Gekantelde verstandskiezen

Author:
vraagoververst…
Posted:
do, 03/12/2020 - 08:14
Hallo allemaal,

Een paar maanden terug was ik bij de tandarts en die had opgemerkt dat mijn beide verstandskiezen gekanteld waren omdat ik merkte dat ik geen verstandskiezen had. Ik had er tenminste nooit last van, geen pijn. Hij zei desondanks dat ik naar de kaakchirurg moest gaan om ze weg te halen omdat dit later grote gevolgen kon hebben voor het bot van mijn kaak. Zo gedaan, ik was naar de poli van KNO gegaan, een foto van mijn gehele gebit werd gemaakt en ook hier was duidelijk te zien dat mijn verstandskiezen gekanteld waren. De kaakchirurg zei echter dat het verhaal niet klopte en dat ik mijn verstandskiezen niet hoef te trekken.

Nu vraag ik me af of de kaakchirurg wel gelijk heeft? Ik zie dat veel mensen met gekantelde verstandskiezen hem wel laten trekken. Ik hoop dat jullie me kunnen helpen.
De Vliegende T…

Nou, de diagnose hangt van veel factoren af. Ik kan niets met zekerheid zeggen zonder de röntgenfoto te zien. Soms kan een gekantelde kies het kaakbot of de wortel van de naastliggende kiezen of de kiezen ernaast beschadigen. Maar dat ligt aan de hoek van de gekantelde kies: is hij gekanteld naar de andere kies, naar uw wang of naar uw tong? Als de kies, bijvoorbeeld, naar uw andere kies gekanteld is, dan kan het de wortel van de andere kies absorberen. Maar als het naar de andere kant gekanteld is, dan kunt u ze gewoon laten zitten. (ze kunnen blijven zitten)
Vroeger dachten ze dat verstandskiezen de andere kiezen/tanden kunnen verplaatsen, maar nu weten we dat ze niet zoveel kracht hebben.

Een röntgenfoto is noodzakelijk om een goede diagnose te maken. Als ik u was zou ik gewoon naar een andere tandarts gaan om er zeker van zijn.
Sterkte!
vr, 04/03/2020 - 12:23 Permalink