueel een wortelkanaalbehandeling nodig zou hebben. Een kroon en een wortelkanaalbehandeling, van beide wist ik niet wat het was. Heb het inmiddels opgezocht en ben wel geschrokken. Het is natuurlijk mijn eigen schuld heb niet voldoende gepoetst afgelopen jaar en voordat ik weg ging had ik totaal geen pijn, dus de tandarts heb ik ook niet bezocht. Hoe dat scheurtje er komt weet ik niet, in de spiegel lijkt het eigenlijk meer op een gewone opening in de rand van de kies door rotting.

Maar goed. Ik zou graag willen weten of er manieren zijn om te kijken hoe diep een scheurtje is, of een vulling afdoende zou kunnen zijn etc.
Wat ik begrepen heb is dat er prima tandartsen hier zijn, maar de communucatie is vaak wel wat minder.

Hopelijk zijn hier wat experts die tips hebben zodat ik niet te lan met zorgen omloop. Heb nog 4 maanden over in Zuid-oost azie, maar ik weet niet of ik een behandeling zolang kan en wil uitstellen.

Drinken gaat opzich prima. Eten wordt lastiger, ik probeer vooral op de andere kant te kauwen, ter preventie van pijnscheuten.

Ok, laat het me weten als u/je tips hebt/heeft!

ALvast bedankt. Peter.