Gevallen

Author:
Anna56
Posted:
vr, 11/17/2006 - 14:36
Zo'n 2 1/2 maand geleden ben ik flink op mijn gezicht gevallen. Stukjes voortand waren weg, maar dat is mooi gefixt. Mijn gezicht zag er bont en blauw uit. Ik denk dat mijn mond flink gekneusd was.
Er zijn foto's gemaakt en er was gelukkig niets gebroken.
De tandarts zei dat mijn voortanden ook los zaten en daar schrok ik toch wel van. Maar dat kan weer goed komen zei de tandarts. Maar hoelang duurt dat eigenlijk? Ik moet zeggen dat ik een flinke roker ben en dat helpt ook natuurlijk niet echt. Ik durf nog steeds niets af te happen en ontzie mijn tanden. Ik heb nog steeds een vreemd gevoel aan de tanden.

Wie kan er iets over zeggen?

Groetjes Anna
Newtan

Hallo Anna

Wat een verhaal.... Ik kan me voorstellen dat je je zorgen maakt. Maar zo te lezen heb je een hele aardige tandarts. Kan hij geen rontgenfoto maken om te kijken of het allemaal wel goed genezen is? Na 6 weken hoort het allemaal wel weer rustig te zijn.

Veel succes.
vr, 11/17/2006 - 21:44 Permalink
Anna56

Hallo Frank,

Ik moet ook nog terug voor foto's, maar ik ben al 3 weken flink verkouden. :cry: Dan lijkt het me geen goed idee om naar de tandarts te gaan. Bedoel je met 6 weken dat alles weer goed hoort te zijn? Mijn tanden zijn niet gevoelig voor warm/koud.

Groetjes Anna
za, 11/18/2006 - 09:22 Permalink
Newtan

?
Bedoel je, dat als je belt, dat je binnen een week terecht kunt? Meestal moet je een maand van tevoren een afspraak maken toch? Dan is je verkoudheid toch wel over? En dan weet je wanneer je van je onzekerheid af bent :D

Dat je tanden niet kou en warm overgevoelig zijn is natuurlijk een heel goed teken. Zitten ze ook weer zo vast als vroeger?

Beterschap.
za, 11/18/2006 - 09:59 Permalink
Anna56

Ik ga maandag meteen bellen en hopen dat ik gauw terecht kan. De tand die gemaakt is moet ook nog bijgeslepen worden, want mijn ondertand komt er tegenaan en dat is niet lekker.

Of mijn tanden al vast zitten, weet ik niet. Ik durf er niet aan te komen en ook niets af te happen. :roll:
za, 11/18/2006 - 10:42 Permalink
Anna56

Onderstaand antwoord vond ik in een ouder bericht. Dat gebied wat groen is, dat is precies de plek waar ik last van heb. Zelfs de neus snuiten of eraan de zijkant aankomen is pijnlijk. Het wordt wel al wat beter.

Morgen heb ik een afspraak met de dokter. Er was iemand uitgevallen, dus hoef ik niet 1 maand te wachten. :smt002

Ik hoop dat het plaatje wat erbij stond ook overgekomen is.
blue][/color
_____________________________________________________________


Mogelijk is door de valpartij een zenuw gekneusd.

Uit je jukboog en onder je oog loopt een zenuw (nervus infra-orbitalis) die een deel van de bovenlip en de voortanden van een gelaatshelft van gevoel voorziet.



Hierboven is met groen het innervatiegebied van deze zenuw aangegeven en is tevens het gat (foramen) waar deze aan de 'oppervlakte' komt, te zien.

Over het algemeen genezen deze kneuzingen binnen drie maanden en moet het gevoel (grotendeels) weer terugkeren.

Indien er geen enkele verbetering optreedt of indien er meer zaken aan de hand zouden kunnen zijn, dan zou een bezoek aan je tandarts te overwegen zijn, zodat bijv. een fractuur van je jukboog of de bodem van je oogkas uitgesloten kan worden.

Met vriendelijke groet.
ma, 11/20/2006 - 16:48 Permalink
vV

gezien de beschrijving van de klachten denk ik een beetje in de richting van kaakholte problemen..

Dit kan soms een gevoel geven dat er iets mis is met tanden of kiezen.

Maar laat voor de zekerheid de tandarts wel een controlefoto van het gebeid waar de klap op gekomen is maken, just to be sure. Geeft tevens een vergelijking voor een controlefoto over langere tijd.
ma, 11/20/2006 - 16:59 Permalink
vV

de wortels van de kiezen in de bovenkaak sluiten aan op de bodem van de kaakholte. Wanneer de kaakholte ontstoken is (wat vaak het geval is bij hardnekkige verkoudheid) kan dit kiespijnverschijnselen geven, terwijl er met de kiezen zelf niets mis is.

Meestal is dit bij de kiezen, maar ik kan mij voorstellen dat dit ook bij de voortanden in samenhang met de neusholte kan spelen.
ma, 11/20/2006 - 19:38 Permalink
Anna56

Een kaakholteontsteking is het niet. Ik weet wat dat is, want tig jaar geleden heb ik dat ook gehad. Nee, het heeft echt met de val te maken. Ik heb het met de tandarts besproken en het kan nog wel lang duren voordat het weggaat.

En verder ben ik hartstikke blij, want mijn tanden zitten weer vast!!! :smt121
di, 11/21/2006 - 12:45 Permalink
Anna56

Ik ben natuurlijk blij dat mijn voortanden weer vast zitten, maar mijn ondertand blijft er tegenaan komen en dat is niet fijn. De tandarts heeft mijn boventand wel geslepen, maar ik blijf er last van houden. Nu heb ik het idee dat door de klap mijn boventand naar achteren is geslagen en dat daarom de ondertand ertegenaan komt.

Wat kan de tandarts in zo geval doen? Misschien een klein stukje van de ondertand afslijpen?

Alvast bedankt!

Groetjes Anna
za, 12/02/2006 - 14:57 Permalink
Newtan

..... Stukjes voortand waren weg, maar dat is mooi gefixt. ......

Is er ook aan de achterkant iets bijgeplakt? Misschien kan daar maandag nog ietsje af geslepen worden. Anders is ietsje van de ondertanden afhalen een klusje van 5 minuten. Scheelt je weer een doof gevoel aan je tanden. :smt106
za, 12/02/2006 - 15:51 Permalink
Anna56

Aan de achterkant is het bijgeslepen, meer kon ze niet doen, want dan sleep ze in m'n eigen tanden. :roll:
Dan maar de onderkant.

:smt006
za, 12/02/2006 - 16:02 Permalink
Newtan

Inderdaad. Een tandarts kan wel 2 tot 3 mm wegslijpen van de top zonder dat de tanden er slechter van worden. Dus een klein stuk is geen groot probleem. Wel stoppen als het gevoelig wordt.
Succes
za, 12/02/2006 - 16:10 Permalink