gevoelig gebit door maagzuur of schoonmaakmiddel

Author:
erik1965
Posted:
do, 02/19/2015 - 19:41
Van de week had ik een gebit met allemaal gevoelige tanden. Ik heb dit al eens eerder gehad en toen hielp het om een tandpasta voor gevoelige tanden te gebruiken. Echter deze keer is het erger. Ik heb zelfs het gevoel alsof mijn kiezen groter zijn geworden bij het kauwen. Ik baal hier wel van temeer omdat ik na een leven lang trouw verzekerd te zijn geweest voor mijn gebit, nu wel dacht zonder verzekering te kunnen omdat ik toch nooit wat had.
Al een paar jaar heb soms last van omhoogkomend maagzuur. Vooral 's nachts kan dit voorkomen. Het lijkt op een maagklepje dat af en toe een beetje lekt. De vorige keer toen ik zulke gevoelige tanden had ben ik daar wat beter op gaan letten en toen ging de gevoeligheid van mijn tanden weer weg. 8)

Deze keer leg ik de link met veelvuldig gebruik van calgon om mijn badkamer schoon te maken. Mijn badkamer was zo vies dat ik het overal op heb gesmeerd om het een beetje schoon te krijgen. Nu hangt er een wat zoetige lucht en ik douche in deze warme en natte ruimte iedere dag toch wel minstens een kwartier. Zou dit op je tanden kunnen slaan?? :o

Ik heb nu een paar keer pure sensodyne tandpasta op mijn tanden gesmeerd en een paar minuten laten zitten voor het poetsen.
En daarna met een mond vol tandpasta douchen om het langer te laten inwerken.

Vanmiddag het ik listerine mondspoeling gekocht en daar zit ook fluoride in.

Moet ik met spoed naar de tandarts gaan, of zal het wel weer overwaaiien?? :smt017